A magyar válogatott térdepeljen a kisebbségek/elnyomottak előtt?
Itt Magyarországon soha nem volt elnyomva senki olyan módon mint Amerikában, Dél-Afrikában vagy a gyarmatokon a feketék, minden kisebbségnek (szlovákok, horvátok, csehek, cigányok, zsidók, melegek stb.) az egyenlő jogai mindig is biztosítva voltak. Egyedül a deportálásokban játszott szerepünk miatt van szégyenkeznivalónk, de ott azért lehet annyi felmentésünk, hogy egy teljes náci megszállás kellett hozzá.
De különben is, és szerintem ez a lényeg: a térdeplés egy megalázkodást, alárendeltséget kifejező gesztus. Én nem helyezem magamat senki emberfia-borja alá, a szolidaritásomat ki tudom fejezni kellően szavakkal, tettekkel. A térdepelésnél nem találtak erre jobb módot?
Először is:
"Itt Magyarországon soha nem volt elnyomva senki olyan módon mint Amerikában, Dél-Afrikában vagy a gyarmatokon a feketék, minden kisebbségnek (szlovákok, horvátok, csehek, cigányok, zsidók, melegek stb.) az egyenlő jogai mindig is biztosítva voltak." - lol
Másodszor: A térdeplés nem valakiknek szól, hanem rasszizmus elleni tüntetés.
Értem, hogy mi elleni tüntetés, de azt nem magyaráztad el, hogy mégis miért pont térdepelni kell, miért nem mondjuk BLM pólót felvenni vagy a tököm tudja.
Illeve a "lol" mellé érvelést is társíthatsz mert ez így harmatgyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!