Lazy Lover kérdése:
Szerintetek miért van mindenhol munkaerő hiány?
Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 19:09
22/26 mindentudó99 válasza:
Mert sokan kimentek külföldre. Ahol meg nincs munka nem mozdulnak meg hogy a munka után menjenek. Pl Szabolcsból Pest megyébe. De ha mennének is kevés lenne. Ezért hoznak ukránt.
23/26 anonim válasza:
Amit én tapasztaltam: 2009-ben kezdtem el dolgozni egy multinál, 700 fő dolgozott ott. Alig lehetett bekerülni, válogattak. 10 év alatt háromszorosára nőtt a létszám, és a szomszédos multik létszáma, területe is. Még több külcéges kellett, még több kamionos kellett, még több HR-es kellett, még több buszsofőr kellett, ergo a több buszhoz több szervező és szerelő kellett, több biztonsági őr kellett, sok munkahely lett, lett pénzösszeg a lakosságnál, otthon fejlesztettek, így minél több burkoló, ablakos, kőműves, asztalos, festő kellett, de ehhez kellett a cementgyárnak több embert kellett foglalkoztatni, a festékgyárnak is, az ablakgyárnak is, ki kellett szállítani a boltokba, a boltban több eladó kellett ez miatt. Közben csökken a népesség, eleve egyre több a nyugdíjas, és kevesebb a pályakezdő. Na, ezért van az, ami.
24/26 mindentudó99 válasza:
#23 Igen ebben is sok az igazság.
25/26 A kérdező kommentje:
23 igazad van szerintem csökken a lakosság meg sokan ki mennek külföldre dolgozni ez a kettő oka van
2021. szept. 6. 07:52
26/26 anonim válasza:
10 éve felének keleti régió, 60-80 nettós fizetések, sokszor szakmákban, asztalosként,hentesként gyári munkásként hajtás, "túlóranemkifizetésekkel".
Aki meg elment közmunkásnak herevakarásért kapta a 47 ezret. Gondolhatod, melyik volt a népszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!