Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért erőlködik az ellenzék...

Miért erőlködik az ellenzék ennyire az alapjövedelem miatt?

Figyelt kérdés

Hiszen teljesen egyértelmű, hogy kigazdálkodhatatlan, a dolgozó normális emberek adóterheit az egekig kellene növelni, és csak a dologtalan lusta élősködő embereknek lenne jó.

Erre általában azt szokták válaszolni, hogy "a robotizáció, meg ez a jövő, meg elkerülhetetlen". Állítólag a kormány 2030-ra 1millió eltűnő állással számol (ezt nem tudom, hogy számoltak ki, csak úgy állítják, legfőképpen itt a gyakorin). Ha ez így van, akkor pedig sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb lenne simán csak hagyni, hogy az az 1millió a robotokon "vezesse le felgyülemlő indulatait" és a probléma meg is oldódna.

2021. szept. 5. 12:22
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%

a spanyoltól lustább nép kevés van európában

a torrente filmek kordokumentumok

2021. szept. 5. 14:28
 42/56 anonim ***** válasza:
47%

Nem csak Spanyolországban, egyre több helyen vezetnek be valamilyen pilot projektet.

[link]

A kérdező utolsó mondata elég zavaros, ha jól értem, a géprombolásokra céloz. Ezzel semmi nem lenne elérve, a munkáltató kifizettetné a rombolást, és kirúgná a résztvevőket. Nem megoldás. Az alapjövedelem + munkaidő-csökkentés viszont hatékony kombó.

2021. szept. 5. 14:43
 43/56 A kérdező kommentje:

"Pont Észak-Koreában nem lesz alapjövedelem, mert ott az elsődleges elosztás is már központilag működik. :)"

Hatalmas is náluk a jólét. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljutnak a baloldaliak odáig, hogy azt mondják Észak-Korea nem is csinálja olyan rosszul.

A négynapos munkahéttel amúgy semmi problémám nincs, mert a termelékenységet növeli, ergo ugyanannyi munkát végeznek az emberek, csak kevesebb idő alatt. De, otthonülésért vagy alkoholizálásért pénzt osztani az teljes baromság és megfizethetetlen.

Spanyolország amúgy érdekesen csinálja, mert ész nélkül költekezik de közbe az államadósságuk hatalmas és rendszeres időközönként könyörögnek az EU-hoz, hogy mentsék meg őket a csődtől.

2021. szept. 5. 15:04
 44/56 anonim ***** válasza:
47%

Akkor nem tudsz szöveget értelmezni, ami a jobboldalon nagyon nagy divat. :D Egy szóval nem írtam, hogy Észak-Korea jól csinálja, éppen ellenkezőleg. Pont azt írtam, hogy másodlagos jövedelemelosztásra van szükség, ami pont nem az észak-koreai modell. Pont arról írtam, hogy pont Észak-Koreában nem lesz alapjövedelem, miközben az alapjövedelem mellett foglalok állást. Erre leírja, hogy szerintem Észak-Korea jól csinálja. :D

Nem lehet egyszerűen komolyan venni, amit írsz, még szöveget értelmezni sem tudsz.

2021. szept. 5. 15:15
 45/56 anonim ***** válasza:

"Az alapjövedelem + munkaidő-csökkentés viszont hatékony kombó."

Minőségi munkaerő hiány van. Hogyan oldana már meg bármit is?

2021. szept. 5. 15:16
 46/56 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor nem tudsz szöveget értelmezni, ami a jobboldalon nagyon nagy divat. :D Egy szóval nem írtam, hogy Észak-Korea jól csinálja, éppen ellenkezőleg. Pont azt írtam, hogy másodlagos jövedelemelosztásra van szükség, ami pont nem az észak-koreai modell. Pont arról írtam, hogy pont Észak-Koreában nem lesz alapjövedelem, miközben az alapjövedelem mellett foglalok állást. Erre leírja, hogy szerintem Észak-Korea jól csinálja. :D"

Észak-korea egy 100%ban újraelosztó állam pedig :).

Egy libsi-bolsi álom.

Vagy esetleg te nem érted (ami egy balostól nem meglepő), hogy a hagymázas hülyeségeitek valójában miről is szólnak.

2021. szept. 5. 15:17
 47/56 anonim ***** válasza:
47%
#45 Ezért vezesd be az alapjövedelmet. Több fizu, kevesebb elvándorlás, kisebb munkaerőhiány.
2021. szept. 5. 15:19
 48/56 anonim ***** válasza:
47%
Észak-Korea nem újraelosztó, hanem elosztó. Nincs mit "újra"elosztani, mert már az elsődleges elosztással elintézik az elosztást. Az alapjövedelem egy másodlagos elosztás, semmi köze az észak-koreai modellhez. Persze nincs mit csodálkozni egy jobber iskolázatlanságán.
2021. szept. 5. 15:20
 49/56 A kérdező kommentje:

Nem, te gyakorlatilag azt írtad le, hogy Észak-Koreában azért nincs alapjövedelem, mert nincs szükség rá, mivel eleve tökéletesen el vannak osztva a jövedelmek. Ezzel gyakorlatilag azt mondtad, hogy ők jobban csinálják, és szükségük sincs ezt bevezetni.

Ez persze teljes hülyeség de a baloldal már csak ilyen.

2021. szept. 5. 15:23
 50/56 anonim ***** válasza:
47%

Nem, nem ezt írtam. :D Mondom, hogy nem tudsz olvasni. :D Azt írtam, hogy Észak-Koreában nincs központi másodlagos jövedelemelosztás, mert ott ezt az elsődleges központi elosztással elintézik, ahogy akarják. Egy szóval nem írtam, hogy jól. :) Jól azok csinálják, akik elkezdik bevezetni az alapjövedelem különböző formáit. Ami NEM az észak-koreai modell.

Jobberek, jobberek... Még olvasni sem tudtok. Engedd el, vagy atanulj meg olvasni.

2021. szept. 5. 15:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!