Fidesz szavazóknak miért a munka a mániájuk amikor lehetne alapajövedelem?
Új generációs DK szavazó vagyok és nem tudom felfogni, hogy mit szeret a sok fideszes abba, hogy Orbánék hajtják őket hogy dolgozzanak miközben mészárost gazdagitják vele nekik meg nem is jut csak aprópénz
Nem örülne a fideszes ha végre átvenni a kormányt egy európai párt mint a DK és nem arról szólna az élet hogy robotolni kell a gyárba hanem mondjuk van alapjövedelem és aki nem akar az nem dolgozik még is meg tud élni?
21/"Ezer más terület van még"-Bejelentett munka egyre szűkösebben van jelen,a minőségi munkára értem ezt,ez a tapasztalat.Menjen mindenki vállalkozásba,aztán fizessen a minimálbér után járulékokat,a többit természetesen élje föl,eztán lehet majd egyszer csodálkozni,hogy nem lesz kellő nyugdíj,az csak egy "nyögdíj."Úgyhogy ezek után dolgozhat valóban élete végéig,mert a nyugdíja semmire nem lesz elég neki,főleg a boldoguláshoz idősebb korban nem.
Elgondolkodtató ez a sors egy mai munkavállalói életút tipikus esete.
Sorban hallok ilyeneket,főleg vidéken./Fodrászok,szabók,kisvállalkozók sora,akik próbáltak egyedül boldogulni./
Sajnos az állam csak a mindenkinek a korábbi befizetései alapján tud nyugdíjat kifizetni,minimálbér után ez vajmikevéske lesz.
5#: "tanulj értelmes dolgokat, beszélj nyelveket és lesz pénzed"
Ez csak mese. A környezetemben pont azok keresik a legtöbb pénzt (itt nem havi 3-400 ezret értek, hanem 3-4 milliót, akik nem azt csinálják amit tanultak és nyelvet sem kell hozzá tudniuk.
Magyarországon dolgozni vagy pénzt keresni külön fogalmak, aki pénzt keres nem ér rá dolgozni. És itt munkával nem lehet pénzt keresni.
Mondom ezt úgy, hogy műszaki főiskolát végeztem és nyelveket is tanultam.
16#: "Tehát pl Németországban is munka alapú társadalom van. Kegyetlen ez a Merkel is"
Csak hogy ott a 2000 Euro/hó bér még éhbérnek számít (van is rá külön kifejezésük), amit olyan, külföldiek által betöltött munkák után fizetnek, amit német már nem akar végezni, vagy olyan külföldieknek, akik nem tudnak rendesen németül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!