Miért van az hogy rengeteg a tanár annak ellenére is hogy a fizetés siralmas?
Tehát panaszkodnak stb de mégsem váltanak vagy csinálnak bármit is,gondolom az lehet hogy másra nem alkalmasak amúgy mert errefelé azt küldték tanárnak aki más diplomára alkalmatlan volt, ezért aztán elment magyar töri tanárnak.
De így sem értem mi az oka mert bármi más munka jobban fizet, de kb még a legutolsó faluban is sorban állnak a tanárok a munkáért
Szerteágazó okai vannak előre-hátra.
Este leírom, ha eszemben lesz, hogy ideüljek.
A magyar pályaválasztók egy jelentős része hihetetlenül naiv és nem gondolkodik előre, irracionális döntéseket hoznak.
Sokan elmennek pedagógusnak vagy szociológia szakra, aztán sírnak,hogy vagy nem kapnak állást, vagy kapnak de nettó 150 ezerért.
IT/műszakitudományok/gazdaságtudományok/jog/orvosi, jelenleg ezekkel lehet pénzt keresni.
Én sem szerettem a választott szakomat, sőt szenvedtek egyes tárgyaknál, de végigcsináltam, mert tudtam,hogy jó fizetésem lesz.
Aki nem a jólétet választja, az később mindig megbánja.Tele van az internet panaszkodó pedagógusokkal, óvónőkkel, rendőrökkel.
3-as
Olyan a helyekre esetleg ahol háziorvos sincs,mert a rejtett erőforrások miatt kicsit veszélyes.
"Én sem értem. Én mér rohadtul nem láttam egyetlen csóró tanárt sem. Mindegyik normális kocsival járkál, külföldre nyaral stb..."
Mert sokuk kifog egy rendesen kereső párt.
A pedagógusok nagy része még akkor került pályára, amikor ért valamit a szakma.
Egy nagyon fontos adat, ami rávilágít erre és sok más problémára: a 2020-as években a pedagógusok FELE nyugdíjba fog menni.
Mert kényelmes munka és hatalmas szünetekkel van tele a pálya. Gondolj bele; az egész életed végig gürized egy munkahelyen. Négy fal között az irodában, ha sikerül elvgéezned az egyetemet. Jól keresel de minek? Tönkremegy az egészséged. Nem tudod hasznsoan elölteni a szabadidődet, mert nincsen. Nem tudsz a hobbidnak élni. Évente az a három hét úgy elszáll, észre sem veszed.
Nekünk ott a nyári szünet két és fél hónap megszakítások nélkül nyáron, téli 2hét, őszi, tavaszi szünet. A munka is laza. 5-6 órát tartasz egy nap, néha többet és? Jut idő és energia még hétköznap is elmenni operában kultúrális rendezvényre. Én személy szerint ufómagazinokra járok hehe
De kellemesen bele tudok merülni mindenbe amihez kedvem van. A fizetés ha órabérbe számoljuk nem is rossz. Ha többet akarok tanítványt fogadok vagy nyáron táboroztatok kicsit, így szép az élet👌😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!