Miért van az hogy rengeteg a tanár annak ellenére is hogy
a fizetés siralmas?
Figyelt kérdés
Tehát panaszkodnak stb de mégsem váltanak vagy csinálnak bármit is,gondolom az lehet hogy másra nem alkalmasak amúgy mert errefelé azt küldték tanárnak aki más diplomára alkalmatlan volt, ezért aztán elment magyar töri tanárnak.
De így sem értem mi az oka mert bármi más munka jobban fizet, de kb még a legutolsó faluban is sorban állnak a tanárok a munkáért
Szegény kérdező, te nem tudhatod, mit jelent a hivatástudat. Gondolataid gyökeresen tévesek, nagyon sok mindenre alkalmasak a tanárok, de ők speciel tanítani akarnak. Mert ez a hivatásuk, az életük, az örömük is gyakran. Te ezt nem értheted, azt sem, hogy attól hogy valaki valamit szeret, még moroghat, ha rosszak a feltételek. Amúgy meg kicsi az érdekérvényesítő képességük az olyanok miatt, mint te. Elvileg megtehetnék, hogy belengetnek és összeomlik az ország, de nem teszik, mert ilyen mélyre nem képesek süllyedni. Ezért tanárok. Persze ekkora silányságban akad néhány silány tanár is, a magadfajtáknak mindig ezen a nhányon akad meg a szeme, nem a többi sokezres munkálkodón.
2021. aug. 30. 19:08
12/33 anonim válasza:
9 na ne hülyéskedj. Mikor ért valamit ez a szakma? Amikor a szocializmusban minimálbért alig kapott egy tanár kezdőfizetésnek és tele volt táblázva órával? Amikor a mai ellenzék idején 85k nettóval kezdtem és a rezsi duplája volt? 😂
2021. aug. 30. 19:09
13/33 A kérdező kommentje:
11-es
A kérdésem pont az hogy miért van olyan sok ember tanári hivatás tudattal.
Mondjuk én elhiszem hogy sokkal szórakoztatóbb oktatni gyerekeket, mint pl programozni vagy könyvelni amelyekben meghalsz az unalomtól, de akkor kicsit érdekes is lenne ha ugyanannyit fizetnének érte.
Főleg hogy ilyen alapon mindenkire szükség van és mindenkinek lehetne jó fizetése
2021. aug. 30. 19:12
14/33 anonim válasza:
Mindig a nagypofájú semmittudók akarják hangosan osztani az észt, mint például a #10. Azt a "kényelemes" munkát nemhogy elvégezni, de belekezdeni se tudna. Mondja a fantáziátlan saját életét, miközben önmaga gátja mindennek. A szünetekről semmit sem tud, mert hogy venné észre, mi történik, ha nincs hozzá szeme. Hogy mi a munka, azt pedig annyira sem képes felmérni, mint egy óvodás a mátrixegyenleteket. De a szája nagy és rettentően magabittos. Önmaga előtt. Hiába, kell a bátorítás.
2021. aug. 30. 19:13
15/33 anonim válasza:
Sok embernek van hivatástudata. Köztük a tanároknak is. Hogy mi szórakoztató, azt inkább hagyjuk, ilyen szemléletmóddal az nem megmagyarázható. A programzás a hozzá nem értőnek unalom, tudom, nemcsak művelem, irányítom, oktatom is.
Mindenkire szükség van. Mert kell csatornatisztató és kell egyetemi oktató is. Csak e kettő nem csereszabatos. Az egyetemi oktatónak úgy öt perc átlátni, miben áll a csatornatiszttás, az oktatás átlátása viszont a csatornatisztítónak egy életen át reménytelen. De ettől még meg kell becsülni.
2021. aug. 30. 19:18
16/33 A kérdező kommentje:
Tanár betanított szellemi munka,tankönyv felolvasása,azt egy csatornatisztitó aki tud olvasni megoldaná.
A tanár pedig képtelen lenne dolgozni.
Haszontalan lusta emberek akik milliókat akarnak versenyszférán kivül
2021. aug. 30. 19:22
17/33 anonim válasza:
14 öcsi.Én tanár vagyok, tudom mit beszélek. De veled nagy bajok vannak. Még racionalizálni sem tudod a munkád :XD
2021. aug. 30. 19:22
18/33 anonim válasza:
16 aki tanárnak megy nem nagyon való másra.
2021. aug. 30. 19:33
19/33 anonim válasza:
Legyünk őszinték egy tanárképzőt nem valami nehéz letenni. Már természettudományi karon is ugynazokat az ágakat tanulják mint gimibe. Nem is tudnak bekapcsolódni kutatásba. Gyermekidomának valók. Diákokat nevelni a hatalomnak
2021. aug. 30. 19:41
20/33 anonim válasza:
Dógózni nem kell sokat,óravázlatból nap mint nap ugyan azt kell okosnak látszva előadni a kölyköknek,fizetést + kapnak érte.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!