Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Konteó tagadók, belegondoltato...

Konteó tagadók, belegondoltatok már abba, hogy 600 éve az is konteó volt, hogy a Föld kömbölyű?

Figyelt kérdés

2021. szept. 1. 10:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

A Föld gömbölyűségét tudták akkor is, csak teóriaként kellett emlegetni, mert ha ténynek mondták volna, akkor az cáfolja a Bibliát, ami az akkori uralkodó hatalom elleni támadásnak minősült volna.

Az egyház sem tagadta alapból a gömbölyűséget, csak azt írták elő, hogy mindaddig, amíg a teológusok ki nem agyalnak egy hivatalos magyarázatot, hogy miért nem mond ellent ez a Biblia szövegének, addig senki ne emlegesse tényként.

Elméletként szabadon lehetett tárgyalni mindaddig, amíg a fenti kitételt betartották.

2021. szept. 1. 11:08
 12/30 A kérdező kommentje:
Én már egy csomó dolgot nem tudok biztosan mióta van ez a COVID. Azt se tudom, hogy ti léteztek-e vagy én létezem-e. Ezt ki dönti el egyáltalán? A létezésre egyálalán létezik valami megdönthetetlen bizonyíték?
2021. szept. 1. 11:10
 13/30 anonim ***** válasza:
29%
Miért? Kömbölyű a Föld? Nem tudtam.
2021. szept. 1. 11:11
 14/30 anonim ***** válasza:
74%
9: abban a korban fejlett volt emberábrázolásban a szobrászat és a festészet is. Aztán "jött" a középkor ... meg az inkvizítorok kora. Nem gondolom, hogy merted volna emlegetni egy inkvizítornak a Föld gömbölyűségét Eratoszthenészre hivatkozva ...
2021. szept. 1. 11:11
 15/30 anonim ***** válasza:
83%
#12 "Gondolkozom, tehát vagyok." Ez választ ad sok dologra.
2021. szept. 1. 11:13
 16/30 anonim ***** válasza:
17%

"Nem gondolom, hogy merted volna emlegetni egy inkvizítornak a Föld gömbölyűségét Eratoszthenészre hivatkozva ..."

Miért ne mertem volna? Semmi gondja nem volt az egyháznak a gömbölyű Földdel.

2021. szept. 1. 11:15
 17/30 anonim ***** válasza:
61%
#16 Persze... a számítógéppel sem volt semmi baja az egyháznak a középkorban, azért nem használtam volna akkoriban. :D
2021. szept. 1. 11:30
 18/30 anonim ***** válasza:

" a számítógéppel sem volt semmi baja az egyháznak a középkorban, azért nem használtam volna akkoriban"

Számítógép nem létezett akkoriban, de a Föld alakjának ismerete igen.

2021. szept. 1. 11:31
 19/30 anonim ***** válasza:
61%
16: semmi gondja nem volt, ha csak matematikai teóriaként beszéltél róla. Ha tényként, akkor mentél az inkvizíció elé, mert a Biblia szövegét tilos volt kétségbevonni.
2021. szept. 1. 11:44
 20/30 anonim ***** válasza:
Konteó vagy nem konteó, ez itt a kérdés.
2021. szept. 1. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!