Az Osváth-Budaházy vitáról miért van mindenkinek az a téveszméje, hogy Zsolti nyerte?
Kérdező már több mint 90-100 éve vizsgálták a homoszexualitást, transzneműséget egyaránt ott volt Magnus Hirschfeld orvos és szexológus Németországban, meg Freud is, egyikük se tekintette rendellenesnek a homoszexualitást, és előbbinek volt 14 évnyi kutatása erről a témáró a korabeli LMBT közösségről, amit 1919-től vizsgált a Szexuáltudományi intézetében és amit 1933-ban Hitler parancsára dúltak és számos dokumentumot tettek tönkre.
Így aztán ne csodálkozz, hogy ha ezek után még Alfred Kinsey is sötétben tapogatózott 1945 után, raadásul úgy hogy ő is biológiusként vizsálta a témát az 1930-as évektől kezdve és ezen emberi szexualitást vizsgáló kutatásokat megint csak a politikai nyomásra állították le...
Mi meleg férfiak eléggé termékenyek vagyunk, sőt a leszbikusok is, csak míg régebben Nádasdy Ádám, egy idősebb barátom aki táncos énekes és színészként dolgozott, egy vidéken élő barátom, mind melegek, és mégis úgy alakult az életük, hogy volt egy nővel kötetett házasságuk, akikkel közös gyereket produkáltak, és már unokákkal rendelkező nagypapák.
Ugyanúgy ismerek már nyugdíjas leszbikusokat akiknek korábban férjük volt és gyereket vállaltak és van aki már nagymama.
Akkor a családomban volt egy anyai nagybácsim, valahogy úgy adódott, hogy testi-szellemi képességei miatt mindig pátyolgatásra szorult, pedig Pesten is dolgozott és járt valamilyen lánnyal ott, szóval lehetett volna családja, de nem lett. Helyette őt is születésemtől kezdve a családtagomnak tekintettem, hiszen anyai nagybácsikám volt. Idén hunyt el, hiányzik és nem az adta meg értékét számomra, hogy mit nem tudott, mit nem tudott megcsinálni, vagy hogy nemzett-e gyereket. Így is sokat adott nekünk, pl a toleranciát tőle tanultam.
Amúgy ott van apai ágon egy nagynéni. Ő sem értelmes, raadásul gyűlölködő, 70-es éveibe lépett és egyre nehezebb, mégse vágom a fejéhez, bár sokszor eszembe jut, hogy miért nem hozott össze gyereket egészgées heteroszexuális nőként, miért járt össze azzal a férfival egészen haláláig, aki egyébként felbontotta a jegyességüket és aki másik nőnek nemzett gyereket, ennek ellenére szerintem mindig szereti. Pont ő ítélkezik felettem 30 éves létemre a melegségem miatt, de anyum tanácsára nem bántom meg édesanyám ezen leánytestvérét ezzel, pedig jó eszköz volna.
Anyám meg csípőproblémával 4 gyereket szült.
Mint ahogy az sem egészséges kérdező, hogy a szomszédunkban nyugodt egymást cirogató idős házaspár helyett egy nejét úgy megverő már eszét elivó bácsi lakott, akinek az egyszem fia nem szólt bele a szülei mérgező kapcsolatába, aztán öreg hiába volt a temetésén, mert az is elfelejtette, hogy ott volt ugyanis a Postásnak azt mondta, hogy nincs otthon a nejem. Ennyit arról, hogy milyen is az a szociális egészség.
Amúgy te tényleg mindent úgy vizsgálsz, hogy kvázi az-az egészséges aki szaporodik? Tudod édesanyám mondta, hogy gyermeket csinálni mindenki tud, és némelyik nő könnyen szül. Anyumnak 7. évébe telt mire az első bátyámat megszülte, de mindent megtett azért, hogy hamarabb is lehessen neki. Viszont van aki megszüli, és nem foglalkozik vele, vagy úgy, hogy ott van, de ténylegesen leszarja, csak alapvetőleg látja el, és van olyan aki tényleg ott hagyja valahol és van olyan is, hogy teher neki és megöli.
Ugyanúgy vannak olyan apák akik egyéjszakás kalandból származó gyerekeiket megtagadják, hol azért mert élni akarnak, hol azért mert mondjuk már rendelkeznek családdal, szerető nővel és gyerekekkel, de a törvénytelen gyereket nem vállalják.
Ezzel szemben ha nekem lenne egy párom melegként és tényleg harmonikus egymást építő és szerető és tisztelő szerelemmel teli párkapcsolatban élnénk, sőt bejegyzett élettársi viszonyban, akkor a miénket lefitymálnád?
Tudod én sokan tanultam mindhárom bátyám hibájából és tudom, hogy melegként milyen pasival ne kezdjek, és hogy milyen egy építő kapcsolat.
Egyébként te mondjuk kérdező elválasztanál egy olyan egészséges hímivarsejttel rendelkező férfit egy olyan nőtől akinek 30 éves korában kivették a méhét egy HPV okozta méhnyakrák miatt és egyébként bár beültethetnek méhet 9 hónapra neki mai orvostudomány segítségével, és vannak lefagyasztott megtermékenyített petesejtjei, de ő a saját egészsége miatt ezt másképpen vállalná? Béranyával, ami mondjuk nem jönne össze, de helyette inkább örökbefogadna a párjával? Akkor lefitymálod őt?
Ott van Péter, Péter 35 éves kéményseprő, mindkét heréjében hererákot diagnosztizáltak, egyiket eltávolították, másikat meghagyták, de kis eséllyel lehet saját gyereke, megismerkedik egy azonos társadalmi osztálybeli 25 éves bolti eladó Szilviával, aki éppen a termékenység csúcsában van, lángoló nagy szerelem, házasság, de az orvos közli, hogy még inkább csökkentek Peti esélyei a közös gyerekre, de Szilvia kitart mellette és örökbefogadás mellett döntenek. Akkor őket is lefitymálod?
Vagy mi a véleményed arról, hogy van egy Eszter nevű 40-es éveibe lépő heteroszexuális nő, és éppen már két legalább 10 éve tartó hosszútávú kapcsolaton van túl, és rendelkezik egy 30 éves általános iskolai meleg férfi baráttal, akivel egy jólmenő multi cégben dolgoznak, a férfinak akit nevezzünk Bélának, egyébként 12 éve bejegyzett élettársi kapcsolatot kötött a szerelmével aki nevezzünk Renátónak. Eszter vele is jó barátságban van.
Eszter felteszi nekik a nagykérdést, hogy lennének-e mindketten társzülei a születendő gyerekeinek? Vagyis azt szeretné otthon házilagos mesterséges megtermékenyítés vagy magánklinikán mindkettejük hímivarsejteit beültetnék
Eszterbe és ezek után mindkét férfi kapna egyenlő arányban szülői felügyeleti jogot anyával. A meleg férfi pár gondolkodna végül belevágnának és mit ad Isten összejönne a két apától fogant ikerpár? és mit ad Isten nagyon jól döntött Eszter és a két férfi meleg pár. Akkor ez az érdekes mozaik család nem egészséges?
Én nem érzem magam betegnek, sőt talán többet is leraktam az asztalra mint az egészséges heteroszexuális társaim. Látszatra meg nem fogok egy nővel összeházasodni, bár hidd el, melegként simán lenne esélyem nőknél, de nem az én sorsom, hogy átverjem őket és hogy érdekházasságból 3 gyereket csináljak a CSOK-ért és aztán mikor felnőnek a gyerekek, majd 50-60 évesen rohangálnék kapuzárásos "vén b*ziként" tőlem 20-30-40 évvel fiatalabb fiúk után.
Sokkal egyenesebb és egészségesebb az ha önazonos melegként élhetem az életem, ha már a családom, barátaim, közvetlen környezetem így fogadott el és így ismert meg. Nem fogok hazudni és kitalálni pusztán a kedvedért 30 évesen egy új történetet, amiben csodásan megtagadom a melegségem és összeállok egy nővel és szül nekem vídáman 3 gyereket.
Egyébként kérdező mi a végzettséged, hogy ilyen bölcs élettapasztalatokkal bele raksz engem és még Magyarország 5-10%-át LMBTQI emberként a beteg kategóriába.
Elmondom neked, hogy se pszichiáterek (akik 6+6 évet töltenek tanulással) , se a klinikai szakpszicohológusok (3+2+4 évet tanulással) se a szexuálpszichológusok (akik 3+2+3 évet töltenek tanulással) se fogják azt mondani neked, hogy ők bizony politikai nyomásnak engedve nem gyógyítják ki a melegséget a melegekből.
Tudod mi történne ha te oda mennél és erről kérdezősödnél? Elsőnek is nevetnének, utána ha még mindig komolyan állítanád azt amiben hiszel, akkor elkezdenék a vizsgálatokat és megkeresnék, hogy mitől volt vagy ilyen előítéletes.
Amúgy észre vehetnéd, hogy a mai világban, egyáltalán nem téma, nem tabu ha meleg. Legalább is Debrecenben is vannak egy civil és informális szervezeteknek egy bázis amelynek a tulaj házaspárát és szervező párját ismerem és jó barátaim és abszolút heterók. Sőt az egyikük anyuka is, és tudod mit? Ő mondta azt nekem mikor rákérdeztem, hogy érintettként miért vesz részt több más heteró fiúval együtt a pride felvonuláson menetkisérőként akikek az a feladatuk, hogy biztosítsák a pride felvonulás nyugalmát. Ő azt válaszolta, hogy mert szeret felelősséget vállalni másokért.
Amúgy meg tuti nem a pénz motiválja őket, mert mikor én most nyáron egy pályázat miatt kvázi ingyen béreltem tőlük termelt a pride hónapos programjaim számára, akkor ingyen a rendelkezésemre biztosították és nem mondták azt, hogy na te hülye b*zi perkálj ki nekünk pénzt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!