Az ellenzék ugyanúgy engedne be vendégmunkásokat,hogy letörjék a munkaerőhiányt?
Az egész dolog onnan indult,hogy a nagy nemzetközi vállalatok elkezdtek sírni a kormánynál ,lobbizni,hogy kevés az ember, aki van, meg sok pénzt akar.Ez borzalmas és tűrhetetlen számukra,hogy meg kellene fizetni az embert.
A munkaerőhiány pedig jót tesz a munkaerőpiacnak, mert tolja felfele a béreket.Ezáltal az államnak is, mivel magasabb bér=több befizetett adó.
A kormány széttárta a kezét és azt mondta,hogy oké akkor megteremtik a jogi hátteret,hogy a cég munkaközvetítőkön keresztül hozhasson be vendégmunkásokat.
Kérdés,hogy az ellenzék mennyire folytatná ezt a gyakorlatot?
#9-es vagyok és nemtudom miről beszélsz te bolond. Én ugyan darus vagyok, de nálam még az utolsó sittes segédmunkás cigány is többet keres óránként, nem ritka az 1900-as órabér sem 10 órában. Az ácsok 2000et meg szokták kapni, vasasok, kőművesek úgy szintén, még ha teljesítményben vannak, akkor is. Festők, mázolók, burkolók, villanyosok, még alvállalkozón keresztül is megkapják a több, mint havi fél millát. Persze meg kell dolgozni érte, de ilyen fszságról, mint amit rám akarsz húzni, még nem hallottam…
A multinak lenne több pénze a magasabb bérekre de ha ennyi pénzért is kap embert minek fizessen egy fillérrel is többet. Csak azt kell megnézni hogy a cseh, és lengyel gyárakban ugyanaz a multi mennyit fizet.
A csóringer magyar vállalkozók miatt ilyen alacsony a bérszínvonal. Az általuk előállíott hozzáadott érték a béka segge alatt van mert fogalmuk sincs a hatékony termelésről. Inkább ott csalnak ahol tudnak. Amig ők aprópénzt fizetnek és lesz aki elmegy hozzájuk dolgozni addig nem lesz bérszínvonal emelkedés.
A kormány is kitehetne néhány plakátot amivel a munkáltatóknak üzenne : Ha Magyarországon akarsz vállalkozni tisztességen meg kell fizetned a magyar munkásokat.
Kormányunk ehelyett vendégmunkásokat hozat be.
"Melyik az “sok szakma” ami alacsonyan fizet?"
Nincs ilyen szakma.
"háromezeralattnincsensenkiakikertetásna"
Háromezer fölött se fogsz találni. Egyszerűen nincs már aki ásást vállalna és ez nem pénz kérdése. Annyit nem tudnál ajánlani amiért megcsinálják.
"ilyen fszságról, mint amit rám akarsz húzni, még nem hallottam"
Azt akarja rád húzogatni, hogy ne találsz háromezerért ásó embert, holott ő sem találna még ötért sem. Egyszerűen az emberek nem vállalják el mert nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!