Ki találta ki azt a hülyeséget, hogy a hajléktalanok kapjanak ingyen lakást Pesten?
18! Sokuknak volt lakása, vagy háza, senki sem születik hajléktalannak, csak szólok.
Továbbá amikor tízmillát kiszórnak bemondásra, hogy csinálnak három gyereket -és nem, nem a nevelésükre- az miben más? Érdekes módon se te se senki más nem járja a parlament környékét, hogy fideszes politikusokat gyújtson fel öngyújtókat csattogtatva. Pedig tízmilla vidéken egy kisvárosi ház vagy lakás ára, és kapják bemondása a lóvét.
Én vagyok megint, aki hajléktalanszállón önkénteskedik. Ismertem olyat, aki fiatalon lett hajléktalan, talán egy éve.
Tanár volt, de ott a kezdőfizetés amúgy is alig elég az albérletre. (140 körül keresett tavaly.) És tetejébe kórházba került 2 hónapra, táppénzből nem tudta fedezni a bérleti díjat, kirakta a főbérlő (sajnos szerződése sem volt). A szállóra járt be néha aludni meg enni, aztán egy jó fél éve teljesen eltűnt a srác, hiába kérdeztem olyanokat, akik ismerhetik, ők sem tudják.
Jó lenne tudni, mi lett vele, csak néhány évvel idősebb a fiamnál, úgyhogy nagyon szíven ütött a sorsa. Főleg mivel ő tényleg nem önhibájából került az utcára.
22-23! Na foglaljuk össze rövidebben: Irigy vagy mert te felvettél egy rakás hitelt, és sokba került kifizetni így a "dögöljön meg a szomszéd tehene" elv alapján (mondjuk vicces dolog hajléktalanok esetén szomszédról beszélni, de mindegy) nehogy már valaki ingyen kapjon bármit is.
Egy egyszerű kérdés, miért fizetted ki a hitelt? Mehettél volna te is utcára, nem és most te is "kapnád az ingyen lakást", nem? ja, hogy nem lett volna jó? Értjük, akkor mások önként mentek oda? -ez a kérdés a te értelmi szintednek (ha már személyeskedésig mégy) elég alacsony, és végig gondolod, amit mondok, vagy mondjam el még egyszerűbben?
Egyébként pár éve volt egy riport egy olyan édesanyáról aki többedik rákkal vívott csatáján van túl és dolgozik a kórházi kezelések mellett mint árúfeltöltő az egyik szupermarketben, 20 éve küzd a rákkal, kb mióta az anyja meghalt, a férje rokkantnyugdíjas, és 2 gyereket nevelnek és erre fel kilakoltatták őket az önkormányzati tulajdoni lakásukból arra hivatkozva, hogy nem fizették időben a lakbért.
Na jah, ha rák miatt rendszeres kezelésekre szorulnék, én se tudnék miből élni, ráadásul a fiatalabbik gyereke pár napra állami gondozásba került. Végül valaki segített a családon és legalább újra együtt vannak azóta is.
Rákkal vívott csata hihetetlen költségeket emészt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!