Fideszesek ti hogy vagytok a katolikus egyházzal? Pozitívan vagy negatívan tekintetek rá, és miért?
Én nem vagyok fideszes.
De negatív, pénz és hatalommegszerzés, hitelesség teljes elvesztése.
Hozzátéve hogy maga a gondolat okés, hogy legyen egy egyház de a papok többsége lebukik hogy megszeg mindent is...
Így mennyire van ennek realitása?
Ok keresztény életmódot élünk már sok száz éve, és tény hogy a tanok egy hatalmas része az emberek javát szolgálja és az alapvető jogok velős részét szóval maga a vallás és a hit egy fontos dolog.
De mint egyház szervezet, ami több hatalmi ágakból áll és kvázi emberek fölött vannak nem feltétlen értek egyet.
Egy ellenzéki.
Inkább negatívan. Az tetszik benne, hogy nem ismeri el a transzikat és a melegházasságot, ellenzi az abortuszt, és a nőknek a hagyományos, gondoskodó családanya szerepet támogatja, viszont nem tetszik benne az antikapitalizmusa, a túlzott pacifizmusa, és a nagyszámú dél-amerikai, afrikai katolikus miatt a fehér emberek helyett a színesbőrűekre koncentrálása, és a migráns-barátsága.
Azt is érdemes megnézni a térképen, hogy a katolikus országok rendszerint fejletlenebbek, szegényebbek, és rosszabbul szervezettek, mint a protestánsok.
Én inkább az amerikai vallásfelfogás híve vagyok, abból is a kapitalizmus és fehérember-párti protestáns egyházaké, valamint ellenzem, hogy az állam pénzeljen bármilyen egyházat, inkább legyenek adómentesek, és a hívektől szedjenek tizedet, abból tartsák fent magukat.
Ateista vagyok, de ha mindenképp választanom kell egy "kedvenc egyházat" Magyarországon, az a Hitgyüli. Németh Sándor radikálisan kiáll a nyugati, fehér, kapitalista civilizáció, valamint az USA és Izrael mellett.
Leginkább semlegesnek mondanám a hozzájuk való viszonyomat.
Van hitem, de nem vagyok megkeresztelve.
Viszont ha egy ateista haladó meg akarja nekem mondani, hogy miként viselkedjek keresztényként, meg milyen egy keresztény, azt el szoktam küldeni a jó édes anyukájához vizitre.
Az akaratom szabad, a hit szabad, és ebben csak én döntök, és nem egy hibbant-narkós ateista.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!