Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen borzalmas az életszínvonal?

Figyelt kérdés
Tehát tényleg mint Afrikában, Indiában, hogy nem lehet megélni a fizetésekből. Ez a legalja mindennek. Holott Nyugaton ha nem vagy nagyon pénzszórós extrovertált, akkor a minimálbért sem tudod mire elkölteni.

2021. aug. 25. 00:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

18

"munkaherő-hiány szinte az összes ágazatban"

Sorolsz néhányat segítségül?

2021. aug. 25. 09:54
 22/29 anonim ***** válasza:
40%
#20: Látom nem megy a szövegértés, nagy ész. Nem mondtam, hogy külföldön nem lehet jobban élni a minimálbérből. Nyilván jobban lehet élni belőle. Csak a kérdezőnek arra az egy állítására reagáltam, hogy nyugaton állítólag a minimálbért ne lehetne elkölteni, annyira sok. Erre írtam egy példát, hogy ÉSSZERŰ kiadásokra simán elmegy ott is a teljes minimálbér, flancolás nélkül.
2021. aug. 25. 09:58
 23/29 anonim ***** válasza:
De megy a szövegértés, de amit láthatod óriás különbség van tényleg a 2 minimálbér között, amit te leírtál, azt itthon bőven egy 350 ezres netto fizetésnél teheti meg valaki, ami itthon sajnos egy jó fizetésnek számít.
2021. aug. 25. 11:41
 24/29 anonim ***** válasza:
#23: Mégsem érted amit írtam. Tudom, hogy óriási különbség van a kettő között. Én nem tagadom ezt, sehol nem is tagadtam (vagy ha szerinted mégis, kérlek idézd azt a részt). Én egyedül azt cáfoltam meg (amit a kérdező állított), hogy nyugaton a minimálbér olyan magas, hogy idézem: "a minimálbért sem tudod mire elkölteni.". A nyugati minimálbér nagyságrendileg oylan életszínvonalat eredményez (persze ott is nagy különbségek vannak, én most általánosságban beszélek) mint magyarországon egy átlagfizetés. Ennyi. Meg tudsz élni belőle normálisan, de nagy dőzsölés azért nincs.
2021. aug. 25. 13:26
 25/29 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
51%
Magyarországon remek az életszínvonal.
2021. aug. 25. 13:36
 26/29 anonim ***** válasza:

24.

A kérdező gondolo költői túlzással írza ezt a hazai minimálbérhez képest.

2021. aug. 25. 14:07
 27/29 anonim ***** válasza:

#21 A 18. vagyok. Építőipar, vendéglátás, oktatás, közigazgatás. És mielőtt mondanád, hogy a levegő beszélek, lásd alább:

Egy egész riport-sorozat a témáról az Indexről (még a fideszes elfoglalása előttről, remélem hiteles lesz): [link]

Illetve egy aktuálisabb cikk: [link] .

2021. aug. 25. 20:52
 28/29 anonim ***** válasza:
A portfolios cikket nem tudom elolvasni, előfizetői tartalom, nyald meg...
2021. aug. 25. 22:10
 29/29 anonim ***** válasza:

De csak a diák-munkaerőt várják tárt karokkal?

A negyveneseket nem?

2021. aug. 25. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!