Miért mondják, hogy rossz az életszínvonal?
Elég gáz, hogyha a jólétet elektronikai kütyükben méred. A polgári életmódról mi a véleményed? Kultúrprogramok, nyaralás fejlett országokban, befektetések, egyéb vagyonelemek?
Másrészt szerencsére a statisztika nem egy családra vonatkozik. Emellett nyilvánvaló, hogy az életszínvonal nő, mint ahogy korábban is ez volt a tendencia. Mindemellett, van egy elég nagy réteg, aki bizony szegénynek számít, mert a társadalmi különbségek nőnek.
Azt, hogy mások miért mondják, nem tudom.
Én azért mondom, mert 6 év egyetem után, kétszakos tanári mesterdiplomával nettó 145 ezer a fizetésem. Miután kifizettem a bérleti díjat+rezsit, már csak a legalapvetőbb élelmiszereket vehetem meg, mert másra nem futja. Ha közbejönne egy nagyobb, váratlan kiadás, akkor egyszerűen utcára kerülnék.
Azért mondják, mert csak ahhoz mérik, ami még jobb, a rosszabbhoz nem. Lásd az ötös, aki szerint a világ leggazdagabb országaiból kettőben "már jó".
Ugyanakkor az, hogy most futja iPhone-ra, meg tv-re még nem jelenti azt, hogy az életszínvonalad jó. Ha el tudod tartani a családod, nem okoz gondot egy váratlan kiadás, el tudsz járni szórakozni, neadjisten még nyaralni is, még félre is teszel öreg korodra, hogy ne a kölykid tartsanak el, ÉS EMELLETT még lazán futja iPhone-ra is, akkor az már más kérdés.
A téma inkább az, hogy a fentivel már felfelé lógnál ki a magyar átlagból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!