Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen borzalmas az életszínvonal?

Figyelt kérdés
Tehát tényleg mint Afrikában, Indiában, hogy nem lehet megélni a fizetésekből. Ez a legalja mindennek. Holott Nyugaton ha nem vagy nagyon pénzszórós extrovertált, akkor a minimálbért sem tudod mire elkölteni.

2021. aug. 25. 00:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Az AK nagyon-nagyon jó. Leírtam emailben, mi a problémám és jogi felvilágosítást szeretnék kérni. Belinkelték a hatályos törvények szövegét, amiket lobogtathattam a főnökömnek. De ahol van helyi szakszervezet, az is segít.

Magyarországon jobboldali kormány van, nem támogatnának ilyesminek a létrehozását. Pár hete a légiforgalmi irányítók sztrájkját söpörték le az asztalról. Hogy ehhez miért tapsikol ennyi ember, az nekem magas.

Az ellenzékkel meg az a baj, hogy elképesztően tájékozatlanok. Nem ismerik a Magyarországnál fejlettebb országban működő modelleket, megoldásokat. Akik úgy-ahogy ismerik ezeket, mint Pogátsa Zoltán, aki a skandináv modell lelkes hangoztatója, azok meg nincsenek benne a mainstreamben. Olyan dolgok, mint a társadalmi részvényprogram, amivel most Németországban az SPD hasít, az alapjövedelem/szociális jövedelem, a közösségi költségvetés, amit talán egyedül Kispesten tolnak, ilyenekről hírből sem hallottak.

De lehet, hogy Magyarországon ezekre nem is lenne igény. Németországban meg Ausztriában rengetegen felháborodtak azon, hogy szórják az állami támogatásokat magáncégeknek, ahol persze néhány nagyrészvényes osztogatja szét az állami támogatásokat egymás között. Magyarországon ilyen felzúdulásról nem is hallottam, ott meg beszakadt emiatt (is) a CDU támogatottsága. Szóval lehet, hogy normális kezdeményezésekre nem is lenne Magyarországon igény.

2021. aug. 25. 02:08
 12/29 anonim ***** válasza:
96%
Az, hogy nem karolnak fel értelmes ötleteket, oda is vezet, hogy az ellenzéknek nincs narratívája. Nincs meg az a védjegyszerű 4-5 nagyon markáns pontja, amivel a fidesz nem tudna mit kezdeni, és amivel az ellenzék tematizálhatná a közvéleményt. Volt például tiltakozás a rabszolgatörvény idején. De vázoltak fel konkrét megoldást a túlórák visszaszorítására, pontos és teljes kifizettetésére? Nem. Pedig Ausztriában ott van például a Zeitspeicher. Teljesen ingyenes, az Arbeiterkammer applikációja, bárki használhatja. Én minden nap odadörgölöm a team leadernek. De a kártyás megoldás is jó, ahol egy terminálon minden reggel becsekkolnak a melósok, meló végén meg kicsekkolnak. Regisztrálja a terminál, hogy pontosan mennyit dolgoztál, a hónap végén a munkáltató meg vagy kifizeti, vagy a bíróság elé citálhatod, és meg fogod nyerni. Úgyhogy inkább kifizetik. Szóval megy mindig a tiltakozás, ha a Orbánék valami baromságot csinálnak, de konkrét alternatívát sosem mond az ellenzék. Ez a gond. Ráadásul azzal, hogy nincs saját narratívájuk, hagyják, hogy az emberek azt gondolják róluk, amit a fidesz mond róluk. Mert saját narratívájuk nincs, ami alapján az emberek megítélhetnék őket. A migráns-helyzetet is úgy kellett volna kezelniük, mint Doskozilék Burgenlandban. És rájuk nem is tudták rásütni a migsánssimogató jelzőt, meg hasonló baromságokat. Magyarországon meg az ellenzéknek nincs önálló narratívája, így az emberek az alapján ítélik meg őket, amit a fidesz hazudik róluk, és nem az alapján, amit ők mondanak saját magukról. Mert igazából nem mondanak semmit, csak azt, hogy ne Orbán legyen.
2021. aug. 25. 02:47
 13/29 anonim ***** válasza:
55%
Én teljesen meg vagyok elégedve az életszínvonalammal. A te egyéni problémáidat ne általánosítsd, tanuld meg beosztani a pénzedet.
2021. aug. 25. 04:10
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem itt rendkívül magas az életszínvonal. Nem ismerek olyat aki havi félmillió alatt kapna kézbe de az osztrák vagy német árakhoz mérten rendkívüli olcsóság van.
2021. aug. 25. 05:18
 15/29 anonim ***** válasza:
76%

11-es, az nagyon érdekes, mert a medián bruttó bér 332 ezer forint volt, tehát alig több, mint nettó 200 ezer forint.

Gazdag emberek klubja lehet ez a gyakorikerdesek.hu. Itt mindig olyan magas fizetésekről látok-hallok, amikről a valóságban sosem.

[link]

2021. aug. 25. 05:58
 16/29 anonim ***** válasza:
*14-es, bocsi az elírásért
2021. aug. 25. 05:59
 17/29 anonim ***** válasza:
81%

15

"Gazdag emberek klubja lehet ez a gyakorikerdesek.hu. Itt mindig olyan magas fizetésekről látok-hallok, amikről a valóságban sosem."

Igen, én is ezt vettem észre. Mindig a magasabban keresők írnak (ha egyáltalán igaz).

Föltettem ezt a kérdést pár napja, hogy: Mit jelent, hogy valaki "nem keres rosszul"? - és természetesen lehangoló válaszok jöttek.

2021. aug. 25. 06:23
 18/29 anonim ***** válasza:
59%

Nem unalmasak már ezek a kérdések?

Afrikai életszínvonal Magyarországon, persze. Kimész az autópályákra minden második autó 10 ezer euró+ értékű, 5 évnél fiatalabb, minden harmadik ebből új Suzuki Vitara. Turistaszezonban a határátkelőknél órás sorok, Balatonnál ha nem foglalsz szállást februárban nem rúgsz labdába, a Lidlben az eladók bruttó 300 ezret keresnek, munkaherő-hiány szinte az összes ágazatban, a covid előtti éra öt évében több lakás épült Pesten és a nagyvárosokban mint az azt megelőző 25 évben összesen.

Most hogy így felsoroltam, tényleg tiszta Afrika. :)

2021. aug. 25. 07:16
 19/29 anonim ***** válasza:
84%
Mert gyarmat vagyunk. Szarért-húgyért termelünk a multiknak, akik európai áron adják el nekünk, amit megtermeltünk. Ezt nevezik kizsákmányolásnak.
2021. aug. 25. 07:38
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

3.

Ok, amit leírtál, próbáld meg itthon 160 ezerből. Vegyél ki egy albérletet, lizingeljél egy új vw-t és járj vele, utána ossz be napi 5000-et a megélhetésre.

2021. aug. 25. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!