Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a koronavírus megoldotta...

Ha a koronavírus megoldotta az ország 2 legfőbb problémáját, miért vagyunk még mindig boldogtalanok?

Figyelt kérdés

Orbán szerint az ország 2 legnagyobb problémája már egy évtized óta lassan, a migráció és a munkaerőhiány. A koronavírus mindkettőre megoldást nyújtott. Akkor zárjuk le a határainkat amikor akarjuk, a covidra hivatkozva. A munkaerőhiány átcsapott erős munkanélküliségbe, tehát ez a probléma is megoldódott. Ráadásul még bónusz problémaként a vízfejűség problémáját is megoldotta, hogy "jaj, csak Budapesten van munka és karrier". Ez nem igaz. Online lett minden érdemi munka, tehát akárhonnan kereshetsz milliókat, ha mondjuk egy nagyon jó senior fejlesztő vagy és tudsz önállóan dolgozni. Ha meg nem tudsz, akkor élőben sem kellenél sehová, szóval tök mind1.

Megoldódott tehát 3 súlyos problémánk, hála a koronavírusnak. Miért nem vagyunk mégsem felhőtlenül boldogok?

2021. aug. 24. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Tévedsz, munkaerőhiány van sok helyen. Pont szoftverfejlesztőknél.

Amúgy én egyáltalán nem vagyok boldogtalan. :)

2021. aug. 24. 21:50
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Tehát, mert mindig valamit ki kell Viktortának találni, amivel fel akarja dobni-, vagy sokkal jobban inkább fel akarja korbácsolni a kedélyeket, feszkót kelteni.

Ő egy saját álomvilágban él, ezért mondja ezeket a badarságot.

2021. aug. 24. 22:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A munkaerőhiány most durvább a vendéglátás-turizmus területén, mint előtte, mert sokakat, akiket kirúgtak, ők pályát módosítottak.
2021. aug. 24. 22:08
 4/8 anonim válasza:
45%

Nem csak programozókra van szükség mindenhol, ugye tudod?

És attól, hogy Orbán azt állította, minden megoldódott, az nem lesz igaz.

Rengeteg terület van, ami csak jelenléti munkával valósulhat meg.

Ha a propagandán túl nem látod a valódi gondokat, akkor nem is fogod érteni, miért nem vagyunk boldogok.

2021. aug. 24. 22:09
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

"Tévedsz, munkaerőhiány van sok helyen. Pont szoftverfejlesztőknél."

Én is senior programfejlesztő vagyok, de inkább áttértem a kőműves pályára, mivel kisvállalkozóként simán ki tudom maxolni a KATA-t, úgy, hogy csak a segédmunkást csicskáztatom egész nap (igaz ő is meg van fizetve, de az ügyfél meg tejel, ha azt akarja hogy megépüljön a háza).

Gondolkoztam az ács szakmán is, de nem akartam tetőre mászkálni.

Így havi nettó 600 helyett megvan a millió, igaz vállalkozóként, de pont a KATA és az önállóság a szépsége az egésznek. Legalább a kőműveseket megfizetik, a két diploma és az évtizedes önképzés után a kőműves szakma egy vicc volt!

2021. aug. 24. 22:19
 6/8 anonim ***** válasza:

"csak a segédmunkást csicskáztatom egész nap"

A neoliberális, konzervatív jobboldal vágyálma. :D

Aztán sírnak, ha csökken a népesség.

2021. aug. 24. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

A boldogsághoz mi köze van miniszterelnöknek?

Soha nem volt, ne is legyen!

2021. aug. 24. 23:11
 8/8 BlackSword ***** válasza:
63%
Az ugye megvan, hogy a munkanélküliség a probléma, a munkaerőhiány azt jelenti, hogy mindenki dolgozik, csak kéne még ember... ez a határzár csak azt jelenti, hogy munkád nem lesz, de 3l se mehetsz, büszke magyarként dögölj éhen itthon...
2021. aug. 25. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!