Most akkor mégse olyan nagy bűn a nyelv elnyomása?
Angliában egy angol nem tilthatja meg a szlovák nyelv használatát az általa létrehozott munkahelyen, de Felvidéken az õshonos magyaroknak megtilthatja egy szlovák? Errõl csak egy nagyon közhelynek minõsülõ mondás jut eszünkbe: aki másnak vermet ás…
www.jobbik.net
tehát ebben esetben semmi kivetni valót nem talál ebben a Jobbbik?? akkor abban miért talált h a magyarok nyelvét KORLÁTOZTÁK! nem pedig tiltották.. ennyire tudatlanok lennének egyesek hogy azt se tudják mit takar a nyelvtörvény? pedig jó lenne tudni hogy közel se azt jelenti hogy betiltották hogy magyarul beszéljen valaki is..
Neked a Jobbikkal van bajod és semmi mással!
Ez tisztán látszik az írásodon!
Találj ki valami jobbat.
Szlovákia nem Anglia része.
Angliában illegális megtiltani a munkáltatónak az idegen nyelvhasználatot, Szlovákiában meg igen.
Ez épp olyan, minthogy Hollandban legális a fű, nálunk meg nem.
Attól, hogy mind az EU tagjai vagyunk, nem vagyunk kötelesek ugyanazokat a törvényeket használni.
Persze, a Neander-völgyi ember is tót volt, mi?
Ha neked az korlátozás, hogy hivatalban nem mukkanhatsz meg magyarul, és nem tiltás, akkor neked komoly nyelvi problémáid vannak.
Egyébként nem teljesen jött át a kérdés. Jobbiknak mi köze Angliához? Meg ahhoz, hogy ott ki beszél szlovákul, és az kit zavar, és kit nem?
"A törvény kinyilvánítja a szlovák nyelv elsőbbségét bármilyen más nyelvvel szemben és azt állítja, hogy a szlovák nyelv „a Szlovák Köztársaság szuverenitásának megnyilvánulása”.[4] A törvény számos olyan helyzetet, köznapi szituációt részletez, amely során a népesség (pl. orvosok)[5]) kötelezve van a szlovák nyelv használatára írásban és szóban egyaránt.
A 2009-es módosítás 100-tól 5000 euróig terjedő pénzbüntetés kiszabását teszi lehetővé azok esetében, akik nem a szlovák nyelvet használják a törvény által meghatározott helyzetekben."
Ennyi erővel a járdán parkolást sem tiltják, csak büntetik.
Az emberölés teljesen csak korlátozva van és nem tiltva....
"Pali bácsi legyen szíves ne szólaljon már meg magyarul amíg a rendelőmben teszik tartózkodni, mert a kedves asszisztensem feljelent minket és fizethetünk mindketten"
Én értem, hogy ez egy jó kampányfogás volt, de ez a törvényez durva, ahhoz képest, hogy EU tagállamok.
"tehát ebben esetben semmi kivetni valót nem talál ebben a Jobbbik?? akkor abban miért talált h a magyarok nyelvét KORLÁTOZTÁK! nem pedig tiltották.. "- Sajnos én csak egy buta, tudatlan jobbikos vagyok, ezért aztán fel nem tudom fogni, hogy hogy jön ide a jobbik? Meg azt sem, hogy most mi bajod van a jobbikkal? Mit csinált? Mit nem csinált?
A kérdésed 3 részből áll, de sajnos a lényeges rész az utolsó, amiben egy pártot próbálsz(!) fikázni...
Nyitni kellene egy sardobalas.hu nevű oldalt az ilyen 'kérdéseket' oda lehetne írni, az igaziakat meg ide.
Kinek a pártját fogod?A nyelvtörvény megfélemlítő hatású!Egy őshonos nép a magyar ,korlátozva van a nyelvhasználatban!Illene a saját néped pártját fogni,ezt nevezik összetartásnak!egy idős néni nem érti mit jelent a nyelvtörvény,csak hallja hogy vacakolnak a magyar nyelvel,így csak azt meri nyilvános helyen használni....érdekes a nyelvtörvény ügyében eddig csak magyar felíratok ellen érkezett bejelentés....vajon miért?az angol nyelvű plakátok miért nem zavarják a szlovákokat?Vajon..??!!A törvény egyértelmüen értelmetlen,csak a megfélemlítést szolgálja,egy szlováknak nem lesz sem jobb ,sem rosszabb ha az orvos magyarul beszél a magyar beteggel!
egy felvidéki...
Tényleg, és ha én ott leszek beteg (nem tudok szlovákul), akkor hagynak megdögleni, mert senki nem meri magyarul megkérdezni, hogy mi is fáj???
Pedro
és temit szólnál hozzá hogyha egy pl cigány,beásul kérne hitelt, vagy beásul beszélne hozzáda kórházban mikor épp elvan törve a lábad és orditani tudnál??nalátod... itthon te is elvárodhahivatalokban magyarul beszéljenek..
ésam jobbiknak semmi köze angliához.. csak az a vicc hogy ebben az anglia-szlovák ügyben elfogadjahogy megtiltják hszlovákul beszéljenek,mig a szlovák-magyar ügyben felháboritónak találja... pedig ugyanaz az egész..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!