Mi a véleményetek a spanyol vagy orosz nyelv általános iskolaivá tételéről?
A spanyolnak sok hasznát nem vennénk, tekintve, hogy egy tőlünk elég messze levő nem túl jelentős ország, aminek nem sok kapcsolata van Magyarországgal. Amerikában van értelme, ahol ott van a szomszédban Mexikó meg egész Dél-Amerika és tele van spanyolajkúval az ország, de itt még a romántanulásnak is több értelme lenne, mint a spanyolnak.
Az orosztanulást viszont támogatnám. A szomszédban (Ukrajna) is el lehet boldogulni vele, és egész Kelet-Eurázsia megnyílik előtted tőle, Záhonytól Vlagyivosztokig, Szentpétervártól Phenjanig.
"ahogy most tanítanak nyelvet az is egyenlő a nullával"
Hát ez így nem teljesen igaz, ez nagyon függ a tanártól és a diáktól is. Engem 4 év alatt megtanított a franciatanárom úgy, hogy lenyelvvizsgáztam belőle középfokon. Ugyanaz a tanár a csoport felénél volt képes ezt elérni, a másik felénél nem, pedig ugyanarra az órára jártunk. Na persze az is igaz, hogy nagyon keményen számon is kért.
a spanyol egy langyi nyelv...
az orosznak van értelme, csak szerintem 5.től érdemes bevezetni, mert ugye a cirill betűk sok embernek gondot okozhatnak elsőben, amikor még a latin betűket se tudják. hasznos és szép nyelv, és már végre nem a kommunizmushoz köthető. plusz az orosz irodalom és kultúra szerintem nagyon szép.
Én spanyolos vagyok. Valóban nagyon nehéz nyelv, teljesen logikátlan, viszont hasznos. Annak ellenére, hogy Magyarországon a tanulók számában megelőzte a németet, még mindig ritkának számít. EU-s munkákra kiváló, mert azért Spanyolországgal elég jó a kapcsolatunk, viszont a spanyolok szinte egyáltalán nem beszélnek angolul. A bankár ismerősöm is azt mondta, hogy a spanyol még a hasznomra fog válni.
Az orosz sokkal könnyebb nyelv. A cirill betűt én 1 hétvége alatt tanultam meg, szóval ez nem nyom a latba. Azt mondják, hogy ez is hasznos, bár az oroszok azért beszélnek angolul is. Általános suliban egyiket sem tenném kötelezővé, mert még az angolt sem tudják rendesen megtanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!