Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van bármi akadálya annak,...

Van bármi akadálya annak, hogy FIDESZ-esként szavazzak az előválasztáson a legéletképtelenebb jelöltre?

Figyelt kérdés
Ezáltal tovább gyengítve Viktorunk konkurenciáját?

2021. aug. 22. 10:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%
Nincs, de miért szavazna valaki olyan jelöltre, akit nem akar megválasztani?
2021. aug. 22. 11:28
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

Leírta, politikai taktikázásból. Hogy a fidesz minél jobban jöjjön ki a dologból.

Egyébként nem tusom elhinni, hogy az ellenzéki pártoknak ez nem jutott eddig eszébe...

2021. aug. 22. 11:31
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

De már leírtam más kérdésnél is, hogy az ellenzéki előválasztáson megválasztott jelölt ugyan úgy képviselni fogja a fideszeseket is. Egy miniszterelnök ugyan úgy képviseli azokat, akik nem rá szavaztak, mint azokat akik igen. Egy fideszesnek ugyan úgy joga van szavazni valakire, akit alternatív lehetőségként a legszimpatikusabbnak lát és aki esetleg ha Orbán veszít szerinte a legjobban tudná vezetni az országot. Nincs értelme kizárni valakit egy előválasztásból, aki a rendes választáson meg szavazhat, ráadásul nincs mi alapján megkülönböztetni hogy ki fideszes szavazó és ki nem az.

Megjegyzem, olyanra eddig én sem gondoltam, hogy valaki arra fog szavazni akit a legjobban utál, hogy utána megint háboroghasson 4 évig, hogy jajj, ez is alkalmatlan. De ha neki ez kell, mit bánom én, szavazzon úgy.

Én a magam részéről arra szavazok akit jelöltként szeretnék látni, de akkor is az összefogásra fogok szavazni, ha nem ő nyerné az előválasztást, hanem valamelyik másik jelölt. Nekem pl. Dobrev rettenetesen ellenszenves és a DK-ra sem szavaznék soha, de őt emlegetik a legesélyesebbnek, ha ő nyeri, hát rá szavazok. Arra akarok ezzel kilyukadni hogy fideszesek ezt a rendszert valaki "alkalmatlanra" szavazással nem nagyon tudják megborítani, hiszen pont az a lényege hogy aki nyeri az előválasztást, arra fognak szavazni később. Ha ez egy alkalmatlanabb jelölt lesz a fideszesek miatt akkor azzal ők is és mi is rosszabbul járunk, remélem ennyire azért nem hülyék :D

2021. aug. 22. 11:39
 14/19 anonim ***** válasza:
37%

Nem arra fog szavazni, akit a legjobban utál, és nem arra, akit Orbán helyett még elfogadhatónak tart.

Az ilyen arra fog szavazni, aki kevésbé elfogadott az ellenzéki szavazóknak, hogy megnyerve az ellenzéki indulás jogát, biztosan kikapjon a fideszes jelölttel szemben. Ez a lényege a fideszes troll-szavazásnak.

2021. aug. 22. 11:43
 15/19 anonim ***** válasza:
27%

Túlértékelitek a jelölt személyét és az előválasztást is.

Miután a ballib szavazók elfogadták, hogy a Jobbik és a Momentum is szövetkezett azzal a DK-val, akiről korábban azt mondták, hogy nekik kellene eltűnni a politikából, már teljesen lényegtelen, hogy kit szavaznak meg.

Az előválasztás amúgy sem a legesélyesebb jelölt kiválasztásáról szól, hanem az ellenzéki erősorrend választások előtti felállításáról és ennek segítségével erősek erősítéséről, a gyengék gyengítéséről.

Biztosan lesz egy-két fideszes, aki elmegy Dobrevre szavazni, mert mégis csak ő a legelutasítottabb jelölt, de nem fogja érdemben befolyásolni a szavazást.

2021. aug. 22. 11:45
 16/19 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nem szimpatikus a DK, de akkor is az Összefogásra szavazok jövőre, ha Dobrev nyer, a Fidesz csak gyűlölködést szít, és jobban mélyíti a szakadékot a gazdagok és szegények között, 11 éve vannak kormányon, gyakorlatilag bármit megtehetnek, nekem ebből elég volt.
2021. aug. 22. 11:53
 17/19 anonim ***** válasza:
52%

Hülye vevő: Tönkre foglak tenni!

Lali: Ahhoz te hülye vagy.

Hülye vevő: De megpróbálom!

2021. aug. 22. 12:26
 18/19 anonim ***** válasza:
46%
Az ellenzéki szimpatizánsoknak elárulom, hogy ha a Fideszes szavazók megtrollkodják az "előválasztásotokat", az a ti részetekről egy komoly szegénységi bizonyítvány. Ha előforudulhat az, hogy van olyan az ellenzék soraiban, akire semmiképpen sem szavaznátok, akkor mégis mitől összefogás ez az összefogás?
2021. aug. 22. 13:27
 19/19 anonim ***** válasza:
48%
Nyilván nem hülye az ellenzék és a tanácsadóik sem. Az a naiv, aki azt gondolja, hogy nem gondoltak mindent végig. Ebből következik, hogy azért tartják meg az ellenzéki előválasztást, mert lényegében mindegy, hogy ki nyer. A nép Orbán ellen fog szavazni, nem az ellenzéki jelölt mellett. Az előválasztás pedig tökéletes arra, hogy tematizálják a közbeszédet, népszerűsítsék magukat. Amibe az is beletartozik, hogy magukat okosnak gondoló fideszesek elmenni "megtrollkodni" az előválasztást.
2021. aug. 22. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!