I. (szent) István vs. Clemenceau. Egész-Magyarország vs. trianoni rezervátum. Melyik a nyerő?
Te mit gondolsz az augusztus 20-i ünnepről: kifejezi-e hazánk ezeréves nagyságát? Kit tartasz államalapítódnak: I. (szent) Istvánt vagy inkább Clemenceau-t? Vissza szeretnéd-e állítani hazánk 1920 előtti, vagy legalább 1941-es határait?
A mai napon együtt ünnepli, együtt gondol a magyarság Pozsonytól Beregszászon át Csíkszeredáig az államalapításra.
Persze nem a szomszédos megszállók csinált vagy belőlünk megnagyobbított országocskáira, hanem közös, Kárpát-medencei hazánkra.
Vajon ilyen emléknapok is közelebb hozhatják-e, megerősíthetik-e úgy a szétdarabolt hazánk szétdarabolt nemzetét, hogy az egyszer valóban azt mondja a trianoni állapotokra, hogy: "elég volt!" és ha tetszik ez a területrablóknak, ha nem, de helyreállítsa azt a Magyarországot, amit eleink alapítottak és amiért ezer éven át harcoltak, építették?
Vagy ez az ünnep többet jelent nekik, elszakított magyaroknak, mint az anyaországiaknak?
Ha kitetted volna szavazásba lenne sok Clemenceau szavazat az idejáró, főként DK-s proliktól...
Sajnos az ő őseiket nem vitte el egy vagon, vagy a Duna sodrása... 😕
Miért álltál meg 1 000 évnél a visszamenetelben ?
Számoltál volna 2 000-et, és most Putyin krumpliján csámcsoghatnál.
Meg örülhetnél annak, hogy a Balti-tengertől a Csendes-óceánig tart az országod.
#1.: "Te bolond vagy, ha Clemenceau-t államalapítónak tartod..."
Én ugyan nem, de kérdeztem már emberektől trianonos GYK kérdésekben, hogy ha annyira nem érdekli őket a hazájuk és népük sorsa, nagysága, akkor ők pl. Clemenceaut tekintik államalapítójuknak?
És volt, aki egészen komolyan azt írta, hogy igen, inkább őt. :-/
4: 😕
Ezekre már csak a kabátot kellene ráadni, magyar papírokat elvenni majd átlökni az egyik határon. Bár ott se rontsa a helyi magyarok közösségét!
#6.: "Az István által alaptott állam sem volt sokkal nagyobb a mainál. A komplett felvidék, mi akkor lengyel kézen volt, a teljes Erdélyi- szigethegység, és teljes Horvátország akkor még nem tartozott Magyarországhoz. Árpádék is nagyjából a mai Magyarország területét foglalták el."
És ezt alá is tudod támasztani valamiféle térképekkel? Csak mert én tudok mutatni neked, amin rajta van hazánk és területi változásai a Honfoglalástól a mai állapotig, és bizony most vagyunk a legkisebbek.
A Szent István-i területben az egész Kárpát-medence és Szlavónia benne volt már, szóval nekem teljesen új, hogy a maihoz hasonló nagyságú lenne a 9-10. sz.-i Magyarország is. Úgy tudom, Rákosiék próbálták a magyar történelmet visszamenőlegesen a trianoni területre szorítani; talán ez most ért célba az oktatásban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!