Támogatnátok egy erősebb Magyarország-Anglia-USA
szövetséget vagy nem? Miért?
Figyelt kérdés
Mi, magyarok sosem illetünk igazán be a modern kontinentális Európába. Egyes dolgokban liberálisabbak vagyunk náluk, másban pedig konzervatívabbak.
Nyelvrokonaink se igazán vannak itt, jobb híján angolul tanultunk meg valamennyire, abban legalább nincsenek nemek és esetek, mint a többi európai nyelvben.
Amerikát és Angliát ellenben sokan szeretik itt, jóval nagyobb része a népességnek, mint egy átlag nyugat-európai országban.
Támogatnátok egy szövetséget ezen angolszász országokkal vagy nem? Miért?
Felőlem lehetne. Kb. egy európai országot nem tudok felsorolni, amelyik ellen nem lenne valamennyi ellenérzésem, viszont Anglia meg Amerika az kóser. Semmi kivetnivalót nem látok bennük.
2021. aug. 19. 23:41
2/9 anonim válasza:
Támogatnám. A nyugat-európaiak sok mindenben a mai napig nagyon primitívek pl. ritkán fürdenek, nem szerelnek szúnyoghálót az ablakra, nem szólnak semmit ha a légy beköpi az ételt, nagyon szexisták a nőkkel szemben.
Magyarország ezekhez képest lényegében egy angolszász ország.
2021. aug. 19. 23:45
3/9 anonim válasza:
Egy szövetség arról szól hogy minden fél hoz valamit amit a másik nem tud vagy akar. Gondolkozz egy percig az ő fejükkel: mi mit tudnánk nyújtani Angliának és Amerikának?
2021. aug. 19. 23:54
4/9 A kérdező kommentje:
#3 Munkaerőt és nyersanyagokat.
2021. aug. 19. 23:58
5/9 anonim válasza:
Oké, 3-as vagyok megint. Pici ország vagyunk kevesebb mint 10 millió lakossal. Az egyetlen ütőkártyánk az EU-tagság lehetne (ami miatt egy rakás dolgot meg tudunk vétózni az EU-ban) de arra sincs szükség mert az EU és Amerika közeli kapcsolatban vannak egymással. Más lenne ha ellenségek lennének.
2021. aug. 20. 00:03
6/9 anonim válasza:
Az USA-t én kihagynám ebből.
Egyre zavarosabb, mi lesz vele.
2021. aug. 20. 00:19
7/9 anonim válasza:
3-as vagyok. Tudom hogy lepontoztak de így működik a reálpolitika. Egyik fél is ad valamit, és a másik is. Ideje felnőni. Ideje kitalálnunk hogy nekünk milyen kártyáink is vannak gazdaságilag, földrajzilag, politikailag. Mert garantálom hogy MINDEN országnak van valamilyen kártyája.
2021. aug. 20. 00:27
8/9 anonim válasza:
Nem, mert a nyugati országok közül is ők néznek le minket az egyik legjobban. Sosem lennénk egyenrangú szövetségeseik.
2021. aug. 20. 08:10
9/9 anonim válasza:
Csak minél távolabb az USA-tól. Csak a baj van vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!