Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon mi lesz majd, ha a...

Vajon mi lesz majd, ha a Klárikát leszavazzák az ellenzéki előválasztáson?

Figyelt kérdés
Mit fog tenni, ha nem ő nyeri meg? Akkor is csalást fog emlegetni? Esetleg elképzelhető hogy majd az ellenzék ellen (is) fordul mint egy harmadik pólus a magyar politkában? Vagy vajon mi lesz?

2021. aug. 19. 11:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10: Persze, értem én, de ettől még ha veszít Dobrev (ami azért nem elképzelhetetlen), akkor az fog történni, amit leírtam.
2021. aug. 19. 20:15
 12/20 anonim ***** válasza:

#11!

Te reálisnak tartod az a forgatókönyvet, hogy DK nem játssza ki az általam felvázolt lehetőséget? Egyértelműen két jelölttel indulnak, akik a végső körben csak gyengítenék egymást.

Meggyőződésem, hogy Karácsonyt csak azért indították, hogy ne más (pl. MZP) jusson be a második körbe. A főpolgármestereket eddig legalább egyszer újraválasztották. Ha 2022-ben nyer a Fidesz, akkor ugyanazzal a kormányellenes kampánnyal sikeres lehet 2024-ben. Ez 10 év biztos kereset.

Igaz, hogy Fidesz sorra nyeri a választásokat és esélyes egy újabb győzelemre, de a kormányokat sokkal gyakrabban váltják le, mint a polgármestereket.

Karácsony már volt közös miniszterelnük-jelölt és elbukott. Nem látom azt a pluszt, amivel most az ő személyével nyerni tudnának.

2021. aug. 19. 21:43
 13/20 anonim ***** válasza:

#12: Karácsonyt nem a DK indítja, és egyáltalán nincs jóban Gyurcsány és Karácsony, bármennyire is ez folyik a fideszes propagandából.

Továbbá Karácsony nem volt a teljes ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, csak az MSZP és Párbeszéd közös jelöltje volt 2018-ban.

Nem látom reálisnak azt a lehetőséget, hogy Karácsony visszalépjen Dobrev javára, főleg, hogy a második körben a várhatóan első körben kiesett jelöltek (Márki-Zay, Fekete-Győr) szavazói legnagyobb arányban Karácsonyra fognak szavazni, amivel akár egy gyengébben sikerült első kör után is fordíthat.

2021. aug. 19. 22:43
 14/20 anonim ***** válasza:

#13!

Mégis tele van DK-sokkal a városháza!

Gyurcsánnyal együtt vonultak be. Mit keresett ott Gyurcsány, ha valóban semmi köze hozzá?

Éppen te írtad az előbb, hogy beállt az egész ballib bagázs a közös jelölt mögé. Amikor már közös jelölt volt, már hivatolosan is a DK jelöltjének is számított.

Gyurcsány végig azt mondta, hogy nem indít jelöltet, de tudjuk, hogy mennyit ér a szava. Ez a húzása (Kálmán ildítása az utolsó pillanatban) annyira meglepte Karácsonyt, hogy a Kálmán bejelentést követő sajtótájékoztatóját lemondta.

A bábok nem szoktak jóban lenni a bábmesterrel. Megértem, hogy Karácsonynak ciki, hogy Feri egy köhintéssel belé fojta a szót. De ott áll mögötte és irányítja. Az MSZP-P jelenleg 4%-on áll. Be sem jutnának a parlamentbe. Nem véletlen, hogy a DK listájára pályáznak. Egy 4%-os párt-szövetség semmilyen akaratot nem tud érvényre juttatni. A P, kb. 1%-on áll. Ha nyerne a ballib összefogás Karácsonnyal, akkor még inkább báb lenne, mint most. Csak két irányból rángatnák, mert DK és Jobbik hatalmi harcának a közepébe kerülne. Ezzel a forgatókönyvvel minenki vesztene: A DK és a Jobbik azért, mert legerősebb ballib pártokként nem tudtak miniszterelnököt adni. Karácsonyt előbb-utóbb hátba szúrnák, hiszen nincs mögötte párt. Miért állna fel a jól fizető székéből, hogy rövid időn belül megbukjon?

És most nem arról beszélek, hogy alkalmasnak tartom-e! Hanem arról, hogy gyakorlatilag nincs mögötte senki. Mert az 1%-os pártja semminek számít. Igaz, hogy ez már arról szól, hogy milyen vezető, hiszen nem tudott felépíteni egy pártot.

"Nem látom reálisnak azt a lehetőséget, hogy Karácsony visszalépjen Dobrev javára,..."

Én meg a motivációt nem látom Karácsonynál. Nem véletlen, hogy alig akart indulni.

FeGyőr a partizánban elkövetett egy rituális politikai öngyilkoságot vagy ööööö, nem tudom minek nevezzem. :) Tehát az ő 3%-val nem is érdemes számolni. MZP 11%-on áll a legutolsó adatok alapján. Ha ezt teljesen hozzáadjuk KariGeri mutatójához, akkor sem előzi meg Jakabot. A trakotoros jelenettel Jakab is szépen lerombolta a munkás-paraszt imázsát, tehát valószínűleg csökkeni fog a népszerűsége. (A felmérés, amit láttam korábbi. Persze közben készültek DK megrendelésre is "felmérések", amelyeken más a sorrend, de Karácsony mindenhol a harmadik.)

Aminek valóban nincs realitása: Hogy Karácsony megnyerje a második fordulót.

A FeGyőr+MZP szavazókról: Sokkal nagyobb szórás várható, mint gondolod. Ugyanis MZP mögött szintén nincs párt, tehát pénz és megjelenés sem. Ő nem nagyon tudja elmondani, hogy kire szavazzanak a szavazói a 2. körben. A Momentum pedig biztosan nem akarj összerúgni a port a DK-val, tehát nem fognak mondani semmit.Sajnálom, de Karácsony csak akkor nyerhet, ha Dobrev nagyon gyengén szerepel. Akkor jönne a B terv.

2021. aug. 20. 00:00
 15/20 anonim ***** válasza:

#14: Javaslom, hogy ne a fidesz propagandájából tájékozódj az ellenzéken belüli viszonyokról. Karácsony az ellenzéki pártok vezetői közül Gyurcsánnyal van a legrosszabb viszonyban, nem rángatja.

"Amikor már közös jelölt volt, már hivatolosan is a DK jelöltjének is számított."

Igen, ahogy a Momentum, MSZP, Párbeszéd és LMP jelöltjének is. (hivatalosan ugyan nem, de hallgatólagosan a Jobbikénak is) Ezt jelenti az összefogás, ettől még nem lett Gyurcsány bábja. Az pedig nem érdekel, ahogy utána felmondtad a fideszes meséket, értelmes ember ezeket nem hiszi el. Bár ha te a jobbikot ballib pártnak tartod, akkor nem csoda hogy bármilyen hülyeséggel át lehet mosni az agyad.

"Ugyanis MZP mögött szintén nincs párt, tehát pénz és megjelenés sem. Ő nem nagyon tudja elmondani, hogy kire szavazzanak a szavazói a 2. körben."

Aki MZP-re szavaz, az pontosan tudja, hogy MZP saját magán kívül még Karácsonyt tartja olyan jelöltnek, akivel le lehet győzni a Fideszt, ezt nem egyszer elmondta.

"A Momentum pedig biztosan nem akarj összerúgni a port a DK-val, tehát nem fognak mondani semmit"

Szerintem nem is kell, a Momentum szavazóinak több mint fele már alapból az első körben Karácsonyt fogja választani a mérések szerint, FGyA (és Márki-Zay) valószínűsíthető kiesése után pedig jó eséllyel még többen fogják Karácsonyt választani, egy kisebb részük Jakabot választja majd, Dobrevet pedig kb. senki.

Akarsz fogadni velem, hogy Karácsony

1. nem fog visszalépni Dobrev javára? (szerintem 100%)

2. nem fog visszalépni senki javára? (szerintem 99%, ha Márki-Zay eljutna valahogy a második körig, akkor legfeljebb az ő javára tartom elképzelhetőnek)

2. meg fogja nyerni a miniszterelnök-jelölti előválasztást? (ebben egy fokkal kevésbé vagyok biztos, de szerintem még mindig ő a legesélyesebb, a DK-s megrendelésre készült IDEA meg Závecz kutatások nem érdekelnek, azt is megmérték hogy Kálmán Olga simán legyőzi, aztán mégsem)

Ui.: egy cikk az ellenzéken belüli alkudozásokról és viszonyokról, hitelesebb képet ad, mintha a narancsos marhaságokat olvasgatnád: [link]

2021. aug. 20. 00:50
 16/20 anonim ***** válasza:

#15!

Javaslom a gondolkozás, a zsigrei fidesz médiázás helyett!

"Karácsony az ellenzéki pártok vezetői közül Gyurcsánnyal van a legrosszabb viszonyban, nem rángatja."

Idézek a cikkből: "A Városházán nincsenek jó tapasztalatai a DK-val...hogy ő Gyurcsány embere, ami baromság, hiszen az ellenzékből éppen őt szeretné elkerülni, de legalábbis nem függeni tőle."

Más szavakkal: Nem tud tenni a DK ellen semmit sem és jelenleg függ a DK-tól.

Persze, nem rángatja! Csak köhint egyet a háttérben és KariGeri bekussol.

"...utána felmondtad a fideszes meséket, értelmes ember ezeket nem hiszi el."

Tehát eljutottunk odáig, hogy elkezdtél személyeskedni. Lehülyéztél, mert nem azt mondom, amit a ballib propaganda. Meggyőző, nagyon! :D

"Aki MZP-re szavaz, az pontosan tudja, hogy MZP saját magán kívül még Karácsonyt tartja olyan jelöltnek, akivel le lehet győzni a Fideszt, ezt nem egyszer elmondta."

Egészen pontosan azt mondta, hogy szerinte Dobrevvel és Jakabbal sem lehet legyőzni a Fideszt. Karácsonyról azt mondta, hogy “talán meglehetősen sokan” szavaznának rá.

És MZP nem arról beszélt, hogy Karácsony annyira népszerű lenne, vagy látja benne a következő kormányfőt, hanem Dobrev és Jakab elutasítottságából indult ki.

"...a Momentum szavazóinak több mint fele már alapból az első körben Karácsonyt fogja választani a mérések szerint."

Nem tudom, milyen Momentum szavazókról beszélsz. FeGyőr nem csak magát ütötte ki, hanem a pártját is. A Momentum zuhan, ezt te is tudod. Szorozgathatod a nullát többször is, nem fog kijönni nagy összeg a végére.

Fogadás:

1. Ha kell, vissza fog lépni. (100%)

Ha Dobrev látványosan vezet, akkor nem, mert nincs rá szükség és jobban mutat, ha önerőből nyert. Jól látható, hogy már most Karácsonytól akarnak szavazókat elvonzani. Amint kiderült nyevlvizsga ügy (valójában doktori ügy), azonnal rárepültek. Az első megrendelt közvéleménykutatásuk arról szólt, hogy Dobrev a legalkalmasabb.

2. Tárgytalan, mert MZP-nek semmi esélye a 2. körre.

3. Csak akkor nyerheti meg, ha Dobrev visszazuhan, de szükség van az ő szavazataira Jakab legyőzéséhez. A DK és a Jobbik most fej-fej mellett halad. Nagyon fontos a DK-nak, hogy ne Jakab nyerjen. Karácsony még zuhanni fog. Ugyanis Dobrev és Jakab tolhatj a demagóg ígéreteiket, de Karácsonyon már számonkérhető a korábbi ígéretei. (Valamint az, hogy az első pertől kezdve csak eszköz volt számára a főváros.)

Abban biztos vagyok, hogy Karácsonyt elsősorban nem azért beszélték rá az indulásra, hogy nyerjen. Ő egy feláldozható taktikai fegyver. Az érdekelne, hogy ő komolyan elhiszi-e magáról, hogy alkalmas lenne-e miniszterelnöknek.

Amúgy mit tudtam meg a linkelt cikkből:

- bármikor elvágnák egymás torkát a ballib pártok

- Karácsony majdnem próbálkozott valamivel, de olyan teszetosza volt, hogy Fletó megelőzte

- FeGyőr egy balfék, aki ritkán szólalt meg a Partizánban, akkor is nekiment az MSZP-nek, így rontotta az esélyeit náluk

- A "mindenhol előválasztás lesz" egy nagy kamu, hiszen nagyon helyen már az előválasztáson is vissza fognak lépni

- Az MSZP mindig azt hiszi, hogy értékes brand-jük

- Az előválasztás elsődleges célja, hogy a már itt leszámoljanak a kisebb pártokkal (kontrolláják a maximálisan nyerhető helyiket)

Ezeket eddig is tudtam. A vörös hülyeségben sem mondtak erről semmi újat.

2021. aug. 20. 02:12
 17/20 anonim ***** válasza:

"Nem tud tenni a DK ellen semmit sem és jelenleg függ a DK-tól."

Pont annyira függ tőlük, mint a Jobbiktól vagy a Momentumtól. Ugyanis ha megnyerné az összefogás a választást, akkor jó eséllyel mindhárom párt képviselőinek szavazatára szüksége lesz egy törvény elfogadásához. Mondjuk ehhez már gondolkodni kéne, ez meg a fideszeseknek nem szokott menni. Neked sem megy, ha a krákogásnál vagy leragadva, ez tényleg szellemi fogyatékos szint.

Húha, Dobrev maga mellett kampányol, jujujj! Ez már bizonyíték arra, hogy Karácsony Gyurcsány embere és visszalép a javára!!

"bármikor elvágnák egymás torkát a ballib pártok"

Ahhoz képest, ahogy és amilyen módszerekkel az imádott fasiszta pártod magad alá gyűrte annak idején a teljes ún. "jobboldalt" kisgazdástul, mdf-estül, egy szavad nem lehet.

"Karácsony majdnem próbálkozott valamivel, de olyan teszetosza volt, hogy Fletó megelőzte"

Nem Karácsonyon hiúsult meg, hanem a gyökér MSZP-n. Illetve a Jobbikosok keresték meg a DK-t és nem fordítva. De hát ha jó szövegértési képességeid lennének, és nem minden mögé Fletót vizionálnád, akkor nem lennél fideszes.

"Az előválasztás elsődleges célja, hogy a már itt leszámoljanak a kisebb pártokkal"

Pont hogy azoknak a kisebb pártoknak is lesz saját frakciójuk, akik önerőből képtelenek lennének rá (LMP, Párbeszéd, illetve MSZP is lassan ez a kategória már).

Egyébként pedig nagy érdeklődéssel várom a jobboldali előválasztásokat. Ja, hogy nálatok az a divat, hogy mindenről a maffiavezér (Orbán) dönt egy személyben? Kezdem érteni, miért hiszitek hogy az ellenzéki oldalon ez a helyzet Gyurcsánnyal, nálatok ez így megy, és el sem tudjátok képzelni, hogy lehet másként.

2021. aug. 20. 11:44
 18/20 anonim ***** válasza:

#17!

Eljutottunk (ismét) oda, hogy szinte minden sorodban lehülyézel és mellébeszélsz: "Húha, Dobrev maga mellett kampányol..." Véletlenül sem ezt írtam.

Akinek legfőbb érve, hogy én hülye vagyok és közben gerincetelenül csúszatat, azzal nincs miről vitatkozni, hiszen ezzel már el is ismerted, hogy valós érveid nincsenek, nem tudod védeni a védhetetlent.

2021. aug. 20. 11:55
 19/20 anonim ***** válasza:
#18: aki itt gerinctelenül csúsztat, az te vagy, a köhécselő Gyurcsánnyal. Majd ha nem szopsz be minden ilyen marhaságot, akkor nem hülyézlek le.
2021. aug. 20. 12:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Amúgy persze, te nem ezt írtad, mert ebbe is valami hatalmas összeesküvést látsz, hogy jobbnak igyekszik mutatni magát mint a többi jelölt. :D
2021. aug. 20. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!