Egy ilyen kép után még hányan hiszik el, hogy az LMBTQ semmit nem akar a gyerekektől?
Igazából nem is a kép a leglényegesebb (az csak rémisztő), hanem az, hogy ez egy LMBTQ versenyen ELSŐ helyezett lett 13.000(!) db beküldött kép közül. Egy kép, amin egy kifejezett szexuális fétist reprezentáló öltözetben állnak férfiak, köztük egy kislánnyal.
Kiválaszthattak volna BÁRMI mást a 13.000 kép közül. Mégis ezt találták a legjobbnak.
Ez mit mond el az LMBTQ értékrendjéről és szándékairól? Mit mond erre egy LMBTQ-védő aktivista? Hogyan lehet ezt védeni? Vagy ez is csak fideszes propaganda és meg sem történt?
(Az első kommentelő amúgy szeretné kiplakátolni ezzel a képpel Budapestet.)
-Apa-Apa! Mi az a meleg? Mi az a travi? Mi a szexuális felvilágosítás?
-Mi az fiam? Honnan hallottad ezeket 10 évesen?
-AZ M1 híradóban mondta ezt a bemondó bácsi.
Először engem is megdöbbentett a kép, azt hittem csak trollkodás. Utánaolvasva van rá magyarázat - bár szerintem sokaknak nem elfogadható.
A kép alapvetően arról szólt, hogy egy nő beengedte azt a rakás csávót a pride előtt átöltözni. A kép azt akarja megénekelni, hogy mennyire megfér ez a két kontraszt egymás mellett.
Ami miatt ez a kép Magyarországon nettó provokációnak minősülne az az, hogy a bőrszerkós férfi egy szexuális perverzió szimbóluma, amit még úgymond még van pofájuk egy gyerekkel egy képre rakni, és ha ez nem lenne elég, még díjat is nyer vele. A pofátlanság netovábbja.
Csakhogy arrafelé nem áll az a narratíva, hogy a meleg csávó perverz és bántja a gyerekeket. Ha ezt a pontot kihúzod a kontextusból a kép nem jelent mást, csak jól megférő két végletet. Ott áll egy csomó pride-os felvonuló, meg egy anyuka a kislányával a hinták között, senki nem árt senkinek és mindenki mosolyog.
Ha pl ezek olimpiai mezes birkózók lennének, eszembe sem jutott volna semmi rossz dolog, ahogyan akkor sem, ha bikinis pomponlányok vannak ott, ami legalább ennyire szexualizált cucc.
Mindenesetre én baromira nem örülök ennek a képnek, mert szerintem ezt könnyebb félreérteni, mint helyesen - nekem is idő kellett, hogy helyére tegyem. Meggyőződésem, hogy az emberek többségének itt is csak egy magyarázkodó libsi vagyok, de ha 1-2 embernél kicsit tudtam árnyalni a képet, hogy itt nem emberevő perverzeket ábrázol a kép, akkor megérte.
Amúgy érdekesnek tartom a jelenséget, hogy ha megjelenik egy LMBTQ kérdés akkor oda özönlenek mindkét oldalról védeni, tagadni, állítani, provokálni, egymást sértegetni (ez mindkét oldalra jellemző), és mindig "érveket" állítanak egymással szemben még ha nem is túl sikeresen. Együtt értés viszont nincs.
De ha egy hasonló kaliberű provokatív kérdést tesz fel valaki (mert azért valljuk be utóbbi időben elég sok az alább található képhez hasonló intelligenciájú kérdéssel lehetett találkozni) az ellenkező oldalról akkor ott nincsenek érvek. Nincs egymás sértegetése (csak a kérdező), nincs vita, nincs érzelem. Szimplán elfogadás és beletörődés... (Megjegyzés: úgy fest tegnap este azért mégis sikerült ott is LMBTQ témára találnia a népnek)
[link] ( https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11.. )
"-Apa-Apa! Mi az a meleg? Mi az a travi? Mi a szexuális felvilágosítás?
-Mi az fiam? Honnan hallottad ezeket 10 évesen?
-AZ M1 híradóban mondta ezt a bemondó bácsi."
Donáth Anna néni szerint boldogabb lennék, ha levágnám a fütyimet.
Olyan szinten nen érdekel. Vannak hetero es meleg ismeroseim is. Es akkor mi van. Fideszesek nagy resze nem meleg? Nyilvan kellett megint egy ellenseg, mert a Soros es migransok kezdtek uncsiva valni.
A legrohejesebb az az allitas, hogy LGBTQs aktivistak gyozkodik a kisgyerekeket nemvaltasra.😂😂😂
32: tehát szerinted külföldön, ott, ahol a kép készült, semmi megütközést nem kelt pár bőrszerkós férfi egy kislány közelében, mert nem tapadnak hozzájuk előítéletek.
Rendben, de akkor miért nyer díjat ez a kép?
Mi a különös és megkapó abban, hogy 8 férfi között ott áll egy kislány?
Ha itt nema rról van szó, hogy fogadtassuk el a pedofil perverziót, akkor mi a mondanivalója a képnek?
#37 "Ha itt nem arról van szó, hogy fogadtassuk el a pedofil perverziót..."
Túl sok volt a TV2?
#37, átfogalmazom. Természetesen van egy csomó előítélet a melegekkel szemben, ezért nyert díjat a kép. Viszont azokban a körökben, ahol a díjat adták, nem él ez az előítélet.
Ha valaki számára a homoszexualitás deviáns aberráció, akkor számára a kép vérlázító. Ha viszont valaki számára a homoszexualitásban nincs semmi különös, akkor a képen nincs több néhány fecskegatyás férfinál. A bőrgatyához a perverziót mi társítjuk, a kislány számára valószínűleg az egész nem rejt több aberrációt, mint egy átlagos augusztusi fecskagatyás bográcsozás egy tiszazugi strandon a Körös mellett.
"Ha itt nema rról van szó, hogy fogadtassuk el a pedofil perverziót, akkor mi a mondanivalója a képnek?"
A képen nem látható pedofília, pontosan az ellentéte látható. Egy csomó meleg csávó kisgatyában elvan a kislány jelenlétében és marhára nem zavarják egymást, szinte tudomást sem vesznek egymásról.
A szándékos provokációt rá tudom húzni a képre, mert szándékosan egy képre tett két "dolgot", amik sok ember számára tabuk egy kontextusban, de a pedofíliát ne keverjük ide. Pont azzal van itt a baj, hogy sokak számára a meleg és a pedofil egy kutya, pedig inkább vár meg a lekvár esete.
Talán pont azért nyert, mert ennyire beüt a kép kétértelműsége, és határfeszegetése. Nem tudom, mindenesetre elmenni nem lehet mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!