A vallás- és mindenféle szabadság nagy hívei miért erőltetik a melegházasságot a kereszténységre?
Egy meleg nyugodtan megházasodhat, senki nem bünteti érte vagy akadályozza meg ebben (szervezhet esküvőt, rendelhet tortát stb.).
Persze ezt keresztényi keretek között nem teheti, hiszen ennek a vallásnak nem része a homoszexuális házasság, sőt ez a fajta párkapcsolat bűnnek számít. Mivel pedig ez egy keresztény ország keresztény társadalommal, így keresztény szabályok és értékek érvényesülnek.
Szóval miért akarják balosok, melegek ráerőltetni a saját értékrendjüket a kereszténységre, ha eközben a vallásszabadság nagy hívei? Ha valóban tiszteletben tartják a vallásokat és a másik értékrendjét, akkor ebbe pont miért avatkoznak bele?
21: "Ha például a házastársunkat akarunk ajándékozni valamilyen vagyontárgyat, akkor ez után nem kell vagyonszerzési illetéke fizetni az államnak, élettársak esetén viszont nincs meg ez a kedvezmény."
Heteró élettársaknak sincs meg ez a kedvezmény. A házasság viszont férfi és nő szentsége, nem férfi és férfié vagy nő és nőé, így kedvezmény sem jár rá. Jó lenne felfogni.
"2) Ha megfogom párom kezét az utcán akkor rendszerint belénk kötnek, előfordult, hogy már meg is támadtak fizikailag bántalmaztak. Szóval bár MÉG a törvény nem tiltja hogy megfogjam annak a kezét akit szeretek, a társadalom viszont igen."
És miért nem elég neked a jogi egyenlőség? Mit akarsz te a társadalommal, börtönbe zárni őket, ha megszólnak? Én is megszólnálak de nem azért mert egy köcsög vagy, hanem mert egy tenyébemászó, többletjogokat követelő kis nyomorék.
Kérdező, fogd már fel, hogy a házasság maga nem szentség, maximum az egyházi, de azt nagyon helyesen az állam nem ismeri el.
Szerintem te csak veszekedni jöttél ide.
#17 "És mi alapján lehet jogi hátrányba helyezni egy bizonyos embercsoportot?"
Nem helyeznek senkit jogi hátrányba.
a házasság az 1 férfi+1 nő jogi kapcsolta, Pont. Senki nem firtatja hogy az az 1 férfi+1nő azok milyen szexuális identitásúak, melegek vagy heterók, netán a csillárt jobban kedvelik szexpartner gyanánt vagy mást. Egy homoszexuális pontosan úgy köthet házasságot, mint egy heteroszexuális.
Ahogyan a bejegyzett élettársi kapcsolat meg 2 azonos nemű között jöhet létre, és ha két heteró férfi akarna ilyet kötni, senki nem tiltaná meg nekik.
"Továbbra sem házasodhatnak a homoszexuális emberek függetlenül attól, hogy van-e őket képviselő csoport/közösség vagy sincs."
Döntsétek már el végre hogy MIT AKARTOK!
Nektek most az kell hogy megváltoztassátok a házasság fogalmát és más legyen a jelentése, vagy azt akarjátok, hogy az azonos nemű párok ugyanabban a jogi védelemben részesüljenek, mint a házaspárok? Mert ha ez utóbbit, akkor megkaptátok. A bejegyzett élettársi kapcsolattal 2009 óta, vagyis 12 éve egy homoszexuális pár éppen úgy örökölhet a másik után, lehet a jogi képviselője baj esetén, megkapja utána az özvegyi nyugdíjat, stb. stb.
Ha ezek után is azon lovagoltok hogy a NEVE nem lehet az, hogy házasság, akkor egyértelmű, hogy sz@rtok ti arra hogy a melegek milyen jogokat kapnak meg, az egész lényege az, hogy a többségi társadalomtól el akarjátok venni az egyik számukra nagyon fontos, a család alapját jelentő kapcsolat elnevezését.
A jelenlegi Európa területén a konstantini fordulattól a 18. századig totális érvényű keresztény uralom volt.
Az összes főpapok által felkent király törvénykezése égetéssel, olajban megsütéssel, kiközösítéssel sújtotta azokat, akik ebbe a 'bűnbe' estek.
A 19. század 'finomított' ezen, és csak sima kivégzéssel, később börtönbüntetéssel, gyógyszeres kezeléssel stb. sújtotta ezeket az embereket, amelyek 1960-as években értek véget.
Rakd a mérleged egyik serpenyőjébe a 14 évszázad brutalitását és a másik serpenyőbe azt a pár évtizedet, ami jelenleg van.
Elég sok időnek kell eltelnie, míg kimondható lesz, hogy ugyanaz a súlycsoport mind a kettő.
#21 "Ha például a házastársunkat akarunk ajándékozni valamilyen vagyontárgyat, akkor ez után nem kell vagyonszerzési illetéke fizetni az államnak, élettársak esetén viszont nincs meg ez a kedvezmény."
Tudod a google nekem elsőre feldobta ennek a cáfolatát - első találatként. A bejegyzett élettársi kapcsolatban élők is megkapják ezt a kedvezményt IS!
"Az IM ugyanis megállapította, hogy a Béktv. általunk hivatkozott rendelkezése általános érvénnyel mondja ki, hogy minden olyan esetben, amikor a Béktv. nem fogalmaz meg eltérő rendelkezést, vagy a rendelkezés alkalmazását nem zárja ki, akkor a bejegyzett élettársi kapcsolatra a jogszabályok házasságra irányadó rendelkezéseit kell alkalmazni. Tehát a jogalkotó eredeti szándéka szerint a bejegyzett élettársakat mindazok az ágazati jogszabályokban biztosított kedvezmények megilletik, amelyeket az adott norma a házastársak részére biztosít.
Azaz a bejegyzett élettársakat attól függetlenül is megilleti az ajándékozási illeték alóli mentesség – és egyébként minden egyéb, a házastársakra vonatkozó kedvezmény –, ha az Itv. ezt külön és kifejezetten nem tartalmazza.
E fordulatot követően az illetékes szervek a gyakorlatba is átültették a fenti jogértelmezést. Így a továbbiakban a bejegyzett élettársakra is automatikusan a házastársakra vonatkozó szabályokat alkalmazták és alkalmazzák mind a mai napig."
"A házasokat sokszor segítik a különböző lakástámogatások is. Elég, ha csak a CSOK igénybe vételére gondolunk – ez is csak házaspároknak igényelhető "
IGEN! Mert az azonos nemű párok NEM KÉPESEK GYEREKET SZÜLNI! A CSOK pedig arra van, hogy több gyereket vállaljanak a családok. Nem a boltból vagy a szomszédtól, hanem hogy ők maguk több gyereket hozzanak a világra. Én meg arra nem vagyok jogosult, hogy nyugdíjas kedvezménnyel utazzak a vonaton, mivel nem vagyok nyugdíjas, vagy nem kapom meg az olimpikonoknak járó jutalmat, mert nem vagyok még csak sportoló se. Most akkor háborodjak fel rajta és kiáltsak igazságtalanságot?
"Ha a felek házasságban élnek, közösen tudnak örökbe fogadni is egy gyermeket, ha így döntenek, tehát az örökbefogadással azonnal mindketten a gyermek szülői lesznek. Élettársak azonban nem fogadhatnak közösen örökbe, csak az egyikük lesz a gyermek szülője."
Mert az örökbefogadás NEM A FELNŐTTEKRŐL SZÓL! A GYEREK ÉRDEKE az első és a gyereknek az az érdeke, hogy anyja ÉS apja legyen ha már egy család fogadja örökbe. Nincsenek tömegben árvák akik örökbefogadásra várnak, ezzel szemben tömegével vannak heteró párok akik alkalmasak lennének örökbefogadásra és évek óta várnak rá. A meleg párok eddig sem fogadtak örökbe gyerekeket, nem most nőtt meg az árvaházban maradók száma csak mert már a törvény is tiltja ezt.
#26 Nem árt el is olvasni rendesen azt amire hivatkozol. A linkeden levő írásban is le van írva, hogy NEM támogatja a magyarok többsége a melegházasságot. Kevered az egy mondattal előtte leírt nemzetközi átlaggal. "A hazai adatok nem sokkal maradnak el a nemzetközi átlagtól, a magyarok 46 százaléka támogatja, hogy az azonos neműek is jogilag elismert házasságot köthessenek,"
Ehhez kellett volna még megnézned magát a kutatást. Az egész világon összesen 19 ezer ember véleménye alapján készült el ez a felmérés, ami azt jelenti, hogy 27 országban összesen 19 ezer embert kérdeztek meg, vagyis még 500 ember véleménye sem jelent meg a felmérésben ami állítólag a magyar lakosságot jellemzi.
Ahogyan azt is, hogy hiába van 2009 óta lehetőség a bejegyzett élettársi kapcsolatra, még itt is hülyeségeket hisznek arról, hogy milyen jogok illetik meg ezeket a párokat, nemhogy azok, akik még azt sem tudják, hogy nálunk ez már 12 éve létezik. Mert az emberek többsége nem tudja még az lmbtqxyz körében sem, hogy egyáltalán már létezik a lehetőség számukra.
Értem én hogy szeretnétek ezt hinni, de NEM mi vagyunk a kisebbség.
Nagyon jól látjuk, hogy pontosan azért vettétek célba a gyerekeinket, hogy ezt megváltoztathassátok. Nem fogjuk hagyni!
Végre, egyszer az életben igazatok van, és valóban én tévedtem! Elnéztem a számokat.
Mondjuk ettől függetlenül, aki a kisebbségi dumát nyomja, az azért gondoljon bele abba, hogy itt ilyen 40-45%-ról beszélünk, ami közel sem olyan kicsi kisebbség.
És az LMBTQ elfogadók tábora évről-évre nő, míg pl. a keresztényeké évről-évre csökken, csak mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!