Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vallás- és mindenféle...

A vallás- és mindenféle szabadság nagy hívei miért erőltetik a melegházasságot a kereszténységre?

Figyelt kérdés

Egy meleg nyugodtan megházasodhat, senki nem bünteti érte vagy akadályozza meg ebben (szervezhet esküvőt, rendelhet tortát stb.).

Persze ezt keresztényi keretek között nem teheti, hiszen ennek a vallásnak nem része a homoszexuális házasság, sőt ez a fajta párkapcsolat bűnnek számít. Mivel pedig ez egy keresztény ország keresztény társadalommal, így keresztény szabályok és értékek érvényesülnek.

Szóval miért akarják balosok, melegek ráerőltetni a saját értékrendjüket a kereszténységre, ha eközben a vallásszabadság nagy hívei? Ha valóban tiszteletben tartják a vallásokat és a másik értékrendjét, akkor ebbe pont miért avatkoznak bele?

2021. aug. 17. 11:37
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
66%

"Pontosan milyen jogi hátrányba vannak a melegek? Meleghazasság létezik bejegyzett élettársi kapcsolat néven. Magyarázd el milyen jogoktól esnek el a melegek? Törvényalkotás, rendőrség bíróságok részéről ha bármilyen jogsértés érte a melegeket mindig kiálltak mellettük."

Ha például a házastársunkat akarunk ajándékozni valamilyen vagyontárgyat, akkor ez után nem kell vagyonszerzési illetéke fizetni az államnak, élettársak esetén viszont nincs meg ez a kedvezmény.

A házasokat sokszor segítik a különböző lakástámogatások is. Elég, ha csak a CSOK igénybe vételére gondolunk – ez is csak házaspároknak igényelhető – viszont arra is van lehetőség, hogy a különböző önkormányzatok által helyi lakosoknak meghirdetett lakástámogatásokat kérjünk, ha házasok vagyunk.

Ha a felek házasságban élnek, közösen tudnak örökbe fogadni is egy gyermeket, ha így döntenek, tehát az örökbefogadással azonnal mindketten a gyermek szülői lesznek. Élettársak azonban nem fogadhatnak közösen örökbe, csak az egyikük lesz a gyermek szülője.

A házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat közötti különbségek a gyermekvállalás területén a legjelentősebbek. A törvény a bejegyzett élettársak számára nem teszi lehetővé a közös gyermekké fogadást, vagyis a bejegyzett élettársak nem fogadhatják örökbe egymás gyermekeit, és nem fogadhatnak örökbe közösen idegen gyermeket sem. A bejegyzett élettársi kapcsolatban élő leszbikusok nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben, és az anya bejegyzett élettársa nem lesz a gyermek szülője.

"Az ember szexualitása senkit nem érdekel, én sem nyomom az orrod alá hogy hetero vagyok. Legyen anyni elég, hogy megfoghatja a párja kezét az utcán."

Személy szerint számomra ez elég is lenne, ugyanis se én sem párom nem kíván gyermeket, DE

1) Azért bassza a csőrömet, hogy másodrendű emberek vagyunk jogilag, csak mert mi egymást szeretjük

2) Ha megfogom párom kezét az utcán akkor rendszerint belénk kötnek, előfordult, hogy már meg is támadtak fizikailag bántalmaztak. Szóval bár MÉG a törvény nem tiltja hogy megfogjam annak a kezét akit szeretek, a társadalom viszont igen.

2021. aug. 17. 12:49
 22/56 anonim ***** válasza:
27%
A heterók is felháborodhatnak rajta, hogy ők miért nem köthetnek bejegyzett élettársi kapcsolatot?
2021. aug. 17. 12:50
 23/56 anonim ***** válasza:
36%
Mert mi a különbség ha csak bejegyzett élettársi kapcsolat van? Ugyan úgy együtt vannak. Akkor nem teljesen mindegy? Azért mert nem adják őket össze, nem veszítenek jogokat. Én sem tanulhattam zsidó vallási suliban mert nem vagyok zsidó. Nem rohantam sivalkodni.
2021. aug. 17. 12:53
 24/56 anonim ***** válasza:
23%

21 A CSOK-ot nem a házasság miatt adják, hanem a gyerekek után. Nem tudom honnan veszed ezt, hogy a bej.él.kapcs.-ban élőknek nem jár?

[link]

2021. aug. 17. 12:55
 25/56 anonim ***** válasza:
69%

Kezdjük ott, hogy Magyarország nem keresztény ország (bárcsak az lenne!), csak sokan szeretik ezt elhitetni magukkal.

Továbbá különbséget tennék egyházi és polgári esküvő között. Templomban esküdni csak az akarjon, aki elfogadja az adott Egyház tanításait is a házasság témában (és ne azért tartsanak nem keresztény emberek templomi esküvőt, mert szép a helyszín és mert így szokás. Ez nagy tiszteletlenség). Nyilván a melegek házassága nem kivitelezhető egyházi vonalon. De polgárilag miért ne tehetnék? Ott az állam előtt "szerzódnek".

2021. aug. 17. 12:55
 26/56 anonim ***** válasza:
77%

"Társadalomban élünk, kisebbség nem szabja át a többség értkérendjét, hanem csendben örül, hogy úgy élhet, ahogyan akar - és ameddig nem ugrál."

Mielőtt úgy nagyon beleélnéd magad a saját hülyeségeidbe, két tényt hadd mondjak el.

1. A magyar jogrend a római jogon alapul, annak semmi köze a kereszténységhez.

2. A magyarok többsége egyetért a melegek házasságával:

[link]

[link]

Rossz hírem van, kérdező: ti vagytok a kisebbség.

2021. aug. 17. 12:57
 27/56 anonim ***** válasza:
29%

21 Az illetékmentességről:

[link]

Fura, hogy érintettként ennyire tájékozatlan vagy.Esetleg szándékosan hazudozol?:)

2021. aug. 17. 13:04
 28/56 Fero89 ***** válasza:
69%
A szerződés nem azonos, hogy csak egy példát mondjak, a bejegyzett élettárs nem örököl alanyi jogon.
2021. aug. 17. 13:05
 29/56 anonim ***** válasza:
20%
28 Ez nem igaz. Te kevered a "sima" élettársakat a bej.élettársakkal.A "sima" élettársak tényleg csak végrendelkezés útján örökölnek, bejegyzettek örökölnek.
2021. aug. 17. 13:11
 30/56 anonim ***** válasza:
24%

"Ha például a házastársunkat akarunk ajándékozni valamilyen vagyontárgyat, akkor ez után nem kell vagyonszerzési illetéke fizetni az államnak, élettársak esetén viszont nincs meg ez a kedvezmény"

Ennyi erővel én is hátrányban vagyok, mert akinek van gyereke az kevesebb adót fizet mint én. Rohanok tüntetni.

2021. aug. 17. 13:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!