A vallás- és mindenféle szabadság nagy hívei miért erőltetik a melegházasságot a kereszténységre?
Egy meleg nyugodtan megházasodhat, senki nem bünteti érte vagy akadályozza meg ebben (szervezhet esküvőt, rendelhet tortát stb.).
Persze ezt keresztényi keretek között nem teheti, hiszen ennek a vallásnak nem része a homoszexuális házasság, sőt ez a fajta párkapcsolat bűnnek számít. Mivel pedig ez egy keresztény ország keresztény társadalommal, így keresztény szabályok és értékek érvényesülnek.
Szóval miért akarják balosok, melegek ráerőltetni a saját értékrendjüket a kereszténységre, ha eközben a vallásszabadság nagy hívei? Ha valóban tiszteletben tartják a vallásokat és a másik értékrendjét, akkor ebbe pont miért avatkoznak bele?
5.
Amit írsz az nem áll összhangban a Bibliával. A Biblia elítéli a melegeket: „Ne feküdj le férfival, mint ahogy nővel szoktak lefeküdni. Utálatos dolog az.” (3Mózes18:22) forrás: [link] A Pápának lehet véleménye de ez nem tükrözi a keresztények és a Biblia véleményét. Migránsok elméletileg keresztény ellenesek, homofóbok és rasszisták akkor mért kellene őket beengedni?
Kérdező:
Sem az államra sem a kereszténységre nem szabadna ráertöltetni a melegházasságot mert az férfi és nő szövetsége. Élettársi kapcsolat megtűri a melegházasságot ahhoz van joguk, gyerekeket is fogadhatnak örökbe ahhoz is van joguk ahogy az élethez is és még lehetne sorolni. Balosok mindig egy kisebbséget szerettek volna a többség érdekei felé helyezni számukra ez az ideális világ.
10: ha ők a többségi berendezkedés és értékrend megváltoztatása, tiszteletben nem tartása árán szeretnének maguknak jogokat, azt egy társadalom nem tolerálja. Az intoleranciát nem toleráljuk.
Mivel azonban ez egy szabad ország, nyugodtan létrehozhatják a saját közsségüket, ahogyan azt meg is tették, amin belül ők kedvükre házasodhatnak, megtapsolhatják egymást és örülhetnek egymásnak. Lehetnek boldogok.
A többségi társadalom nem fogja ezt elfogadni? Így van, mert nem az ő értékrendje.
A melegek örüljenek annak, hogy megtűrik őket a más értékrendjükkel, és úgy élhetnek ahogyan akarnak - egészen addig, amíg nem próbálják ráerőszakolni magukat a másképp gondolkodó többségre.
11: lehet bármilyen esküvőd, csak ezt ne akard hivatalosan elfogadtatni, mert az a jogrend amin belül ezt te tenni akarod, nem a te értékrendeden alapul. Ha saját jogrendet akarsz, kialakíthatod ezt a saját közösségeden belül, amit azok elfogadnak. Társadalomban élünk, kisebbség nem szabja át a többség értkérendjét, hanem csendben örül, hogy úgy élhet, ahogyan akar - és ameddig nem ugrál.
Világos voltam?
Kérdező, mi a helyzet a Pegasus üggyel?
És a Fundanról is megosztanád a véleményed?
"ha ők a többségi berendezkedés és értékrend megváltoztatása, tiszteletben nem tartása árán szeretnének maguknak jogokat, azt egy társadalom nem tolerálja."
És mi alapján lehet jogi hátrányba helyezni egy bizonyos embercsoportot? Ráadásul úgy, hogy az az embercsoport nem egy választott életet képvisel, a saját szabad akarata ellenére olyan amilyen
"Mivel azonban ez egy szabad ország, nyugodtan létrehozhatják a saját közsségüket, ahogyan azt meg is tették, amin belül ők kedvükre házasodhatnak, megtapsolhatják egymást és örülhetnek egymásnak. Lehetnek boldogok."
Továbbra sem házasodhatnak a homoszexuális emberek függetlenül attól, hogy van-e őket képviselő csoport/közösség vagy sincs.
"A melegek örüljenek annak, hogy megtűrik őket a más értékrendjükkel, és úgy élhetnek ahogyan akarnak"
Megint csak, mi alapon jogos szerinted, hogy egy teljesen átlagos embert a szexualitása miatt elítéljenek és "örüljön hogy megtűrik" ? (Amit megjegyzek nem tűrik annyira, mint gondolod). Elég kirekesztő a gondolatod, a saját logikád alapján a jobbkezeseknek utálniuk kéne a balkezeseket és "örüljenek, hogy nem kövezzük halálra őket" illetve "balkezesek még véletlen sem házasodhatnak, egyenlő jogokról pedig ne is álmodjanak"
"Az intoleranciát nem toleráljuk." + "Társadalomban élünk, kisebbség nem szabja át a többség értkérendjét, hanem csendben örül, hogy úgy élhet..."
Szerintem itt te vagy az intoleráns ember...
Azért, "okos" kérdező, mert az állam nem a kereszténység alapján működik, hanem a jogszabályok alapján. Tudod, az ilyen istenkáromló dolgok, mint a Ptk. és a Btk...
Már megtették előttem, de leírom én is: Magyarország NEM keresztény, hanem szekuláris ország. A társadalom sem keresztény, többek közt én sem, és még vagyunk ezzel baromi sokan.
POLGÁRI esküvőről van szó.
"És mi alapján lehet jogi hátrányba helyezni egy bizonyos embercsoportot? Ráadásul úgy, hogy az az embercsoport nem egy választott életet képvisel, a saját szabad akarata ellenére olyan amilyen"
Pontosan milyen jogi hátrányba vannak a melegek? Meleghazasság létezik bejegyzett élettársi kapcsolat néven. Magyarázd el milyen jogoktól esnek el a melegek? Törvényalkotás, rendőrség bíróságok részéről ha bármilyen jogsértés érte a melegeket mindig kiálltak mellettük.
"Megint csak, mi alapon jogos szerinted, hogy egy teljesen átlagos embert a szexualitása miatt elítéljenek és "örüljön hogy megtűrik" ? "
Az ember szexualitása senkit nem érdekel, én sem nyomom az orrod alá hogy hetero vagyok. Legyen anyni elég, hogy megfoghatja a párja kezét az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!