Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok ellenzéki szavazó miért...

Sok ellenzéki szavazó miért képtelen elismerni bármi pozitívat a Fideszről?

Figyelt kérdés

A Fidesz közel sem tökéletes, rengeteg hibáját fel lehet hozni, pl.: a nyílt korrupció, a túl sok költekezés az élsportra, de szerintem nem lehet elvitatni, hogy vannak érdemeik, pl, hogy támogatják a családokat, és a munkát.

Az ellenzéki ismerőseim mégsem képesek a legkisebb mértékben sem semmire azt mondani, hogy jó, ami a Fidesszel kapcsolatos. Egy pillanatra sem képesek alább hagyni a Fidesz-ellenességükkel, kritizálnak mindent, amit a kormány csinál, mintha az lenne a fokmérője a kormányellenességüknek, minél vehemensebben gyűlölik azt.

A Fideszes ismerőseim ezzel szemben gyakran kritizálják a kormányt, de jobb híján rájuk szavaznak, csak két olyan vérfideszes ismerősöm van, akik mindennel egyetértenek, amit Orbán mond. De olyan ellenzéki ismerősöm nincs, aki bármire is azt mondta volna, hogy oké, végülis ez egy jó intézkedés.

A kérdésemet egy ma zajlott vita szülte meg, a munkanélküliségről vitáztunk, én kijelentettem, hogy ma sokkal kisebb a munkanélküliség, mint 2010-ben. Akkor volt kb 11%, ma meg 4% körüli. Van 700ezerrel több munkahely. Az MSZP azt megelőző 8 évében meg pont az ellentetje, 5%-ról ment fel 11%-ig. Az ellenzéki ismerőseim azt mondták, hogy ez nem igaz, semmit semmi sem változott, a mai napig hatalmas a munkanélküliség, amiket mondok az csak hamisított statisztika, stb.

Fideszesek! Ti is tapasztaljátok ezt a vak kormányellenességet azok körében, akikről tudjátok, hogy ellenzéki szavazók?

2021. aug. 13. 21:27
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
88%

sokkal több a munkalehetőség ez igaz, nem tudom hol olvastad ennek tagadását.

de ezek a munkák nettó 180-200e/hó, 2021ben?

ez siker?

ez inkább kudarc.

2021. aug. 13. 21:49
 12/52 anonim ***** válasza:
86%

Mert olyan sok negatív dolgot tett a 11 éve teljhatalommal (2/3) kormányzó Fidesz, hogy a pár apró pozitív dolog nem is jut eszükbe.

A legnagyobb csalódás, hogy a hatalmas, szinte történelmi lehetőséget nem a magyar nép számára használta fel. Helyette a saját zsebüket tömték tele, kiherélték az amúgyis gyenge szakszervezeteket, a munkavállalók jogait, lefeküdtek a német multiknak, akiknek több száz ingyen milliárdot adtak, az államot saját magáncégként kezelik.

Kb. olyan, mintha a fogvatartód korbáccsal ütne egész nap, majd 1 percre megsimogatná a kezed. És aztán felemlegetné az újabb korbácsolás közben, hogy milyen kedves volt, mikor megsimogatott.

2021. aug. 13. 21:49
 13/52 anonim ***** válasza:
86%

Na de hallgatom mit tett a fidesz.

Mert hogy sem végigmenni nem tudok úgy az úton hogy épen maradjon a futómű, sem a kórházba nem kapok egy normális időpontot, kb. 30 év míg Pesten össze tudok szedni pénzt egy lakásra, alacsony az életszínvonal a nyugati államokhoz képest de már a többi exkomcsi állam is lehagyott bennünket. Kormánypropaganda van 0-24-ben, és mindenhol kormányközeli személyek vannak hatalomban.

A közoktatás úgy gané ahogy van, variálgatás megy úgy hogy végig sem ért egy rendszer és már vezetik a következőt, ezek mellett elavult.

A felsőoktatás drága és nem ad piacképes tudást, ha valaki kiemelkedően teljesít nem segíti az állam és még sorolhatnám.

Akkor majd pont az fog érdekelni hogy mennyivel nőtt a GDP, és mennyi plusz közmunkást foglalkoztatnak 90 ezerért amivel csökkent a munkanélküliség???

"A Fidesz előtt voltak szakszervezetek? Kerestek alaphangon 350-450-et, vagy legalábbis az akkori kornak megfelelő összeget?"

Ki keres ennyi pénzt?

Egy kezdő tanár? Egy gyári munkás 3 műszakban, szombatokkal túlórában?

Nem tudom milyen szakszervezetekről van szó, amikor nem történik semmi változás és korrupt az egész rendszer úgy ahogy van.

A vállalkozók eldöntik ennyi a fizetés és kész, ha 140 ezer Ft 8-12 órában akkor annyi mert az adott környéken ez van, és így egy csomó elnéptelenedik.

De ki lehetne térni a csodás CSOK-ra, ami miatt luxus egy családi ház és az egyedülállókat teljesen kiszorítja(mert szolgáljam a társadalom javát 3 gyerekkel, hát ennek az országnak itt nem csinálok gyereket az is biztos), az egykulcsos adórendszer ami a minimálbéresből is kihúzza az utolsó vasakat is.

Stb. reggelig lehetne írni, ez az amit a fidernyákok nem fognak fel és mennek, örömmel szavaznak Misi királyra hogy újabb 4 évig irányíthassa az országot. A politikája meg: Oszd meg és uralkodj.

És milyen jól működik a gyűlöletre uszítás, hisz itt is az megy. Nem csoda ha borítékolható a 2/3 megint...

2021. aug. 13. 21:50
 14/52 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy olvastam, hanem hogy az ismerőseim állítják, de ha már itt tartunk, itt is olvastam olyan, hogy nem is több a munka, csak a közmunkások miatt van, hamis statisztika, stb.

Mi volt ez a hatalmas, történelmi lehetőség?

Melyik exkomcsi állam hagyott le bennünket az utóbbi 10 évben? Most komolyan ez egy indok, hogy nyugaton még mindig magasabb az életszínvonal?

Vesztes világháborúk meg szovjet uralom mellett kellene behoznunk 100 év gyarmattartás előnyeit?

"Ki keres ennyi pénzt?

Egy kezdő tanár? Egy gyári munkás 3 műszakban, szombatokkal túlórában?"

Félreérdted. A válaszoló írta, hogy ha lennének szakszervezetek, akkor ennyit keresnének a ma a munkások. Én visszakérdeztem, hogy akkoriban , amikor még voltak szakszervezetek, miért nem kerestek ennyit? Sőt, miért keresett a szakmunkás jóval kevesebbet, mint ma?

"De ki lehetne térni a csodás CSOK-ra, ami miatt luxus egy családi ház (mert szolgáljam a társadalom javát 3 gyerekkel, hát ennek az országnak itt nem csinálok gyereket az is biztos)"

Mert az öregedő korfa probléma, és jó volna ha valaki majd kitermelné a nyugdíjadat.

2021. aug. 13. 22:04
 15/52 anonim ***** válasza:
19%
Hát a példák alapján ők tényleg egy alternatív valóságban élnek, az a baj, hogy az ilyen zavart elmék szavazhatnak is.
2021. aug. 13. 22:06
 16/52 anonim ***** válasza:
87%

"Mi volt ez a hatalmas, történelmi lehetőség?"

A világgazdaság felfutása, a rekord mennyiségű EU-s pénz, amit Magyarország kapott, a 2/3-os alkotmányozó többség.

2021. aug. 13. 22:18
 17/52 A kérdező kommentje:

Mik lettek volna az elvárásaid a világgazdaság felfutását és az EU-s pénzeket illetően? Hol kellene tartanunk most?

2021. aug. 13. 22:21
 18/52 anonim ***** válasza:
87%
Milyen munkat tamogatnak? Palyakezdo tanarkent netto 150et keresek.
2021. aug. 13. 22:26
 19/52 anonim ***** válasza:
88%
Amit elismerek, hogy "jól" művelik: a társadalom szétszakítása, megbélyegzése, ha nem azt gondolja valaki, amit ők.
2021. aug. 13. 22:28
 20/52 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy miért mentél tanárnak? A tanároknak legendásan rossz volt a fizetése mindig is. Én egy ép indokot nem tudtam volna magamnak hozni, ha mondjuk 5 éve felteszik a kérdést, hogy miért menjek tanárnak.

Én szerintem a tanárok pocsék fizetésének az az oka, hogy még a pocsék fizetés ellenére is sokan elmennek tanárnak.

2021. aug. 13. 22:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!