Igen, akkor neked jobb lett volna. Melós voltam, párom is. Én fiatalon elbuliztam a pénzem, a párom meg intézetbe nőtt fel. Össze kerültünk a nagy semmire és kicsi segítséggel 5 év múlva építettünk egy 100 négyzetméteres házat, 8 év múlva kocsit vettünk. Jó párszor bejártuk a szoc országokat. Jött a rendszerváltás, felnőttek a gyerekek és ők már húztak innen kifelé.
2021. aug. 11. 20:33
12/47 anonim válasza:
ma 20:16 Ezeket a meséket te hol hallottad???
2021. aug. 11. 20:35
13/47 anonim válasza:
A 11-es válaszoló írta le az igazságot. Nekem is ilyet meséltek a szüleim, nagyszüleim, és mind a mai napig Kádár-kockában élünk. Sajnos nincs meg a sok Pannónia, Simson, Wartburg, ami akkor volt a családnak. Ma a Kádár-korszakbeli szintű életszínvonalat 50 éves korodra éred el, ha folyamatosan tanulsz és dolgozol.
2021. aug. 11. 20:42
14/47 anonim válasza:
Jobb lett volna neked a Kádárkorszakban az egy sokkal igazságosabb rendszer volt, Kádár törődött a melósokkal is, épültek a tiszta világos lakások házak ha nemvolt pénzed megvenni akár ingyen is lakáshoz juthattál. Volt munka volt sok ingyenes szociális juttatás jóvolt a közbiztonság stb-stb. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik hogy voltak problémák is de mégis jóvolt akkoriban élni. Én havi 3500 Ft-ot kerestem a feleségem 3000 Ft-ot mégis jóléltünk.
Nem kellett volna ez a rendszerváltás, a Kádár rendszert kellett volna keményen megreformálni, a hibákat kijavítani a problémákat rendezni, tehetséges fiatal szakembereket kellett volna a cégek vezetésébe tenni, ha ezt következetesen végrehajtottuk volna most jobban élnénk nemlenne ennyi ellenségünk sem és lenne biztos munkánk a gyerekeinknek is és lenne jövőkép a felnövekvő nemzedék előtt, nem úgy mint az orbán kormány alatt.
2021. aug. 11. 20:47
15/47 anonim válasza:
#12A történelem könyvekből és a szüleimtől. Tudom, hogy Kádár János hagyta a szovjet elnyomást és támogatta őket és tudom, hogy sokaktól elkobozták az állataikat, így családok ezreit nyomorították meg. Minden intézkedésével a hazáját árulta el. Ő a történelem egyik leggonoszabb embere.
2021. aug. 11. 20:48
16/47 anonim válasza:
20:48 Te nagyon összekevered a Kádár rendszert a Rákosi rendszerrel. ne szólj bele a vitákba ilyen gyenge tudással, főleg ha elbeszélésekből szerzed az infókat.
2021. aug. 11. 20:51
17/47 anonim válasza:
Persze 11-12-es csak azt felejtitel el,hogyha pl templombajárö voltal vagy veletlen kifejtetted valahol az parttol elterö velemenyedet,vagy szova tetted a partitkarok lopasait,akkor bùcsut inthettel a warburgnak,a häznak,a továbbtanulas ak,meg viszonylag jòl fizetö àllàsnak.Akor meh többen akartak kivandorolni fe mi el az osztrak hatar le volt zarva aknakkal, ill.lelöttel,ha fefedeztek,igy nyilvan kevesebben szantak ra magukat erre a szo szerint eletveszelyes mutatvanyra.
2021. aug. 11. 20:56
18/47 anonim válasza:
#16Az való igaz, hogy az állatok elkobzása a Rákosi rendszer alatt történt, de a másik állításomat fenn tartom. Kádár utasította állítólag vissza bizonyos települések Magyarországhoz való visszacsatolását. És igenis leállok így is vitázni.
2021. aug. 11. 20:58
19/47 anonim válasza:
16: a téeszesítés bizony a Kádár-rendszerben folyt.
2021. aug. 11. 20:58
20/47 anonim válasza:
igen volt a Kádár rendszerben is TSZ-esítés de sok szegény ember kapott földet ezzel csak az volt a baj hogy nemtudtak ezek a szegény emberek gépeket venni a gazdálkodáshoz ezért csinálta az állam a TSZ esítést mert ott a TSZ megvásárolta a gépeket és azokat mindenki használhatta így tudtak hatékonyan termelni a parasztok. Ezzel csak annyi gond lett hogy túl erőszakosan hajtották végre a TSZ-esítést sok igazságtalanság történt, sokkal emberségesebben kellett volna ezt megcsinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!