Miért mondja mindenki, hogy Márki-Zay Péternek nincs esélye?
#14 Nem volt a "Fidesz embere". Soha nem volt tagja sem a fidesznek, sem más pártnak. Csak szimpatizáns volt, és szavazott rájuk, azt is utoljára 2010-ben. De akkor ő még nem is politizált aktívan. Ilyen alapon én is a "fidesz embere" lennék, mert én is 2010-ben még rájuk szavaztam. De még ha belépett volna, az sem lenne akkora tragédia, mert pl. Hadházy még tagja is volt a fidesznek, képviselője is volt, és mégis ma ő az egyik leghitelesebb ellenzéki politikus.
De Márki még csak fidesz tag sem volt soha.
Mert ez az igazság. Az, hogy a te ismerettségi körödben ő a legnépszerűbb, az egyáltalán nem reprezentatív dolog.
Ha egy DK-s aktivista csak az ismerettségi körét venné alapul, lehet, hogy azt hihetné, hogy a DK egymaga képes lenne 2/3-dal nyerni a választáson.
Egy Párbeszéd fanatikus is lehet hogy azt hinné, hogy a Párbeszéd 30%-os párt.
Az tehát, hogy te mit látsz, nem azt jelenti, hogy az a teljes valóság.
#20!
"Karácsony a legkevésbé elutasított, a legnépszerűbb és egyben a legalkalmasabb. Pont. Semmi hülyézés."
Nem kell ez a mellébeszélés! Ezt írtad:
"Illetve aki megérti, hogy Karácsony a legnépszerűbb és egyben a legkevésbé elutasított jelölt..."
Magyarán nyilvánvaló, aki nem érti az hülye.
A gond csak az, hogy nem igaz. Még a később általad linkelt cikkben is az olvasható, hogy a 4 felmérés 4 teljesn különböző eredményt hozott. Abból a minimalista trend táblázatból pedig az olvasható ki, hogy Karácsony épszerűsége csökkent, az elutasítottsága pedig nőtt.
A cikk pedig Karácsony diploma-nyelvvizsga botránya előtt készült, tehát a felmérések is. Sőt, még azelőtt született a cikk, hogy Karácsonynak megmondták, indulni szeretne.
Jelenleg Jakab a legnépszerűbb, az általad linkelt cikkben pedig az szerepel, hogy MZP elutasítottsága a legalacsonyabb, utána jön holtversenyben KariGeri és Fegyőr Bandi. Tehát sem a népszerűsége, sem pedig az elutasítottságra vonatkozó kijelentésed nem volt igaz.
"Készül az elutasítottságról is, hogy nem láttad, az más kérdés, de tessék:"
Azt írtam, hogy nem találtam, nem azt, hogy nincs. Amúgy láttam a cikket korábban, de az elutasítottságról szóló részt valamiért elrejtették a szövegben, ezért nem vettem észre.
"Valóban fontos a kompromisszum, és az elvek hűsége is, bár semmit nem ér az elv, ha közben meg elveszíti a választást, és marad a Fidesz."
Milyen elvekről beszélsz Karácsony esetében?
Gyurcsány tanácsadója volt, majd LMP tag lett, aztán az Együtt-PM jelöltje volt, legutóbb MSZP-P jelölt volt. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az LMP-be bomlasztani ment.
Csodás kompromisszumot kötött a körúti bringaútnál is! Párszáz méterre csinált egy teljesen használhatatlan sávot a járdára. A problémát nem oldotta meg, de legalább csinált mellé még másikat.
Éppen azért alkalmatlan vezetőnek, mert nem tud kiállni a saját elképzelései mellett sem.
"És persze lesz az egyének elszámoltatása, feljelentés és vagy kártérítési per, stb."
Hát persze! Majd elszámoltatja Feri barátját, aki kinevette a napokban azt az embert, akinek kilőtték a szemét. Meg feljelenti, elszámoltatja magát, hogy miért lett drágább 5 milliárddal a lánchíd felújítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!