Miért mondja mindenki, hogy Márki-Zay Péternek nincs esélye?
1 országos kampány ha nagyon fapados az 1 milliárd ft.
A parlamenti pártoknak már amelyeket nem birságoltat szét a fidesz az ásszal azok talán tudnak 500 millát kampányra fordítani.
Namost márki zaynak nincsen se 1 milliárdja se 500 milliója még 1 fapados kampányra se,hanem konkrétan semennyi se.
Csak az atv tv szereplés fb klubrádió ami van.
pedig valóban ő a legoptimálisabb jelölt minden szempontból.
Országos felmérések szerint a kanyarban sincs.
"Nemrég a Závecz Research és az IDEA Intézet közös közvélemény-kutatása azt hozta ki, hogy Jakab Péter (28 százalék) vezeti az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek támogatottsági versenyét, szorosan mögötte Dobrev Klára (27 százalék) következik. Utánuk a sorrend: Karácsony Gergely (24 százalék), Fekete-Győr András (12 százalék), Márki-Zay Péter és Pálinkás József (öt százalék alatt vannak)."
"Miért mondja mindenki, hogy Márki-Zay Péternek nincs esélye?"
Mert nincs neki! :)
A valasztason ha o lenne az ellenzeki jelolt talan a legnagyobb eselyel indulna, hiszen akkor mar a 6 part kampanypenzevel elhetne, es aki ismeri az tudja h eleg durvan jol kampanyol, (marketingeskent is dolgozott).
Az elovalasztason akkor van eselye hogy ha megelozi Karacsonyt, es utanna Karacsony meg a momentum 2. forduloban ot tamogatja, (szerintem ezert is valasztotta a parbeszedet lehetseges frakcio helyenek).
Az biztos hogy ha nem jut be 2. forduloba akkor Karacsonyt fogja tamogatni, es szerintem forditva is igaz.
Azt tudni kell, h az elovalasztasokon sokkal alacsonyabb a reszvetel es foleg az aktivistak, politikat aktivan kovetok szavaznak, ott meg eleg eros a Marky Zay, csomo fideszes is raszavaz, de tudok mi hazankosrol is aki elovalasztason szavaz ra.
Nem kizart h o lesz a jelolt, de valoban alacsony ra az esely, sokminden kene ossze jojjon.
Egy elovalasztasi vita meg sokat dobna az eselyein, nagyon nagy dumas, es aki meghallgatja azokat oriasi aranyban meg is veszi, a jobbosokat a nezetei miatt, de meg a balosokat is mar ha a Partizanos interju utanni reakciokat nezzuk.
Mert már az előválasztás első fordulójában kiesik szerintem. Az első fordulóban várhatóan ezek maradnak:
Karácsony
Dobrev
Jakab
Kérdés, hogy a vesztesek ki mögé állnak be a második fordulóban, mondanak-e valamit, hogy kit támogatnának szívesebben, stb. Nyilván lesznek, akik nem mondanak semmit, de lehetnek olyanok is, akik választanak a három közül. Az erősen meglepne, ha a második fordulóból valaki visszalépne egy másik jelölt javára, de előfordulhat ez is.
#7 Illetve aki megérti, hogy Karácsony a legnépszerűbb és egyben a legkevésbé elutasított jelölt, az is menjen el.
Valamint aki megérti, hogy Karácsony az, aki egy kormányváltást követően a legjobban tud dolgozni ennyi párt képviselőivel, és hogy ez mennyire fontos stb, az is menjen el.
Mert ezek is fontos szempontok.
Nem vagyok közvéleménykutató, szóval lehet neked van igazad.
De a vidéki konzervatív szavazó, akit zavar Lölő meg Rogán, fog inkább Karácsonyra szavazni? Szerintem nem.
Hódmezővásárhely templomba járó 7 gyerekes polgármesterére fog szavazni? Simán.
A városi középosztálybeli (aki amúgy nem halálosan konzervatív) fog a full baloldali, többkulcsos adóval kecsegtető Karácsonyra szavazni? Nem, inkább leszavaz a Fideszre.
És MZP-re, aki az első ciklus alatt nem emelne adót? Igen.
Na és aki Karácsonyra szavazna, ha úgy adódik, szavazna MZP-re Orbán ellen? Igen, mind egy szálig szavaznának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!