Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tik is szoktátok úgy gondolni...

Tik is szoktátok úgy gondolni hogy itt kéne hagyni ezt az egész szha.rt azt irány nyugat?

Figyelt kérdés
én sokat gondolok erre mostanában de anyám szerint mindenkit ugyanabba a fődbe kell "elgyukni" elhalásakor ahol született.. tehát maradok.

2021. aug. 10. 18:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%
minek? ugyan azok a problémák itt is. Én németországban dolgozok, már megmondták hogy az októberre tervezett turnust lefújták mert itt is összeomlott az építőipar. Amit elkeztek beruházásokat azokat még befelyezik. De a tervezett építkezéseket mind lefújták. Január óta 80%-al növekedett az építő anyag ára
2021. aug. 10. 18:49
 12/30 anonim ***** válasza:
53%
Ha fiatalabb lettem volna, már itt sem lettem volna, hagytam volna itt az országot úgy ahogy van.
2021. aug. 10. 18:49
 13/30 anonim ***** válasza:
42%
#5 Álmodjátok az ilyeneket? Mert 500 euro körül van egy saját házbér, és mivel hogy fogsz keresni pénzt? Milyen nyelvtudással rendelkezel? 1200 euroért mész takarítani? Akkor hogy élsz meg? Sokat tudsz megspórolni? Mert kajára azért költeni kell és rezsire ugyanúgy, nem? Vagy olyan "szállásbíztosított" munkát vállalsz, ahol nyomorogtok akár 10-en egy szobában és sorban állsz a WC-re meg tusolni? Nővérem úgy dolgozott takarítólányként Ausztriában. Nagyon megéri igaz? Jó a nyugat? Mert gondolom nem a nagytudású emberek panaszkodnak itt, hogy de jó máshol. Mert aki itthon jól keres, az itthon is jól él, és kint is jól élne, az tökmindegy. Aki itthon nem él jól, miből gondoljátok hogy ott jobban élne, ha egyébként nem ért semmihez? Itt legalább van tető a fejed fölött és nem szagolod más lábszagát éjjel, nem?
2021. aug. 10. 18:52
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

Ha szeretnél, akkor menj, én így tettem és életem legjobb döntése volt. Ez a te életed, nem édesanyádé, neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél kezdeni vele.

26F

2021. aug. 10. 18:56
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

13-as!

Két bátyám is kint él 8 éve Angliában. Nem akarnak hazajönni, pedig szimplán gyári munkások. Nyelvtudás nem kell, és még így is évente járnak kétszer is nyaralni, plusz még haza is szoktak járni. Külön lakásban élnek. Nem tudom a nővéreddel mi történt, de Németországban is vannak kint ismerőseim. Mosogatnak, takarítanak. Vígan megélnek. Aki nyugati országokban nem tud megélni vagy nem tudja feltalálni magát az szimplán életképtelen.

2021. aug. 10. 18:56
 16/30 anonim ***** válasza:
87%

Én kizárólag azért gyűjtöm a pénzt, hogy itt haggyam ezt a fostengert.

Már 3 unokatestvérem, meg a húgom is németben szenved.

(Nem romák)

2021. aug. 10. 19:01
 17/30 anonim ***** válasza:
18%

16-os

Miert kellett hozza tenni hogy nem romak? Tan igy jobbnak hangzik a mondandot? Szanalmas vagy.

2021. aug. 10. 19:03
 18/30 anonim ***** válasza:
71%
#15 Évek alatt lehet félretenni annyi pénzt, hogy vígan megélj. Az eleje az nagyon döcögős. Nővérem meg van, jobb munkát kapott, ahol érvényesítette az angol és német tudását is. Róla ennyi elég, mert nem teregetem ide ki az életet. De a kezdet úgy volt ahogy leírtam. Sajnos nem az van, ahogy mindenki gondolja, hogy de jó ott minden. Diploma ide vagy oda, nem olyan egyszerű ott sem találni egy korrekt munkát. A gyárban meg dolgozni kell. Nálunk van himi-humi munka, ott nincs, és a pénzért izzadni fogsz, ennyi. És megélni minimálbérből ugyanannyit tesz, mint itthon, mert az 1000 valamennyi euros fizetés nem egyenlő a gazdagsággal. Fizetni kell egy lakbért, a rezsit, enni kell, ha autóval vagy, üzemanyagra kell, ki lehet számolni, hogy annyit nem lehet ott sem félretenni szimpla gyári munkásként, amiből egy hű de pompás életed lesz. Ez igazából tényleg úgy csak meg gyári meg hasonló munkásként külföldön, ha nagyon spórolósan, magaddal fukarkodva gyűjtögetsz, itthon pedig feléled. Egyébként ha életvitelszerűen ott élsz, akkor ugyanaz a szint, akár Magyarország. A fizetés néhol azért magasabb, mert többet is dolgozol. De ha életvitelszerűen élsz kint, normális kaját veszel, ruhát vásárolsz, tehát költesz, akkor nem jársz jobban, mint itt, max rosszabbul. Túl sok a troll és a megmondóember, aki azt hiszi, hogy ott mézeskalácsból van a kerítés.
2021. aug. 10. 19:10
 19/30 anonim ***** válasza:
*csak úgy éri meg
2021. aug. 10. 19:11
 20/30 anonim ***** válasza:
74%

Én befejezem az egyetemet, és dobbantok.

Aki ide írogat, hogy nem éri meg anyagilag ott élni, annak fogalma sincs miről beszél. Mondjuk én nem is gyári munkás leszek.

2021. aug. 10. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!