Szerinted a Mi Hazánk mozgalom milyen eredményt fog elérni 2022-ben?
Sehol nem mérik őket ennyire.
Most is csak azért vannak parlamentben, mert gerinctelenül a jobbikban maradtak, amíg lementek a választások és utána léptek ki, hogy fizetésük legyen.
Elképesztően gerinctelen ez a pénzéhség, amit a mihazánk képvisel.
14) Eddig mindig azt halottam, hogy nem közvélemenykuatta´sokat kell nyerni, hanem választást. Meg, hogy a közvéleménykuatások bundák.
PS: 2018-bana Mi Hazánk még nem is indult a választásokon.
Te nem a Jobbikról beszélsz, akik a baloldal ellen jöttek létre, most meg közösen pózolnak velük óriásplakátokon?
Annyira fontos a politikai karrierjük, hogy mindent tagadnak, amit eddig mondtak, és összebújnak azokkal, akiket utálnak.
Toroczkai 25 éve szóról-szóra ugyanazt mondja, és szerintem nincs az a pénz, hogy támogasson, egy magát liberálisnak valló politikust.
Ok, akkor szépen sorban végigmegyek ezeken.
A - független - közvéleménykutatások a homogén szavazóbázisakat elég jól tudják mérni. Az ellenzéki összefogást mérik nehezen, mivel a tábor egy jelentős része könnyen el tud pártolni.
A mihazánk esetében nem erről van szó, így a közvéleménykutatások róluk egy viszonylag pontos képet ad.
Nem is mondtam, hogy indult. A parlamenti helyekről beszéltem.
Nem amiatt léptek ki, amiatt maradtak bent.
Ha megnézed a jobbik 2018-as programját és a mihazánk mostani programját, akkor elég egyértelműen látszik, hogy nem a Gyurcsány közeledéssel volt baj, hanem alapvető ideológiai különbségek voltak, viszont ezek a különbségek léteztek a 2018-as választások előtt. Ennek ellenére a mihazánkosok nem léptek ki a jobbikból, vagyis azt állították, hogy ők egyetértenek az adott programmal.
A kérdés az, hogy miért? Miért maradtak bent, ha a mostani programjuk ennyire eltérő?
Egyetlen magyarázat van, a pénz. Bennmaradtak a jobbikban a választások idejére, hogy megkapják a pozíciójuk, így a velejáró pénzt. Miután meglett pedig leléptek.
Ez egy elég gerinctelen megmozdulás. Egyrészt, átverték a szavazókat, mivel nem is képviselték a jobbik 2018-as programját, mivel láthatóan nem értettek egyet.
Másrészt, miután kiléptek, még vissza se adták a mandátumokat, ami minimum lett volna, mivel a jobbikra szavaztak, a jobbik programjára 2018-ban és nem a mihazánkra.
Nem, nem a jobbikról.
Amúgy pont a fidesz és az mszp-dk alternatívájaként jött létre. És azzal amit most csinál sokkal jobban eléri a célját.
Egyrészt, így esélye van a fideszt leváltani, vagyis a fidesz alternatívája lehet. Másrészt, eléri, hogy az mszp-dk egyedül ne kerüljön hatalomra, így a jobbik tudja őket hatalomból felügyelni.
Továbbá a választák sem fordulnak el így tőlük, mivel összefogtak, és a szavazóik többsége összefogás párti.
Így a lehető legjobb döntést hoztak amellett, hogy hűek az eredeti elveikhez.
Toroczkai, hogy mit mond, az senkit nem érdekel. A választásokkor a programot mondják, ha azzal nem értenek egyet, akkor el lehet húzni.
Mellesleg sok mindent elárul Toroczkairól, hogy 25 év alatt nem fejődött sehova. Normális esetben az ember, ahogy egyre idősebb lesz, mindig változtat az álláspontján, mivel egyre több tapasztalata lesz, egyre több dolgot tud.
Normális ember így működik. Nem tudom mennyire kell őrültnek lenni, hogy 25 év alatt semmit ne változzon valaki világnézete, de nem normális, az elég biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!