Orbán szerint a "mindennapi élet szintjén" lehagytuk a nyugatot. Van ennek némi alapja,vagy csak a fantázia szülte ezt a megállapítást?
Igen,de azért mostanában sokan hazatelepültek az ismerőseim közöl is,
Angliából,és Németországból is.Akkor miért,ha ott minden jobb.Mégsem lett jobb.Idegenek vagyunk ott,hiányzik valami?
Akkor azért lehet valami abban,hogy már az utóbbi időben "kint sem jobb,mint bent".
10: szerintem életedben nem voltál nyugaton...
Én amúgy Németországban ugyanezt tapasztalom, hogy az emberek sokkal kedvesebbek, barátságosabbak. Ez főleg ügyintézéskor, vásárláskor jön ki.
Falun azért köszönnek az emberek egymásnak,sőt még gyakran nekem is,aki csak
a közértnél álltam meg egy üdítőt venni.
Németországban az emberek talán igen látszólag kedvesebbek,ezt én is tapasztaltam.
A maguk szintjén azonban elég zártak a németek,az utcai köszöngetés,mosolygás az valóban divatos,de kérdem én mikor hív meg egy ottani német család egy "bevándorolt"magyar családot sörözgetni estére.
Még akkor sem nagyon,ha amúgy a gyerekek jóban vannak,és esetleg az oviban barátok! Na itt kezdődik a lényeg. Mi magyarok mindíg idegenek leszünk odakint,azt hiszem akik ezt felfogják azok szépen haza is jönnek.
Vagy mikor fog kapni egy magyar egy jó irodai munkát/az csak a németnek dukál/,hiába is beszél kiválóan németül...Erre oda kell születni, ez az igazság.
15: sokban igazad van, a németek sokkal zárkózottabbak és ez bizony okoz nehézségeket. Ettől független meg lehet találni kint a társaságot.
Az utolsó bekezdéssel nem értek egyet: irodában dolgozok a kezdetek óta és a kollégáim többsége hozzám hasonlóan bevándorló, helyi viszonylatban is jónak mondható a fizunk.
16/Nagyon hosszú időnek kell ott eltelnie,hogy elfogadjanak egy bevándorolt magyar,vagy más
családot,vagy egyént.Talán városban könnyebb,de mondjuk egy kis bajor faluban ez bizony hosszú évek kemény munkája lehet.
Az igazi áttörés az,ha egy német család a másikat elfogadva azt meghívja,amiben a gyerekek sokat tudnak segíteni,de mint mondtam,ez nagyon nehéz,amit kint mi is megtapasztaltunk.
Általában csak a második generáció tud rendesen elfogadottan odakinnt
hosszútávon életet teremteni,ha a szülők "kibírják" ezt a légkört.
Az utcai,meg a bolti mosolygást hagyjuk,az a piacgazdasági érdek velejárója,csak nekünk furcsa,ahol 40 év szocializmusban még mosolyogni sem kellett,ezért kéne hasraesnünk.
18/Nem nagyon tudom azt elképzelni,hogy tömegek fognak idetelepedni Svajcból,meg a "jóég" tudja honnan,de azt azonban tudom,hogy nem tudom ki lehetne a "Szent Csodatévő Uralkodó" helyett itt,aki nem csinál rögtön egy nagy káoszt!
Az ellenzék még egymással sem jön ki,állandóan kihátrálnak egymás mögül,és vajmi kevés építőszándékú megnyilvánulásuk van Ezt szögezzök le!
A bírálat az kevés,sokkal több kell,és a migránsozással már Karácsony szerint sem lehet semmit elérni.Ezért ezt el is hallgatják a kampányban,mert a lakosság zöme a migránsok távoltartásával mélységesen egyetért,még sok baloldali érzelmű szavazó is.Ez az igazság ezzel.
Akkor meg ki lenne a nyerő?Egy embert nem tudok mondani akire rábíznám ezt a "kócerájt". Karácsonyra még a nyúlólamat sem bíznám rá,mert bár "zöld színezetű ember",amit a nyúl kedvelne, nem tudja mitől döglik a nyúl". Nem szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!