Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan, hogy...

Árokpart kérdése:

Miért gondolják sokan, hogy teljes lehetetlenség, hogy az ellenzék jövőre győzzön?

Figyelt kérdés
Azért most úgy őszintén magunk között szólva azért messze nem ugyanolyan a helyzet mint 2018-ban, pláne nem mint 2014-ben. Még 2014-ben szinte attól félt mindenki, hogy nehogy az ellenzék győzzön most meg azért igencsak 180 fokos fordulat történt. Azt azért tegyük hozzá, hogy 2018-ban pláne 2014-ben a Fidesz akkor még a rendszerváltás eszményéhez méltó demokratikus formáját mutatta és úgy is kormányzott. Szerintem a Fideszpártiak a saját pártjukat okolhatják majd ha elveszítené a választásokat, mert nem azért nyerne az ellenzék , mert jobb lett mint 2014-ben vagy 2018-ban, hanem sajnos a Fidesz kanászodott el nem is kicsit. Őszintén ha az image-ra legalább adnának. 2010-2014 között a Miniszterelnök úrnak legalább még volt valamilyen humora és abban az időben a beszédei valóban szimpátiát is keltettek. Gondoljunk 2014-18 között Lázár János kormányinfóira azért az is egy pluralizált ország image-át tükrözte. A mostani a járványt leszámítva is, tehát ha a járvány nem is lett volna amiről senki sem tehet, még akkor is csapnivaló ez a mostani kormányzás szerintem. A Fidesz szavazók miért nem jelzik ezeket a hibákat a párt felé, hogy térjenek vissza a jó irányba kormányzás terén, mert őszintén semmi kedvem egy Dobrev Klárás kormányzáshoz sem, de így az lesz ha az emberek az alapján szavaznak majd, hogy bármeliyk csak ne ez és sajnos jómagam is kezdek ezek közé tartozni. 2010-18 között egy valóban függetlenségét kivívó, gazdaságilag erősödö és a kommunizmus maradványainak szinte fokozatosan lebontó kis egészséges újjászüledő országot láttam, éreztem. Ne szúrjuk már el ha nem muszáj szerintem. Ki mit gondol erről?
2021. aug. 6. 11:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bocs ha kicsit hibasan irtam a lényeget érthető😂.
2021. aug. 6. 13:54
 12/14 anonim ***** válasza:

#8 Meg sem nézted mi van a linken amit megadtam. Ott van fehéren-feketén, hogy az összes közvéleménykutató Tarlós győzelmét jelezte. Hulla mindegy hogy a második helyezettnek 43%-t vagy 48%-t mértek, mert akkor is vesztesnek mérték és Tarlós győzelme látszott a kutatásukból. Még azt is leírtam, hogy ott van a cikkben, a legújabb felmérésükben még nagyobb támogatottságot is mértek Karácsonynak a Nézőpontnál.

Ezek közvéleménykutatások és nem előrejelzések! Azt mutatja meg amit a megkérdezettek mondanak, 2-3%-os hibahatárral. 1 alkalommal nem jött be nekik amit látni lehetett a kutatásaikból - és ugyanúgy nem jött be a többi cégnek sem, csak azoknak korábban sem sikerült.

Itt az a ciki, hogy a sok siker mellett volt 1 ami nem sikerült és az alapján ez a cég lett kikiáltva hazugnak, míg a többinél akik most véletlen kevésbé lőttek mellé, azoknál meg minden rendben van.

2021. aug. 6. 14:09
 13/14 anonim ***** válasza:

"Meg sem nézted mi van a linken amit megadtam."

Nem tűnt fel, hogy én ugyanazt linkeltem előtted? :D

"Ott van fehéren-feketén, hogy az összes közvéleménykutató Tarlós győzelmét jelezte. Hulla mindegy hogy a második helyezettnek 43%-t vagy 48%-t mértek, mert akkor is vesztesnek mérték és Tarlós győzelme látszott a kutatásukból."

Egyáltalán nem mindegy!

"A legutolsó századvéges közvéleménykutatás éppen úgy 49%-os előnyt mért Tarlósnak, mint amennyit előtte a Nézőpont mért és csak 1%-kal volt magasabb, mint a többi közvéleménykutató eredménye."

Ja, amikor már kezdtek rájönni, hogy felesleges hazudni, úgyis kiderült a végeredmény napokon belül.

Egyébként mint írtam, nem először téved ekkorát, ilyen mértékben a Századvég. Nyugodtan keresd vissza a korábbi kutatásaikat, rendre ők hozták ki a Fideszt győztesnek, néha irreális mértékben!

2021. aug. 6. 15:42
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 "Nyugodtan keresd vissza a korábbi kutatásaikat, rendre ők hozták ki a Fideszt győztesnek, néha irreális mértékben!"

Mikor tévedtek ebben?

2006 ősze óta minden egyes választást fölényesen megnyert a fidesz-kdnp. Nem gondolod hogy talán nem azok tévedtek akiknek az eredményéből az ő győzelmük volt kiolvasható, hanem azok akik meg NEM a fidesz győzelmét vetítették előre?

2021. aug. 6. 18:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!