Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan, hogy...

Árokpart kérdése:

Miért gondolják sokan, hogy teljes lehetetlenség, hogy az ellenzék jövőre győzzön?

Figyelt kérdés
Azért most úgy őszintén magunk között szólva azért messze nem ugyanolyan a helyzet mint 2018-ban, pláne nem mint 2014-ben. Még 2014-ben szinte attól félt mindenki, hogy nehogy az ellenzék győzzön most meg azért igencsak 180 fokos fordulat történt. Azt azért tegyük hozzá, hogy 2018-ban pláne 2014-ben a Fidesz akkor még a rendszerváltás eszményéhez méltó demokratikus formáját mutatta és úgy is kormányzott. Szerintem a Fideszpártiak a saját pártjukat okolhatják majd ha elveszítené a választásokat, mert nem azért nyerne az ellenzék , mert jobb lett mint 2014-ben vagy 2018-ban, hanem sajnos a Fidesz kanászodott el nem is kicsit. Őszintén ha az image-ra legalább adnának. 2010-2014 között a Miniszterelnök úrnak legalább még volt valamilyen humora és abban az időben a beszédei valóban szimpátiát is keltettek. Gondoljunk 2014-18 között Lázár János kormányinfóira azért az is egy pluralizált ország image-át tükrözte. A mostani a járványt leszámítva is, tehát ha a járvány nem is lett volna amiről senki sem tehet, még akkor is csapnivaló ez a mostani kormányzás szerintem. A Fidesz szavazók miért nem jelzik ezeket a hibákat a párt felé, hogy térjenek vissza a jó irányba kormányzás terén, mert őszintén semmi kedvem egy Dobrev Klárás kormányzáshoz sem, de így az lesz ha az emberek az alapján szavaznak majd, hogy bármeliyk csak ne ez és sajnos jómagam is kezdek ezek közé tartozni. 2010-18 között egy valóban függetlenségét kivívó, gazdaságilag erősödö és a kommunizmus maradványainak szinte fokozatosan lebontó kis egészséges újjászüledő országot láttam, éreztem. Ne szúrjuk már el ha nem muszáj szerintem. Ki mit gondol erről?
2021. aug. 6. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Nem teljes lehetetlenség, sajnos van rá esély.

A választási törvény alapján simán van esélyük még 2/3-t is szerezniük, ehhez "csak" elegendő szavazót kell találniuk.

Sokan azért gondolják, hogy nem fog nyerni az ellenzék, mert most úgy látszik, hogy nem tudnak hozzá elég szavazót megnyerni.

2021. aug. 6. 11:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én Fideszesként nem tartom lehetetlennek...szoros lesz. Bízom a vidékben, azzal nyerhet a Fidesz. 2/3 ad szerintem kizárt.
2021. aug. 6. 12:07
 3/14 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább a választás napjára végre meg kellene szervezni az Alkotmányozó Nemzetgyűlést a Kossuth térre és teljes rendszerváltást kellene végrehajtani. Az elmúlt 31 év politikája még akkor is ha a 2010-18-as évek jók voltak akkor is ludas a kialakult helyzetért.
2021. aug. 6. 12:13
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
Ezt nem gondolják, hanem a propagandától származó meggyőződésük. Aki gondolkodik, nem mond abszolút kijelentéseket a jövőről. A valóság majd jövő tavasszal tisztázódik.
2021. aug. 6. 12:22
 5/14 anonim ***** válasza:
38%

Én meg azt nem értem, mit variálnak ezen annyit az emberek.

Tudom, sokan abból indulnak ki, hogy "az én környezetemben 10-ből 9 ellenzéki", meg "az ellenzéknek nincs programja", "az ellenzék miért foglalkozik ezzel így sose fognak nyerni...", de ezek szubjektív dolgok, nem reprezentatív adatok. Meg kell nézni, mit mutatnak a közvéleménykutatások. Persze, ők sem tévedhetetlenek, volt már rá példa, hogy más eredmény jött ki, mint amit jósoltak, de nagyrészt azért elég jól mutatják a valós arányokat.

És nem kell a duma, hogy a közvéleménykutatók csak hazudnak, meg le vannak fizetve, stb. A Századvég az, ami a Fidesz saját kis műhelye, az tényleg hazudik. 2019-ben is nagyon látványosat buktak, amikor nyártól októbereig folyamatosan szajkózták, hogy nagy többséggel vezet Tarlós, meg hogy a Budapestiek túlnyomó többsége Tarlósra szavazna, utána egy héttel pedig győzött Karácsony.

[link]

De a többi kutatócég eredményeit átlagolva, a tendenciákat mérlegelve, elég jól lehet következtetni. Aztán vagy bejön, vagy nem.

[link]

2021. aug. 6. 12:24
 6/14 anonim ***** válasza:
50%
Hajrá Ellenzék:). Lölö új asszonyának már van x millios gyűrűje nem kell mégegy😂😂
2021. aug. 6. 12:43
 7/14 anonim ***** válasza:
29%

#5 Azért nem semmi hogy a Századvég 1-szer nem találta el a választás eredményét az elmúlt évtizedben, ebből te azt következteted ki hogy hazudnak, majd mellé teszed hogy a többinél meg vagy bejön amit jeleztek vagy nem!

A többi közvéleménykutató cég sokkal többször tévedett - ha lehet ezt egyáltalán mondani. Hiszen mindegyik minden alkalommal elmondja, hoyg ezek csak felmérések, a hibahatár eleve 2-3% és nem az eredmény jóslásáról szól, hanem tendenciákat mutat meg amire vagy lépnek a pártok valamit, hogy változtassanak rajta, vagy nem. 2019-ben a főpolgármester választáson minden kutatócég hasonló eredményt mért előzőleg.

"2019-10-10 BY KONOPÁS NOÉMI

EGYIK KUTATÓCÉG SEM ÁLLÍTJA, HOGY KARÁCSONY GERGELY GYŐZHET

A Kozvelemenykutatok.hu az önkormányzati választások előtti utolsó mérések alapján megnézte, hogy mely kutatóintézetek hogyan mérték a főpolgármester-választási verseny állását. A politikai közvélemény-kutatásokat rendszeresen publikáló intézetek szoros versenyben Tarlós István előnyét mérik.

A magyar közvélemény-kutató intézetek főpolgármester-választások előtti utolsó felmérései szoros versenyben Tarlós István előnyét mutatják."

Nézd meg a valóságot, olvasd el mi volt és ne beszélj butaságot csak mert valahol ezt sulykolta a ballib média! A legutolsó századvéges közvéleménykutatás éppen úgy 49%-os előnyt mért Tarlósnak, mint amennyit előtte a Nézőpont mért és csak 1%-kal volt magasabb, mint a többi közvéleménykutató eredménye. Karácsonynak pedig 1%-kal magasabb támogatottságot mértek, mint a Nézőpont.

[link]

2021. aug. 6. 12:46
 8/14 anonim ***** válasza:
64%

Karácsony 50,86%-kal nyert, Tarlós 44,10%-kal veszített.

A Századvég Karácsonyt 43%-ra, Tarlóst 51%-ra mérte. Az összes többi cég pontosabban tudott mérni, egyedül a Századvég tévedett ekkorát, második helyen pedig a Nézőpont végzett.

Nézd végig a korábbi méréseke eredményeit, egyértelműen látszik, hogy a nagyobb jelentőségű szavazásoknál szinte mindig irreálisan nagy előnyt jósoltak a Fideszenek.

Valami fura oknál fogva az Origo is szinte mindig a Századvég eredményeit hozza, és nagyon ritkán a többi cégét.

2021. aug. 6. 13:25
 9/14 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem a kormány nyerni fog ennek oka a bérrobbanás, nettó 3-400 ezres fizetések vannak átlagembernek, sokan visszaemlékeznek mi volt 5-10 éve amikor harmada negyede volt. Hidd el sokan a zsebükkel szavaznak, most jókeresek, kiváltom a csokot, jól keresek ez az átlagember élete.
2021. aug. 6. 13:27
 10/14 anonim ***** válasza:
42%
Most se ér többet a bérrobbanás, mert nagyon inflalodik a forint. Lehet keresel 300-400ezret, de az elelmiszer arak azok az egekben vannak benzin stb. Nem tzdsz a 300-400ezres fizudból nem tudsz olyanokat megengedni ami a 150-200ezresnel akartál.... vagy nem tudom szoktal e harni boltba vasarolni, poacon? Latod az árakat? Vagy nem kell vegyel semmit mert eltartanak?😂 lol.
2021. aug. 6. 13:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!