Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ-mozgalom miért...

Az LMBTQ-mozgalom miért beszél sokszor arról, hogy csak szeretnek másokat?

Figyelt kérdés

A szexuális, nemi irányultság és identitás egyáltalán nem egyenlő mások szeretésével, a szeretettel, szerelemmel, családdal. Főleg abban a társadalmi csoportban, ahol rendkívül sok, sok esetben 500 vagy 1000 partnere van valakinek élete során, nagyon gyakori a partnerváltogatás, nagyon szabadosak. A szeretet sokkal több ennél, ez a szeretet ledegradálása lenne puszta testi ösztönökre szűkítve azt.

A család szintén több, egy apa és egy anya, és gyerek szükséges hozzá pszichológiailag.

Vagy ők a tényleges szeretetre gondolnak, nem is a szexuális irányultságra, identitásra? Hogy ők tényleg szeretnek xy-t, de azt a társadalom nem nézi jó szemmel?

2021. aug. 6. 10:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
78%

"#13 Tessék:

[link] "

Szóval ha én azt TERVEZEM, hogy holnaptól én leszek a világ uralkodója akkor azt fogadjuk el tényként, ugye? Mert hát én azt TERVEZEM, ahogyan ez a nő is TERVEZI (amúgy meg semmi köze az LMBTQ-hoz)

"Nem én állítottam valótlanságot sem az alaptörvényről, sem a kormányzat szándékairól. Az a szélsőséges példa amit próbáltok a kormány nyakába tenni, hogy most már az sem számít családnak, hogy.... Mivel mindez a családról szól, így hozzá tartozik a témához."

Hogy... ? Pontosan mit is próbálunk a kormány nyakába tenni? Azt elismerem, hogy azt szeretnénk, ha a házasság (vagy ezzel együtt járó jogok) ugyanúgy járnának nekünk is, mint a társadalom többi részének, nemi, szexuális identitás megkülönböztetése nélkül.

"Szóval ha te egy transzvesztita FÉRFI vagy, aki képes teherbe ejteni egy nőt és így lesz egy közös gyereketek, akkor igen, ti egy család lesztek. Ez csak annyiban különbözik az én családomtól, hogy az én férjem nem hord női ruhát és nem akar nőnek kinézni, nincsen személyiségzavara és mentális problémája."

Nem tudod, vagy nem akarod tudni a különbséget a transznemű és a transzvesztita ember között? Az egyik LMBTQ tag a másik nem. Az egyik azonosul a született nemével, a másik nem tud. Az egyik érez nemi diszfóriát (ami már mentális betegségnek mondható), a másik nem. Az egyik női ruhát hord, mert szereti a női ruhákat, a másik pedig ezzel szeretné, ha a társadalom elismerné a nemi identitását, és jótékony hatása van az elöbb említett mentális betegségre. Az hogy ez pedig tényleg egy mentális betegség szerintem döntsék el a szakemberek.

"Nem véletlenül nem házasság a neve az azonos neműek jogi kapcsolatának, pontosan emiatt, mert nem ugyanaz a házasság, mint a bejegyzett élettársi kapcsolat." Szóval egyet értesz azzal, hogy valami alapján jogilag különböztessünk meg egy bizonyos embercsoportot ugye? Holnap már csak a kékszemű szőke emberek köthetnek házasságot...

"Amiből nem tud gyerek születni az nem házasság. És ne gyere a meddő párokkal vagy az idős emberekkel, mert a házasság alapja az hoyg 1 férfi és 1 nő kapcsolata törvényesen, amiben az van benne hogy 1 férfi és 1 nő tud utódot létrehozni. 2 férfi vagy 2 nő egymással nem képes semmilyen életkorban és semmilyen egészségi állapotban."

Ezt két részben válaszolnám meg...

1) Milyen jó nekünk transzneműeknek ugye, hogy most már nem lehet nemet és nevet változtatni hivatalosan, így mi is házasodhatunk...hála égnek, ez megmentette a házasságot, hiszen én vaginával, mellekkel, festett körömmel és egyéb a társdalom álltal a nőiességhez köthető tulajdonsággal és megjelenéssel hozzá tudtam menni páromhoz, aki szintén ezekkel a tulajdonságokkal és jelzőkkel rendelkezik. Hála az égnek... és persze ugyanez az a törvénymódosítás, ami szerencsére elérte, hogy minden alkalommal ha postára megyek, hogy átvegyek egy a nevemre érkezett csomagot akkor meghatalmazást kell írnom NEKEM, hogy ÉN, SAJÁT MAGAM átvehetem azt a csomagot amit ÉN rendeltem SAJÁT MAGAMNAK. Arról nem is beszélve, hogy bármely olyan alkalomkor amikor előkerül a személyi meg kell magyarázzam, hogy a saját irataim az enyémek, és miért szerepel férfi az iratokban. És nyílván mindenki együttérző, nem fog hangosan nevetni, gunyolódni vagy megalázni mások elött.

2) Szóval mesterséges megtermékenyítés nem létezik, értem. Sem örökbefogadás. Sem béranyaság. Ezek is mind a kitalált gonosz, csúnya LMBTQ propagandaszövege, ugye? Az pedig, hogy ne beszéljünk az idős vagy meddő emberekről kicsit olyan, mintha azt állítanád, a cukor édes, cáfoljatok meg de anélkül, hogy beszélnétek ízekről, érzékszervekről. Tipikus "csak az létezik amit én gondolok, mert az úgy van" logika

Ha csak 10%ban lennél annyira nyitott mint én, és utánnanéznél annak amit állítasz, vagy vitapartnered állít (ahogy én is megkerestem azt a híres statisztikát, te is megkérdezhetnél pár LMBTQ embert, hogy mit gondolnak), akkor sokkal elörrébb lennél, mert jelenleg csak azt bizonyítod magadról, hogy nem vagy hajlandó elfogadni azt, ami szerinted nem úgy van. Pedig ahogyan én is tévedhetek, úgy te is tévedhetsz. Tévedni pedig emberi dolog

2021. aug. 6. 13:25
 22/26 A kérdező kommentje:
18, lebuktatott? Nem láttam. Sok helyen van ez a statisztika.
2021. aug. 6. 13:59
 23/26 anonim ***** válasza:

#19 "2 nő már tud biológiai gyermeket létrehozni. Ha jól tudom a gerincvelőből nyernek ki örökítőanyagot, így spermára gyakorlatilag nincs szükség a megtermékenyítéshez. Vagy itt újra szűkül a kör és csak a "természetes úton" fogant gyermek lesz elismerve?"

Nem, 2 nő nem képes utódot létrehozni. Az orvostudomány képes erre két petesejt vagy másféle sejt felhasználásával, ezt ne keverd azzal, hogy 2 nőnek lehet-e gyereke. Nem lehet.

Nem kell semmit leszűkíteni. A mesterséges megtermékenyítésnél a hímivarsejtet és a női petesejtet segítenek egymáshoz ljutni, vagyis kell hozzá férfi és nő. Az egészséges férfiban és nőben ezt magától megtörténik. Amit te próbálsz ide erőltetni, az egy genetikai beavatkozás a természetes folyamatba, pontosan olyan, mint a klónozás vagy az, hogy egy majom vagy ló petesejtjéből hozzanak létre utódot egy emberi örökítőanyaggal.

Az, hogy mi a te saját személyes definíciód a családról az pontosan úgy nem számít a vitában, mint hogy milyen az enyém. Az alaptörvény lett ide citálva és abban pontosan le van vezetve, ez az amit a hivatalos álláspontban figyelembe vesznek. Nyugodtan nevezheti valaki magát családnak a macskájával, én is szeretem a miénket és én is családtagként gondolok rá. Ettől még nem lesz ez a család definíciójában benne amikor családtámogatási rendszerről beszél a hivatalos álláspont vagy amikor leírják, hogy "védeni kell a család intézményét".

2021. aug. 6. 14:00
 24/26 anonim ***** válasza:
Ez a beszélgetés nagyon messzire vezet, szerintem egyezzünk meg abban, hogy nem értünk egyet mindenben. Ennek ellenére örültem, hogy mocskolódás nélkül tudtunk valamiről vitázni, további szép életet!
2021. aug. 6. 14:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Teli vagy alaptalan tévhitekkel...

Én is meleg vagyok, 21 voltam, mikor elvesztettem a szüzességem, akkor már másfél éve voltunk egy pár a szerelmemmel, azóta is együtt vagyunk, pedig már 28 leszek. Nem is tervezek mással lenni, őt szeretem, mellette akarom leélni az életem.

Ha neked több száz partnered volt, akkor sajnállak, akár heteró vagy, akár meleg, mert fogalmad sincs arról, milyen a szerelem vagy a hűség.

2021. aug. 8. 19:47
 26/26 anonim ***** válasza:
Pszichológiailag nem szükséges egy családhoz apa és anya. Biológiailag szükséges
2021. aug. 8. 19:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!