Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ-mozgalom miért...

Az LMBTQ-mozgalom miért beszél sokszor arról, hogy csak szeretnek másokat?

Figyelt kérdés

A szexuális, nemi irányultság és identitás egyáltalán nem egyenlő mások szeretésével, a szeretettel, szerelemmel, családdal. Főleg abban a társadalmi csoportban, ahol rendkívül sok, sok esetben 500 vagy 1000 partnere van valakinek élete során, nagyon gyakori a partnerváltogatás, nagyon szabadosak. A szeretet sokkal több ennél, ez a szeretet ledegradálása lenne puszta testi ösztönökre szűkítve azt.

A család szintén több, egy apa és egy anya, és gyerek szükséges hozzá pszichológiailag.

Vagy ők a tényleges szeretetre gondolnak, nem is a szexuális irányultságra, identitásra? Hogy ők tényleg szeretnek xy-t, de azt a társadalom nem nézi jó szemmel?

2021. aug. 6. 10:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
61%

"The main source for the claim originates from the 1978 book, Homosexualities by Bell & Weinberg. It is the source of the "28% of homosexuals have 1000 partners" and the "43% of homosexuals have 500 partners" claim. However, their survey was never representative of "homosexuals". It is only representative of their convenience sample of volunteers who were tremendously promiscuous, primarily because they were found in gay bathhouses, hookup spots, gay saunas, gay bars etc in San Francisco in the 1970s. One quarter of the men were also prostitutes who reported receiving money for sex, which no doubt would bump the number up."

Ha ez az a statisztika akkor inkább mégsem kérem, köszi :D

2021. aug. 6. 11:59
 12/26 anonim ***** válasza:

#10 "Alkotmányunk zár ki minden mást az anya-apa-gyerek közösségen kívül, nem pedig a pszichológia. "

Nem. Az alkotmányban az a definíció szerepel, amit az állam hivatalosan családnak vehet figyelembe. Ennek alapja pedig maga az élet valósága.

Attól mert kitaláltok most az utóbbi pár évben olyat, hogy valaki feleségül mehet a csillárjához vagy élhet egy gumibabával, netán 3 férfi és egy kecske is lehet "család" attól még az emberiség több ezer éves történelme teljesen mást mutat meg.

" A szomszédomban lakik egy idős nő, aki a lányával él és közösen nevelnek egy autista kisfiút, mert apuka otthagyta őket minden segítség nélkül. Akkor ők nem család?"

Ehelyett ami valójában az alaptörvényben van:

"Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet."

"Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi."

NEM azt mondja az alaptörvény, hogy CSAK egy férfi+egy nő+gyerek A család, hanem hogy ez az ALAPJA a családnak. Vagyis akkor is család ha nincs benne az apa - de volt előtte, hiszen mindenkinek volt apja még ha nem is ismeri. Azt sem jelenti, hogy vér szerinti kapcsolat kell legyen a szülő és gyerek között, vagy hogy a nagyszülő + unoka ne lenne család.

2021. aug. 6. 12:06
 13/26 anonim ***** válasza:

"Attól mert kitaláltok most az utóbbi pár évben olyat, hogy valaki feleségül mehet a csillárjához vagy élhet egy gumibabával, netán 3 férfi és egy kecske is lehet "család" attól még az emberiség több ezer éves történelme teljesen mást mutat meg."

Legjobb tudomások szerint sehol nem lehetséges csillárhoz, gumibabához és állatokkal családot alapítani, házasodni. A házasság, családalapítás és család egy közös beleegyezésen alapuló szerződés, amelyet egy tárgy (vagy állat) nem tud aláírni, kinyilvánítani stb. És az LMBTQ emberek sem ezt akarják, hanem azt hogy azt az élő és emberi lényt, akit szeretnek azt ne ítélje el a társadalom, és lehessen vele házasságot kötni (vagy olyan kapcsolatot ami jogilag megegyezik a házassággal)

Kicsit elferdíted a dolgokat, és eléggé szélsőséges példákat próbálsz felhozni egy olyan témában aminek köze sincs a kérdésben feltett LMBTQ mozgalomhoz.

"Vagyis akkor is család ha nincs benne az apa - de volt előtte, hiszen mindenkinek volt apja még ha nem is ismeri." Szóval akkor ha én transznemű nő vagyok, és női partnerem van aki szül egy közös gyermeket, akkor mi egy család vagyunk? Tehát mégiscsak létezik azonos nemű család? Hiszen az apa nincs benne apaként, de volt (hiszen nélküle nem jöhetett volna létre a gyerek). És ha a család alapja a házasság akkor azonos nemű házasság is, ugye?

2021. aug. 6. 12:16
 14/26 anonim ***** válasza:
Tehát akkor is család, ha az apa kiszallt és az anya egy másik nővel él élettársi kapcsolatban? Vagy ez a valami az alapja a családnak csak addig érvényes, amíg a te ízlésednek megfelelő változás történik abban az alapban?
2021. aug. 6. 12:18
 15/26 anonim ***** válasza:
(#12) Értem, köszönöm a felvilágosítást. Én személy szerint a családot két felnőtt korú, cselekvőképes ember kötelékeként értelmezem. A kecskés, guminős részt általánosításnak érzem, így erre igazán nem tudok érdemben reagálni.
2021. aug. 6. 12:20
 16/26 anonim ***** válasza:

#13 Tessék:

[link]

"Kicsit elferdíted a dolgokat, és eléggé szélsőséges példákat próbálsz felhozni egy olyan témában aminek köze sincs a kérdésben feltett LMBTQ mozgalomhoz."

Nem én állítottam valótlanságot sem az alaptörvényről, sem a kormányzat szándékairól. Az a szélsőséges példa amit próbáltok a kormány nyakába tenni, hogy most már az sem számít családnak, hogy.... Mivel mindez a családról szól, így hozzá tartozik a témához.

"Szóval akkor ha én transznemű nő vagyok, és női partnerem van aki szül egy közös gyermeket, akkor mi egy család vagyunk? "

Szóval ha te egy transzvesztita FÉRFI vagy, aki képes teherbe ejteni egy nőt és így lesz egy közös gyereketek, akkor igen, ti egy család lesztek. Ez csak annyiban különbözik az én családomtól, hogy az én férjem nem hord női ruhát és nem akar nőnek kinézni, nincsen személyiségzavara és mentális problémája.

"És ha a család alapja a házasság akkor azonos nemű házasság is, ugye?"

Nem véletlenül nem házasság a neve az azonos neműek jogi kapcsolatának, pontosan emiatt, mert nem ugyanaz a házasság, mint a bejegyzett élettársi kapcsolat.

Amiből nem tud gyerek születni az nem házasság. És ne gyere a meddő párokkal vagy az idős emberekkel, mert a házasság alapja az hoyg 1 férfi és 1 nő kapcsolata törvényesen, amiben az van benne hogy 1 férfi és 1 nő tud utódot létrehozni. 2 férfi vagy 2 nő egymással nem képes semmilyen életkorban és semmilyen egészségi állapotban.

2 ember együttélését pedig még házasság esetében sem nevezed családnak. Ők egy házaspár vagy társak, partnerek, nem család. Családról akkor beszélünk ha a szüleikkel vannak együtt vagy valamely rokonukkal. Ilyenkor az azonos nemű párok is családnak számítanak.

A homoszexuális testvérem a barátjával egy pár. Ha együtt vannak velünk vagy a szüleinkkel, akkor már családról beszélünk, mert akkor ő, a testvérem a gyerek.

2021. aug. 6. 12:36
 17/26 anonim ***** válasza:
65%

Attól, hogy valaki tervez csillarral házasodni még nem lesz lmbtq tag és még csak jellemző se lesz. Ez pont olyan érvelés, mintha aztmondanam, hogy ha valaki erőszakolja a lányát akkor minden hetero apa ezt teszi. Ez nyilván baromság.

Tehát valótlansag, hogy egy meleg pár az egyikük gyerekével nem család, de azért nem család egy bekezdessel később, hiszen nem is hazasodhatnak.

Azon meg ugorjunk at, hogy nem tudod mi az a transznemű nő és szakmai végzettség nélkül döntesz arról mi a mentális betegség, ami azért elég komoly arrogancia. Ezt neves pszichiáterek évtizednyi tanulás és kutatás után sem merik eldonteni.

Azt meg döntsd el, hogy a meddő párok és az öregek hazosadhatnak e, mert te zárodki őket a definícióddal.

2021. aug. 6. 12:50
 18/26 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező hogy eltűnt, miután a 11-es lebuktatta a hazugságát :DDD
2021. aug. 6. 12:56
 19/26 anonim ***** válasza:
61%

2 nő már tud biológiai gyermeket létrehozni. Ha jól tudom a gerincvelőből nyernek ki örökítőanyagot, így spermára gyakorlatilag nincs szükség a megtermékenyítéshez. Vagy itt újra szűkül a kör és csak a "természetes úton" fogant gyermek lesz elismerve? Vagy ezt ugyanúgy ne hozzam fel, mint a meddő vagy idős házaspárokat?

Én a családról alkotott személyes véleményemet/definíciómat osztottam meg, ha a tied ettől eltér az teljesen rendben van.

2021. aug. 6. 13:13
 20/26 anonim ***** válasza:

Na kérdező láthatod: vannak a JOK meg a ROSSZAK.

A JOK azok akik szerint minden jó ami újdonság, akik szerint minden változás pozitív fejlődés. Újra definiálják a szeretetet a családot. Aki azt mondja erre nincs szükség vagy hogy ez helytelen, az rossz.

2021. aug. 6. 13:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!