Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolja azt sok tájékoz...

Miért gondolja azt sok tájékozatlan, hogy Gyurcsány alatt könnyebb volt lakáshoz jutni, vagy építkezni?

Figyelt kérdés

Orbán Viktor az, aki pénzt ad, támogatásokat és olcsó hiteleket!

Tisztelet érte a Fidesz-KDNP-Lungo Drom pártszövetségnek!

2021. aug. 4. 11:58
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
86%

Van egy 30 millias csok meg egy 10 millas babavaro na ezek mind beepultek az arakba. 2010ben 280 volt kb az euro most 360 korul az epitoanyagok jo resze meg import. Az inflaciot nem meghalado hitelekrol mar nem is beszelve.

Lenyegeben, 3 valasztasa van egx mai fiatalnak, orokol, 20 eves hitelt vesz fel, nem lesz ingatlana.

Olyat ha valaki fzetesbol ossze tesz egy ingatlanra mar nem latsz, nem is eri meg mert a hiteleket elimflaljak.

A legszegenyebb reteg akik nem hitelkepesek meg nyogik az inflat.

Szep vilag amiben a gazdagok gazdagodasat a legszegenyebb reteg karara alljak.

2021. aug. 4. 12:29
 12/34 anonim ***** válasza:
96%
#10 Ne mond már, én 2008-ban kezdtem el árulni a lakásomat, szinte reménytelen volt, senki nem akart ekkorát venni. Végül 2010 őszén sikerült nagy nehezen eladni a 3 szobás panelt 5 millióért.
2021. aug. 4. 12:31
 13/34 anonim ***** válasza:
86%

Persze mert a balatoni ingatlanárak brutálisan visszaestek, mivel ciki volt a Balaton

2021. aug. 4. 12:32
 14/34 anonim ***** válasza:
23%
#13 Nem azért, mert ciki volt, hanem azért, mert annyira nem volt pénzük az embereknek.
2021. aug. 4. 12:36
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
12! Az, hogy gazdasági világválság 2008-ban mond valamit? Jókor akartál te is ingatlant eladni, mikor sorra dőltek be a hitelek, aztán csodálkozol, hogy mikor mindenki készpénzt akar szerezni, akkor tr csak veszteséggel tudsz lakást eladni, nyilván ez így működik. Valaki itt írta a "magas rezsit" na elárulom, semmi köze nem volt a rezsinek a lakásárakhoz.
2021. aug. 4. 12:57
 16/34 anonim ***** válasza:
84%

Sziasztok! Miskolci vagyok, így a Miskolcon látottak alapján tudok véleményt alkotni.

2014-ben egy átlagos miskolci fizetés olyan 120 ezer Ft körül mozgott. Az átlagos 40-55 négyzetméteres lakások ára 5-6 millió Ft volt.

2015-ben a Fidesz ingatlanpiaci intézkedéseket hozott.

Most a fizetés ugyanabban a munkakörben olyan 180 ezer Ft. Ugyanazoknak a lakásoknak az ára pedig már 15 millió Ft. (Illetve nem is ugyanaz, mert a legtöbbje csak használódott, de nem költöttek rá.)

Míg tehát a fizetések olyan 150%-ra emelkedtek (erős becsléssel), addig a lakások durván 300%-ra.

Ez azt jelenti, hogyha KIZÁRÓLAG a fizetések és a lakásárak változtak volna, már akkor is kétszer olyan nehéz lenne lakáshoz jutni.

Viszont tudjuk, hogy ez nem így van, mivel minden megdrágult. De rohadtul! Nyilván mindenki szokott boltba járni, ezért ebben mind egyetértünk. Úgyhogy a fizetések növekedését az alapvető élethez szükséges dolgok kapásból be is nyelték.

Szóval - tényleg csak durva becslésem alapján - egy átlagos, ingatlannal még nem rendelkező ember számára a lakáshoz jutás négyszer-ötször nehezebb. Azaz... gyakorlatilag lehetetlen!

Én soha nem szavaztam Gyurcsányra (se Orbánra), de azt kívánom, bár Gyurcsány idejében lettem volna a mostani élethelyzetemben. Bár 5 évvel hamarabb születtem volna.

Már elvesztettem minden reményemet, hogy valaha lakáshoz jussak...

2021. aug. 4. 13:02
 17/34 anonim ***** válasza:
93%
#15 Mit gondolsz, én szórakozásból akartam eladni?! Igaz, hogy nekem nem volt hitelem, de alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. Egyedül kellett volna fönntartanom a 3 szobás lakást, úgyhogy nem volt munkám, és mivel én nem átallottam már 55 éves is elmúlni, ezért büntetésből nem kaphattam még közmunkát sem, hanem elküldtek 22.800 Ft-os segélyre. Más munka meg pláne nem volt akkor egy 55 éves nőnek. Ez nem Budapest, itt még árufeltöltőnek sem mehettél a Tescoba, főleg nem 55 évesen. A rezsim meg havonta volt vagy 70 ezer. És igenis köze volt a magas rezsinek a lakásárakhoz. Akkor itt már évek óta ez volt a tendencia, már a válság előtt is. Nagy volt a munkanélküliség, alacsonyak a bérek, még ha valakinek volt is munkája, az is jó ha megkeresett 60-70 ezer Ft-ot.
2021. aug. 4. 13:09
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

#15, a #12-es nekem válaszolt (#10-es vagyok), mivel azt állítottam, hogy 2013-14-ben estek be az árak. Erre mondta, hogy már 2008-ban is cudar volt a helyzet.

Amivel nem is vitatkozom.

2021. aug. 4. 13:26
 19/34 anonim ***** válasza:
10! Az ALACSONY kamat az oka.
2021. aug. 4. 14:50
 20/34 anonim ***** válasza:
0%
Alacsony kamat!? 15 évre simán elkérnek 50%-ot! Ja hogy én nem gyerekgyártó vagyok? Hát igen, lehet ez a baj...
2021. aug. 4. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!