Manapság aki felszólal a c-tipusú állampolgárok ellen, valamint nem ért egyet az LMBT- és BLM-mozgalommal az náci a baloldaliak szerint?
#10:
Oké. Mondjuk, hogy én azt mondom, hogy nem szabadna arabokat beengedni Európába, mert terrorveszélyt jelentenek, mert idehozzák a kultúrájukat, ami nagyban különbözik az európaiakétól. Ha segítségre szorulnak, segíteni kell, majd hazaküldeni őket, amint hazatérhetnek. De nem szabad őket letelepíteni, mert ez hosszú távon beláthatatlan következményekkel fog járni. Ha én ezt mondom, akkor a te véleményed szerint náci vagyok, szerintem meg csak egy józan ember.
Mégis mi lenne?
Úgy hívják, hogy szólásszabadság.
Nem ártott volna odafigyelni a történelemórán, vagy egy fél percig guglizni mielőtt hülyét csinálsz magadból.
"Mégis mi lenne?
Úgy hívják, hogy szólásszabadság."
A kisebbségek elleni uszítás illegális.
"A kisebbségek elleni uszítás illegális."
Nem illegális, csak nem trendi és nem pc.
Miért ne lehetne valakinek véleménye egy kisebbségről?
Szeretitek elfelejteni, hogy az uszítás minden közösség ellen illegális Persze nektek magyargyűlölőknek csak a kisebbség számít.
Ebben a topikban rajtad kívül viszont senki nem beszélt, és nem is célozgatott uszításra.
Nem tudom, olyan sötét vagy, hogy két a fogalmakat nem tudod megkülönböztetni, vagy szándékosan provokálni próbálsz, de mindenesetre ne égesd magad tovább szerintem.
"aki felszólal a c-tipusú állampolgárok ellen"
Ez mi, ha nem uszítás? Konkrétan azt írja, hogy etnikai alapon szólal fel egy csoport ellen.
És lám, amint behelyettesíted magyarral, akkor már magyargyűlölő az illető azonnal... :D
Ha már tudatlan vagy nem lett volna bonyolult rákeresned zsenikém, de neked jobb itt provokálni.
Btk. 332. §
Az elkövetési magatartás az erőszakra vagy a gyűlöletre uszítás. A magyar ítélkezési gyakorlat szerint az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át. A gyűlöletre uszító másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. Az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.
A cselekményt nagy nyilvánosság előtt kell elkövetni, a bírói gyakorlat szerint ez akkor valósul meg, ha az elkövetés helyén nagyobb létszámú csoportosulás van jelen, vagy megvan a reális lehetőség arra, hogy nagy létszámú ember tudomást szerezzen a cselekményről. Nagyobb létszámú a jelenlévők száma, ha egyszeri ránézéssel nem határozható meg, hogy mennyien tartózkodnak a helyszínen.
Szövegértelmezés sem megy, jól van.
"olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át"
"gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet"
Vagyis nem. Bármi ellen felszólalni, emberi jog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!