Nem furcsa, hogy abban az országban ahol immár 11 éve rendre minden népszavazási kezdemény meghíúsul most a Fideszé hopp átmegy az NVB-n?
#30 Talán arról beszélek amit le is írtam és nem voltál képes elolvasni. Ami még ez UTÁN ott van a 21-esben.
"Azonban ha elmegy annyi ember ami az eredményességhez elegendő számban egy irányban szavaz - a többiek meg nem mennek ugyan el, az akkor is olyan erejű döntés, aminek köteleznie kellene a kormányt, a parlamentet az annak megfelelő döntésre. Ez nem törvényi kötelezettség, hanem a választói akarat kifejezése.
Ha a 8,3 millió választóból nem megy el 4,16 millió szavazó a népszavazásra, ellenben ismét majdnem 3,4 millióan ugyanarra szavaznak, annak súlya kell legyen. Mert az azt jelenti hogy többen szavaznak arra a válaszra, mint ahányan akár a teljes ellenzékre, akár a kormánypártokra szavaztak előtte a választáson - vagyis ott van mögötte a választói akarat.
Ez nem egy feltételezett döntés, hogy megszavazták a fideszt kormányra, akkor elfogadják azt a döntést amit a fideszes kormány hoz, hanem egy népszavazáson konkrétan elmennek és arra a döntésre szavaznak az emberek."
#9 vagyok:
Kedves vitatkozók!
Alaptörvény, 8. cikk, (4)
Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.
Ez totál egyértelmű. Meddig vitáztok még tényeken?
#33, #34-nek:
Szerintem meg eleve eredménytelen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!