Nem furcsa, hogy abban az országban ahol immár 11 éve rendre minden népszavazási kezdemény meghíúsul most a Fideszé hopp átmegy az NVB-n?
Nem mennek el szavazni, mert
1.) Csak hőbörögni jó a törvény ellen, szavazni ellene már nem.
2.) Félnek, hogy alulmaradnak, és kiderül, hogy ők a kisebbség.
"Az 5 millió tartozkódó véleményét nem simerjük, feltételezzük, hogy fele-fele arányban szavaznak. A többség még mindig egyetért."
A parlamenti szavazás is így működik ugye ? Fidesz logika.
Nem így működik. A parlamenti szavazás úgy működik, hogy aki él a szavazatai jogával, annak a szavazata beleszámít, aki meg nem él vele, annak a szavazata kárba vész. A jelen népszavazás esetén is ez a helyzet.
A többség döntése így is úgyis az lesz, amire szavazati jogukkal élők többsége szavaz.
De így van, mert én nem a szavazás érvényességéről vakeráltam, hanem a többségről. A migránsos szavazásnál sem volt meg az 50%, de a szavazók 99%-ra a migránsok ellen nyomott. Egyértelműen megállapítható a többség.
Akkor törölje el, de én úgy gondolom, hogy nem merik majd eltörölni, ha nagyon nagy században szavaznak mellette.
Valószínűleg érvénytelen lesz amúgy. Ha a migrik nem hoztak be elég szavazót, ez sem fog.
@15: ha nem ment el az 50%, akkor akárhányan szavaztak igennel, az nem lehet a többség...
A többség nem szavazhatott igennel, mert nem is vett részt ebben a színjátékban, és aki szavazott azok közül is több mint 5% érvénytelen szavazatot adott le.
Ergo az általad említett 99% az a valóságban a nem egész 50%-nak a nem egészen 95%-a lehetett, azaz a lakosság kb. 40%-a - ami messze van a többségtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!