Fideszeseket nem zavarja, hogy kínaiakkal és más keleti diktatúrákkal barátkozunk, Nyugattal meg összeveszünk?
Azt hittem, hogy 40 évig arra vágyott az ország )a szocializmus alatt), hogy végre nyugathoz tartozhassunk…
Ráadásul a kínaiaktól hitelt felvenni extrém rizikós.
Szlovéniának és Észtországnak bejött a nyugati orientáció.
Csak normális gazdaságpolitika kellene hozzá a részünkről is, ami nincs sajnos a Rendszerváltás óta.
Van egy egészen döbbenetes mentalitás, amit már csomó helyen láttam. Mondjuk megégetem magam A dologgal, ezért A dolgot a pokol fenekére küldöm, 100%-ban gyűlölök mindent, ami A dolgot tartalmaz, és beleszeretek B dologba. Később kiderül, hogy B-vel is megégetem magam. Akkor B-t gyűlölöm meg kontroll nélkül. Eddig szegről végről érthető is, csak ekkor hirtelen szűzi szemmel felfedezem A dolgot, és teljes naivitással belevágok.
Nem egy ilyen haverom van, akik annak idején gyűlöltek mindent, ami kommunista, meg orosz, mondták, hogy sosem bocsátanak meg. Aztán kiderült, hogy a problémáink a nyugaton is problémák, miközben nosztalgikus lett a múlt. Most már Oroszsország, meg Putin a cool arc, Kína a menő, nyugat meg gyökér. A durva nem is ez, hanem hogy mintha teljesen elfelejtették volna a korábbi álláspontjukat.
Látott már valaki bármilyen orosz terméket? Én még soha.
De a windows meg az android az nagyon megy, csak hogy 1 példát mondjak a millióból.
Nyugati-távol keleti szemét nélkül magyarország még mindig az 50-es évek technológiáját használnák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!