Ellenzékiek szerintetek lesz valaha kormányváltás, ha nagyrészetek szidja a kormánypártiakat mintsem meggyőzné?
Nem azt mondta, hogy nincs ékezetes billentyűzete, hanem azt, hogy munkában, sietve, telefonról pötyögött, és nem szánt időt az ékezetekre.
#29-es meg egy gyökér.
Értem és igazad van de én azon háborodtam fel, hogy a kérdező helyesírását kritizálta a gyökér mert van nagyon sok olyan hazafi akit meghurcoltak mert 56-ban szabadságharcos volt, hosszú évekre bebörtönöztek és soha se kaptak alkalmat iskolába járni vagy dolgozni. Azok meg akik elmenekültek nyugatra a befogadó országokban jártak iskolába és dolgoztak.
Lehet, hogy hibás a magyar helyesírásom (bár csak jobb lenne) de fogadok, hogy a szélhámos Karácsonnyal ellentétben tudok angolul és a diplomáim is igaziak -:)
A kérdezőcske önmagát fényezi, és be akarja bizonyítani, hogy az ékezetessel több idő írni, mint ékezet nélkül!
Nem sokan viselik ezt a fidióta kioktató stílust, és ez a saját maga felnyalását egyenesen röhejesnek tartom!!!
Ennek diplomája? Úgy mint "Schmit Pali álamfőnek"...:)
Nem célom a fidesz-droidok meggyőzése, mert nem kellene velük az Összefogást felhígítani!
Inkább nyerjük meg magunknak a bizonytalanokat; az ő agyuk nincs még kimosva Orbán-hipóval...
A harminchármas hozzászólócska értelmi szintje pedig addig terjed, hogy a "kérdezőcske" nem lesz attól fideszes, mert őkelmét leoltotta. Szerintem a "kérdezőcske" pont azért tette fel a kérdést, mert úgy látja, hogy az olyan suttyó hozzászólócskák, mint a harminchármas, hamis felsőbbrendűségük tudatában maguk ellen dolgoznak.
Kedves harminchármas hozzászólócska: ami miatt irritálóak az elvakult fideszesek az az, hogy pont olyanok mint te...
De itt pont az a kérdés, hogy hogy igazolod, hoyg a felsőbbrendűség hamis lenne?
Ő a saját bevallása szerint nem találkozott vitára alkalmas fideszessel. Én hasonló kommentet írtam (#19).
Tehát valami lehet benne.
Ha pedig ez előfordul, akkor felmerül a kérdés, hogy mennyire hamis a felsőbbrendűség.
(Amúgy ez részben költői kérdés. Számtalan kutatás igazolta már, hogy átlagban azt lehet elmondani, hogy valaki minél alacsonyabb végzettséggel rendelkezik, annál nagyobb eséllyel fidesz szavazó.)
35: Szánalmas és ostoba dolgokat firkálsz.
Egyetlen IQ tanulmányról tudok és az nem szavazókról hanem fajokról szólt. Richard Herrnstein és Charles Murray 1994-ben kimutatta hogy a négerek intelligenciája jelentősen alulmúlja más fajok intelligenciáját, ami megmagyarázza a lemaradottságukat "The Bell Curve".
Megint megtalált valami idióta, aki nem tud olvasni...
Kedves... hm... "nagyon okos" kommentelő. Mint mondtam a fideszről beszéltem, így nemzetközi kutatást nyilván nem találsz.
Viszont, egyrészt meg tudod nézni a választási eredményeket, amiben látszik, hogy minél fejletlenebb egy település annál nagyobb arányban támogatják a fideszt, illetve más kutatásból ismerjük, hogy minél fejletlenebb egy település annál alacsonyabb az átlagvégzettség. Ebből következik, hogy... röviden, igazam van.
Másrész, magyar kutatásokat kellene nézned, mert azokra hivatkoztam. A kedvedért linkelek egyet:
Amúgy ha már itt tartunk. Nem, nemzetközi kutatások közt is sok mindent találni. Pl. ilyen az is, hoyg a kutatók közt a legtöbb ember liberális beállítottságú.
Volt kutatás, ami azt hozta ki - ebből többet is ismerek -, hogy a liberálisok átlag IQ-ja magasabb, mint a konzervatívoké.
Stb-stb.
Mivel nem várom el, hogy felfogd, amit most leírtam, így egy dolgot vigyél magaddal, mint tanulság. Szar a szövegértésed.
Mondtam, hogy szar a szövegértésed.
Nem csak rájuk, hanem még a választási eredményekre is hivatkoztam.
Elég szánalmas, hogy megállás nélkül hazudsz, amint valami olyasmi jön szembe a valóságban, ami neked nem tetszik.
#34-es vagyok.
Az én megfigyelésem is az, hogy a magassabb iskolai végzettség általában fordítottan arányos a "fideszesség" esélyével. Az én megfigyelésem is az, hogy érdemi vitát folytatni meggyőződéses konzervatívokkal... hát... minimum kihívás. Ettől függetlenül nem tartom magam felsőbbrendűnek.
Egyfelől felsőbbrendűséget vallani pusztulat arrogancia, liberálisként meg egyenesen képmutató dolog - mármint felsőbbrendűségi érzés mentén liberálisnak vallani magát valakinek. Liberális emberként azt vallom, hogy közöttem és a tanulatlanabb, konzervatív melós között az a fő különbség, hogy más családba, más környezetbe születtünk, illetve hogy neki és nekem más a fontos. Ennyi.
A jelen politikai helyzet pontosan annak köszönhető, hogy a nagyvárosi liberális értelmiség lenézi a vidéki melós parasztot. Szerintem amúgy Orbán is, de ő ezt ügyesebben adja el, és nem büdös neki lemenni közéjük.
A kisembernek fáj, hogy őt mindig leszarják, az értékrendjét semmibe veszik. A történtekből keveset ért, csak azt látja, hogy ő küzd a semmiért, és senki nem vesz róla tudomást. Orbán meg gesztusok és szavak szintjén tudomást vesz róluk, lemegy közéjük, kimondja a fájdalmukat, ingyen pénzt ad nekik. Ez ugyan nettó populizmus, de a frusztrált embert ennyivel is le lehet venni a lábáról.
Szerintem egyszerűen fel kellene már fogni, hogy a tanulatlan, konzervatív embert nem meggyőzni kell, hanem megérteni, tisztelettel viselkedni vele. Ha emberi okokból nem is legalább annyit fel kellene fogni, hogy ő is egy szavazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!