Miért mondják, hogy a Fidesz alatt lassan kommunizmusi világban élünk?
#20 Akkor sorold kérlek azokat az ex mszp-seket, akik átmentek a fideszbe!
Hol élsz te?
Nem volt ilyen átvándorlás sem a politikusoknál, sem a párttagoknál, sem a szavazóknál. 2010-ben volt egy nagy arányú protest szavazat az mszp-szdsz ellenében, és ennyi.
Nem fogom az összeset felsorolni, mert semmi kedvem regényt írni.
Martonyi pl. ilyen, ő 2003-ban lépett be a fideszbe. Úgy, hogy rendszerváltáskor még ő felelt a privatizációért.
"Nem volt ilyen átvándorlás sem a politikusoknál, sem a párttagoknál, sem a szavazóknál."
De volt, csak ahogy már rámutattál te is, ez nem elsősorban a parlamentben zajlott le, ezért nem ismerte fel az emberek többsége.
Nem tudom, hogy saját amgad esetében ezt miért nem tudod feltételezni.
"2010-ben volt egy nagy arányú protest szavazat az mszp-szdsz ellenében, és ennyi."
Uh, látszik, hgoy még azt sem fogtad fel, hogy akkor mi volt.
Akkor sem elsősorban az mszp ellen szavaztak, sőt, sokkal inkább arról volt szó, hogy nem tudnak rászavazni.
Aki protest szavazó akart lenni az a fideszre szavazott (volna), viszont a fidesz nem nőtt annyivel, mint az mszp csökkent.
Sőt, 2010-ben kevesebben is mentek el szavazni, mint 2006-ban.
Ha visszanézed a támogatottságokat, felméréseket akkorról, akkor látható, hogy az mszp-nek volt esély, csak Bajnaival.
Mesterházy esélytelen volt, és ez látszott is.
Az mszp azért vesztett ennyi szavazót, mert a szavazók nem akarták Mesterházy-t.
Páran igen, átszavaztak a fideszre, de az mszp esetében elsősorban arról beszélhetünk, és nagyjából azért is vesztett el 800k szavazót, mivel nem volt ott Bajnai.
Értem. Szóval találtál 1 azaz egy embert, aki a rendszerváltáskor az Antall kormány alatt már kormányzati funkcióban dolgozott, később alapítója volt a Magyar Polgári Szövetségnek, amikkel megmutatta, hoyg a rendszerváltást követően NEM az mszp soraiban találja meg a helyét, NEM a kommunista párt utódpártjának politikusai között, és ezek után lett fidesz tag. Aha.
Ez eddig 1. Ez lenne a többség? Nagyon erőlködsz.
2010-ben pedig az mszp-szdsz kormány ELLEN szavaztak tömegével az emberek. Nem a fidesz mellett, hanem az akkori kormánypártok ellen szavaztak nagyon sokan. A protest szavazat lényege hogy arra szavazok aki esélyesebb azzal szemben akit meg akarok buktatni. Most is sok ilyen szavazó van éppen a fidesszel szemben. 2010-ben teljesen egyértelmű volt a helyzet, nem akárkire ment a sok szavazat az mszp és szdsz helyett, hanem a legesélyesebbre, a fidesz-kdnp-re és persze sok a jobbikra a még radikálisabbak közül. Értem én, hogy az újmúlt neked jobban tetszene, de a valóság az mutatja a tényeket.
2010-ben a fidesz-kdnp 53%-t kapott a listás szavazatokból. Az mszp 19%-t és az szdsz el sem tudott indulni egyedül, csak az mdf listáján volt helyük és azzal ki is estek.
Nem Bajnai miatt vesztettek, hanem az előtte levő 8 évük és az okozott károk miatt.
"Értem. Szóval találtál 1 azaz egy embert"
Szánalmas, ha 5 embert mondok, akkor meg azt mondod, hogy "értem, szóval csak 5 embert találtál".
Ha felsorolnék 40 nevet téged akkor se érdekelne. Innentől kezdve nincs miről beszélni, mivel a tényeket tagadod.
"NEM az mszp soraiban találja meg a helyét, NEM a kommunista párt utódpártjának politikusai között"
Igen, nem az a baj az emberekkel, hogy egy kommunista pártban voltak, hanem az, hogy kommunista utódpártban. :DDDD
Ez még kínosabb.
De, a probléma ott kezdődik, ha valaki az mszmp-ben kezdte a karrierjét.
Amúgy tedd rendbe, hogy mi a baj az mszp-vel, mivel leegyszerűsítve arról van szó, hogy az mszp pont, hogy ideológiailag elszakadt az mszmp-től, és a munkás párt volt az a párt, ami ideológiailag az mszmp-t követi.
"Ez eddig 1. Ez lenne a többség? Nagyon erőlködsz."
Nem, de láthatóan annyira szánalmas vagy, hogy már hazudozol.
"2010-ben pedig az mszp-szdsz kormány ELLEN szavaztak tömegével az emberek."
Bocs, de a számok nem ezt mutatják.
"A protest szavazat lényege hogy arra szavazok aki esélyesebb azzal szemben akit meg akarok buktatni"
Igen, csak az mszp szavazóinak a száma 1.4 millióval csökkent, a fideszé pedig csak 0.5 millióval nőtt.
Hova lett az a 0.9 millió szavazó?
Az történt, amiről én beszéltem. Az a 0.9 millió szavazó nem akarta a fideszt, nem protest szavazó, hanem elsősorban Bajnait akarták.
"és persze sok a jobbikra a még radikálisabbak közül"
Ja, reális, hogy egy mérsékelt bal szavazó ember az a szélsőjobbra leszavaz. :DDD
Esetleg a fidesztől vihetett el szavazókat, de még az se nagoyn reális a 2010-es helyzetet nézve.
"Értem én, hogy az újmúlt neked jobban tetszene, de a valóság az mutatja a tényeket."
Nem, nem tetszene, nem is érdekel.
Csak te hazudsz, ezért ki kell javítsalak.
"2010-ben a fidesz-kdnp 53%-t kapott a listás szavazatokból. Az mszp 19%-t és az szdsz el sem tudott indulni egyedül, csak az mdf listáján volt helyük és azzal ki is estek."
A százalék jelenleg nem számít, mivel szavazó szám mozgásról beszéltünk.
0.3 millióval kevesebben szavaztak, mint 2006-ban. Még ha ezt is belevesszük, akkor is hiányzik 0.6 millió mszp szavazó.
Ami jól szemlélteti, hogy itt nem arról van szó, amit te hazudni akarsz.
"Nem Bajnai miatt vesztettek, hanem az előtte levő 8 évük és az okozott károk miatt."
Mármint a rendszerváltás óta a legnagyobb gazdasági növekedés?
Hatalmas kár. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!