Nem furcsa ez a jelenség a világban?
A drágalátos nácijaidnak nem kellett volna világháborút kirobbantaniuk és népirtást rendezniük és akkor nem lennének emiatt elítélve a németek. Érdekes módon, 1945 óta nem támadtak meg senkit és őket sem támadta meg senki. Lehet, hogy előtte is ez lett volna a megoldás? Nem tudom, de van egy tippem, hogy ez valószínű.
A bolsevikek bűneit pedig szintén el szokták ítélni azok, akik a náci bűnöket elítélik, nem tudom, hogy te milyen emberek között élsz, ahol ezt nem szokás.
Az fog történni, hogy te, meg a kopasz haverjaid is betöltitek a 20-at, elolvastok pár könyvet, aztán rájöttök, hogy a világ ennél bonyolultabb. Izrael elannyira a világ kedvence, hogy alig néhány valódi szövetségesük van, Dél-Afrika máig az apartheid feldolgozásáról szól (veled ellentétben jártam ott), Kambodzsa a Vörös Khmerről, Vietnám a háborúról. A világ legőrültebb országának konszenzusosan egy kommunista diktatúrát tartanak (meglehetős joggal, jártam ott is, valóban őrült hely Észak-Korea). A gulag és a holokauszt irodalmat egyaránt díjazták 2-2 irodalmi Nobellel, Magyarországon van mindkét szélsőség áldozatainak emléknapja. Németország azért feltűnő, mert ők valóban szembe képesek nézni azzal, ami történt, sokkal kevésbé, mint mi. Ebben a tekintetben még a délszláv háború résztvevői is jobban állnak, egész Szarajevó egy hatalmas háborús múzeum.
Mondom, majd rájössz. Addig csak annyit kérek, hogyha egyensúlyt kérsz számon, akkor te is viseltess mindenki iránt azonosan.
Soha nem fog bűnbánatot vagy lelkiismeretfurdalást érezni.
Én tényeket írtam. A kommunizmus alsó hangon egy nagyságrenddel rosszabb rendszer volt, mint a német szélsőjobb, de alig hallani róla, tömeggyilkosait példaképnek tartják (pl. 10 millió ember gyilkosát, Lenint vagy Che Guevarát), a kommunizmust a legszebb eszmének tartják. De nem ez a fő dolog, bár ez is az európai nacionalizmustól ellentéte volt.
Nem érzek bűntudatot azért, amit nem én tettem, de jellemző, hogy ezzel jönnek, míg a komcsi gyilkosokat sajnálják (lásd Biszku és társai).
1. A kerdezo nem szelsojobbos, hanem muszlim - amihez barkinek joga van.
2. Ami a baj az az, hogy nem tinedzser, hanem felnott.
3.Es ami meg ennel is nagyobb baj, hogy itt Magyarorszagon messze nem o az egyetlen, hanem eleg kover csoportot alkotnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!