Tulajdonképpen milyen intézkedés a felelős az építő ipar katasztrofális inflációja ért?
Nem.nagyon értem mi célja volt a fidesznek ezzel az erőltetett támogatásokkal csok és a babavaro meg elfogadható érthető.
de ez a felújítások költségének 50 százalékos költség jóváírásra azt eredményezte hogy katasztrofális infláció van.
Miért kell ez?
Miért nem lehetett inkább állami bérlakás építést támogatni?
Miért kellet eladni sok meglévőt.
Én a fideszre szavaztam de a lakás politikájuk úgy el van ba.zva hogy gyakorlatilag családi segítség nélkül egy fiatal nemtud elköltözni otthonról csak ha 10 15 évet spórol vagy 40 évig fizeti a hitelet.
A lakás árak 100 százalékos növekedését én humanitárius katasztrófának élem meg rengeteg ember csak álmodhat a magántulajdonrol.
Aki még szerencsésebb és penzesebb annak ez az építő anyag infláció visszi el a megtakarítását vagy a hitelre kapott pénzét
Ki a felelős ezért?szándékos politika van benne vagy csak nem értetek meg a folyamatokat amit okoznak?
Azt lenne jó látni pl Szlovákiában milyen árak vannak ott is ennyire felment mint nálunk?
Vagy Románia?
Csehországban kb kétszer annyiba kerülnek az ingatlanok, és nincsen CSOK. Az infláció inkább a hirtelen most kirobbanó globális kereslet miatt van.
Ja, én amúgy tudtam egyedül venni új építésű lakást. (hitelfelvétellel.)
Nem kellene tízmilliókat kiszórni családtámogatás néven, nem kellene az állampapír hozamokat az infláció alatt tartani, meg kellene adóztatni a sokadik lakást, el kellene mondani a biurkáknak, hogy attól, mert most visszakap pár millát még nem jó buli beleugrani egy rendkívül drága felújításba. Nem kellene az összes szakmunkást az ostoba állami beruházásokon foglalkoztatni, nem lenne szabad, hogy a ner-cégek korlátozzák a szabad versenyt.
És végül el kellene mondani a buta polgároknak, hogy a mostani ingatlanhelyzet egy lufi. Ezek az ingatlan árak töredékükre fognak visszaesni.
Persze ehhez más kormány kell. Rajta vagyunk az ügyön.
Lehet venni 2 keresős családnál vagy ha 300 400 nettot hazaviszel de aki havi 150 200 nettot keres annak egyedül esélye sincs semmire.
De ha veszel is 20 éves hitelel gondolom és 100-150 e fölötti torlesztovel
Ha bármi probléma lesz 20 évig 1 kereső nem lesz elég és viszik a házad.te meg mész ahová akarsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!