Miért olyan nagy szenzáció az aktuális lehallgatási botrány?
Elolvasgattam a kapcsolódó cikkeket, kétségtelen: elképesztő és gusztustalan. Ráadásul még Edward Snowden is megszólalt, az az ember, aki az amerikai hírszerzés eszközeit kürtölte világgá.
DE, ha a fejlett, liberális, piaci alapú USA is így működik, miért meglepő, ha a kissé konzerrvatív, kissé illiberális, kevésbé piaci alapú Magyarország is működik? Obama is ezt csinálta, korábban is ezt csinálták, mindenhol a világon ezt csinálják, majd pont a mi kis diktátorunk ne csinálná? Kicsit túl van tolva ez szerintem. Más kérdés, hogy a kormány szokásos hazudozós, maszatolós nyilatkozatai hogy néznek ki, de a lehallgatás megléte szerintem nem kéne, hogy újdonságként hasson.
Obama a saját polgárai ellen csinálta? Mert más ország ellen más dolog.
Ha valóban a magyar kormány így figyeltetett meg magyar embereket az országban csak azért, mert kormánykritikusak, akkor ez valóban botrány, mert politikai célból a kormány nem végezhet törvényesen titkos megfigyeléseket.
A botrány abban rejlik, hogy a kiválasztás nyilvánvalóan a kormánykritikusság, és nem amiatt történt, mert egyesével, külön-külön valamilyen konkrét nyomozásban érintettnek lettek volna ezek az emberek találva. Különben ugyanakkora eséllyel akadt volna köztük pár kormányoldali is, nem?
Vagy azt kell hinnünk, hogy a kormánypárti újságírók akkora amatőrök, hogy nem férnek hozzá azokhoz az igazán forró sztorikhoz, amiknek eseleg még nemzetbiztonsági vonatkozása is lehet?
Kedves 1!
Nyugat-Európai országok is figyeltetnek meg saját állampolgárokat.
Olyanokat, akik politikai értelemben kockázatosak.
Radikális bal és jobboldaliakat, lepapírozott muszlim migránsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!