Támogatnád, hogy az országházban a képviselők kizárólag magas kvalitású mérnökök lehessenek?
Tehát, hogy csak mérnök informatikus, villamosmérnök vagy gépészmérnök lehessen országgyűlési képviselő és miniszter/miniszerelnök és a többi. Méghozzá ezek közül is csak olyan, aki legalább 5 évig jól teljesített az iparban a szakmájában. Mondom az iparban, nem az állami szférában. Az állami szférában dolgozók a selejtek.
Ezek az ország legokosabb emberei, ezek tudnák hogyan lehetne kivezetni az országot a balkáni szegénységből és rabszolga gyáros olcsó munkaerő mivoltából.
Sajnos a jelenlegi államapparátusban szinte kizárólag ostoba, büfé diplomás, semmihez sem értő emberek vannak. Egy rakás idióta. Ezekkel nem csoda, hogy nem halad semmire az ország és már Románia is jobban teljesít, jobbak a bérek és a vásárlóerő mint itt.
Természetesen ezeknek a mérnököknek lehetne gazdasági, jogi tanácsadója, de a döntés az ő kezében lenne. Egy mérnök általában a gazdasághoz is ért, nem lehetne félrevezetni se gazdasági se jogi téren, mert könnyen átlát rendszereket.
Te támogatnád ezt az ötletet?
#26, ne keverj egy árazási dologba multit meg befektetőt, sárkány füvet.
2098-ban Simor bankelnök megszűntette az árfolyam sávot, azóta a HUF egy sima pénzpiaci termék, mint az OPT, FACEBOOK részvény, vagy, mint az ugandai állampapír.
A pénzpiac forgalma kb 2000-szer akkora, mint a világ GDP.
A gyenge forint (drága euró)annak jó, aki eurót vált forintra. Ezek fő csoportjai:
Exportőrök
Beutazó turisták
Hazautaló magyarok
Annak rossz, akinek euró kell:
Kiutazó turisták
Importőrök.
Ha utóbbiak között nem elég erős a verseny, akkor okozhat inflációt.ez van mostanában.
Azt meg ne is mondd, hogy az általános szakmai, mumkakultúranak nem tesz jót, ha százerszam töltenek éveket a fiatalok jobban szervezett,
dinamikusabb, precízebb világban.
50 évre kiestünk abból, van mit pótolni.
Az ország vezetése nem egy autó képességeinek optimalizálása, hanem egy átláthatatlan forgalomban való célirányos vvezetésem.
Két problémám van már az első két bekezdéssel.
1. "Az állami szférában dolgozók a selejtek." A miniszterek az állami szférában dolgoznak. Aki elvállalná ezt a feladatot, automatikusan leselejtezi magát.
2. "rabszolga gyáros olcsó munkaerő mivoltából" Mégis kik azok, akik nem fizetik meg a melóst, akik kiszervezik a gyártást olcsóbb helyekre? Kik az igazgatói ezeknek az ipari cégeknek? Segítek: Zömmel mérnökök.
"Ha valaki egy menedzseri vagy felsővezetői, illetve miniszterelnöki feladatkört mások csicskáztatásának nevez, azzal erről a témáról nincs értelme vitázni."
Szerintem se, szóval örülhetsz, hogy nem küldtelek el egyből a francba ilyen kijelentések után.
"Sem ezt a kifejezést, sem ilyen jellegű gondolatot nem írtam."
Oh, már értem, neked nem megy a magyar.
De, amit leírtál azt ezt jelenti. Lehet, hogy nem ezt akartad, viszont mivel nem beszéled jól a magyart, így ezt sikerült leírnod.
Az meg kicsit se szánalmas, hogy terelsz csak azért, hogy ne kelljen vitáznod, mivel nincsenek érveid. :)
"Mellesleg már az első mondatodban előadtál egy szalmabábozást, miszerint én gondolom úgy"
Tekintve, hogy idézettel támasztottam alá, így nem, ezt te írtad.
"ne keverj egy árazási dologba multit meg befektetőt, sárkány füvet"
Szép munka, még csak a piacot sem ismered
"Annak rossz, akinek euró kell: [...] Importőrök."
Nem. Aki importál, az MINDIG árat emel, hogy fedezze az importálás költségét.
Vagyis az importőrnek a legtöbb esetben ebből semmi hátránya nem változik, mivel a vásárlókkal fizetteti meg.
Ahogy mondtam, Mo.-on a legtöbb terméket importálják, ezek pedig az átlagpolgárok veszik meg.
Vagyis az importőr extra kiadását a vásárlók fizetik meg, így őket érinti elsősorban az infláció.
Egy importőr nem fogja a termék árát változatlanul hagyni, ha 10%-kal többet kell fizetnie, hogy behozzon valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!