Támogatnád, hogy az országházban a képviselők kizárólag magas kvalitású mérnökök lehessenek?
Tehát, hogy csak mérnök informatikus, villamosmérnök vagy gépészmérnök lehessen országgyűlési képviselő és miniszter/miniszerelnök és a többi. Méghozzá ezek közül is csak olyan, aki legalább 5 évig jól teljesített az iparban a szakmájában. Mondom az iparban, nem az állami szférában. Az állami szférában dolgozók a selejtek.
Ezek az ország legokosabb emberei, ezek tudnák hogyan lehetne kivezetni az országot a balkáni szegénységből és rabszolga gyáros olcsó munkaerő mivoltából.
Sajnos a jelenlegi államapparátusban szinte kizárólag ostoba, büfé diplomás, semmihez sem értő emberek vannak. Egy rakás idióta. Ezekkel nem csoda, hogy nem halad semmire az ország és már Románia is jobban teljesít, jobbak a bérek és a vásárlóerő mint itt.
Természetesen ezeknek a mérnököknek lehetne gazdasági, jogi tanácsadója, de a döntés az ő kezében lenne. Egy mérnök általában a gazdasághoz is ért, nem lehetne félrevezetni se gazdasági se jogi téren, mert könnyen átlát rendszereket.
Te támogatnád ezt az ötletet?
Igen,valóban példáztam egyet a pénzügyminiszteri possztal.
Ám! Nem állítottam azt,hogy Te informatikust szeretnél oda ültetni.
Sőt,én csak azt a választ nem is neked,hanem a kérdezőnek szántam,aki szerint a mérnök informatikusok, villamosmérnökök vagy a gépészmérnökök mindet meg tudnak oldani secc-perc alatt.
Ez csupán egy félreértés volt:)
#15, Matolcsy nem pénzügyminiszter.
Ennyit a mindent átható mérnökagyról! 😀
De nem becsülöm le a mérnököket.
De elárulom, hogy a forint nem olyan, mint az Erős Pista, a szerinted vonzó 200HUF/EUR mellett a magyar export megszűnne, egy pillanat alatt
Az meg a GDP 70%-a is megvan.
A társadalom nem gép, a szovjet rendszer is úgy működött... volna.
Ajánlom figyelmedbe a F1 két legsikeresebb csapatvezetőjének a karrierjét.
Ahhoz, hogy vezess 1000 embert, nem mérnöknek kell lenni. A 80-as és 90-es években még mérnökök vezették a sikeres csapatokat. De akkor a 100 fős csapat nagynak számított.
Az informatikusoknak jó, ha 2%-uk tud kreatív lenni. Egy ország vezetéséhez pedig szükség van tervekre, manager képességekre és távlati víziókra. A mérnökök többsége nem jó vezető.
Én ebből az ötletből írnék egy sci-fi sorozatot, ahol egymás után buknak el a büfészakos, a mérnök, a munkás, a paraszt, a fodrás, stb. kormányok.
"A versenyszférában"
Olyan emberek dolgoznak, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, ha nem értenének, akkor kirúgnák őket, és pont ezért az állami szférából jövő emberek nem olyan jók, mert rossz munka esetén is legtöbbször maradhatnak, mivel annyira nincs ember.
"De elárulom, hogy a forint nem olyan, mint az Erős Pista, a szerinted vonzó 200HUF/EUR mellett a magyar export megszűnne, egy pillanat alatt"
Sajnos ez nem igaz.
Egyrészt, anyagilag még akkor is jobban megérné itt maradni, mert még mindig olcsóbb itt lenni, mint máshol.
Másrészt, a stabil valuta az sok szempontból kifejezetten előny a külföldi befektetőknek, vagyis még előny is lehet.
Harmadrészt, nincs 70% az export, de ne zavarjon.
"Ahhoz, hogy vezess 1000 embert, nem mérnöknek kell lenni."
Csak nem ezer embert kell vezetni, az teljesen más feladatkör, amit te kiakarsz adni.
Jelenleg nem hadvezérekre van szükség.
"Az informatikusoknak jó, ha 2%-uk tud kreatív lenni."
Ez szintén nem igaz.
Legalábbis a korábbi kommentek alapján szerintem egyértelművé vált, hogy itt diplomás emberekről beszélünk, ahol kifejezetten nagy arányban vannak a kreatív emberek, mivel a képzés elvégzése rettentően nehéz, ha nem kreatív az adott személy.
Persze vannak gynegébb képzéseink, de ha csak a mérnökinformatikusokat nézem, akkor olyan 30-40%-ok kreatív.
"Egy ország vezetéséhez pedig szükség van tervekre, manager képességekre és távlati víziókra."
Amúgy erre pont a humán vonalról érkezők a rosszak, mivel azok már kész keretrendszerekben gondolkoznak. A mérnököktől várják el a kreatív munkát.
"A mérnökök többsége nem jó vezető."
Attól függ, ha hadvezéreket akarsz, akkor tényleg nem, de egy miniszterelnöknek nem hadvezér kvalitás kell.
Mondjuk egyik szakma művelői sem eredendően jó vezetők, mivel ezt nálunk nem igazán oktatják.
"Én ebből az ötletből írnék egy sci-fi sorozatot, ahol egymás után buknak el a büfészakos, a mérnök, a munkás, a paraszt, a fodrás, stb. kormányok."
Arról is írhatsz, hogy miért nem csigák vezetik az országokat, csak senkit nem fog érdekelni, ha az adott sci-finek nincs semmi valóság alapja.
Még egy alternatív világban játszódó sci-fi is merít az korábbi korokból, eszmékből, de amit te leírtál az annyira elrugaszkodott lenne, hogy semmi értelme.
#24, külföldöd nem az árfolyam miatt érdemes dolgozni, azt se értem, mi bajod van azzal?
Csak pozitív hatásai vannak, 1990 előtt tilos volt, meg is látszott mindenen a bezárt,elmaradott,tanyasi világszemléletünk.
Ha exportálsz egy söprűnyelet, és a beérkező 1 euróért 200-at kapsz 360 helyett, ne mondd már, hogy rögtön nekiállsz a következőkben!
Az export arányról:
"külföldöd nem az árfolyam miatt érdemes dolgozni, azt se értem, mi bajod van azzal?"
Nem is erről beszéltem.
A cégek szempontjából írtam, hogy miért érdemes nekik idejönni.
A multik elég gyakran külföldi piacra gyártanak, vagyis euróban vagy dollárban értékesítenek. Ugyanazt a mennyiségű eurót kapják attól függetlenül, hogy Mo.-on milyen árfolyam van, viszont minél rosszabb az árfolyam annál többet ér a multi eurója, amit az országba hozott.
Így ha egy kicsit is rosszabb, akkor a multi már jobban jár azzal, hogy itt dolgoztat embereket.
"Csak pozitív hatásai vannak, 1990 előtt tilos volt, meg is látszott mindenen a bezárt,elmaradott,tanyasi világszemléletünk."
Ez szintén nem igaz. Sőt, sokszor még kifejezetten a GDP manipulációjára is használják.
Egyrészt, ma szintén tanyasi, elmaradott gondolkodásúak a magyarok többsége.
Másrészt, a magas árfolyam negatív hatásai elsősorban pont az átlagpolgár érzi meg. Nálunk arányaiban kevés dolgot gyártanak és a legtöbb dolgot mi behozzuk, amit behozunk azt pedig euróban fizetjük a legtöbbször.
Egyszerű példa, ha egy darab banán 1 euró, akkor mikor jársz jobban, ha 1 euró az 200 forint, vagy ha 400 forint? Mert erről van szó.
A multiknak előny a rossz árfolyam, mivel sokat ér az eurójuk, míg az átlag polgárnak hatalmas hátrány, mivel a termékek nagy része külföldi, amiért meg kell fizetni a magas eur árfolyamot.
"Ha exportálsz egy söprűnyelet, és a beérkező 1 euróért 200-at kapsz 360 helyett, ne mondd már, hogy rögtön nekiállsz a következőkben!"
Csak az export meg nem így működik.
Nem egy random számot mondasz, hogy kerüljön annyiba és annyiért adod bármilyen is az árfolyam.
Úgy állapítják meg az értékét, hogy fedezzék a kiadást és még bevételük is legyen.
Pl. ha megállapítod, hogy neked ez az összeg 400 forint, akkor ha 200 forint az euró, akkor 2 eurót fogsz kapni érte, ha pedig 400, akkor 1 eurót. Ez a te szempontodból mindegy.
Te láthatóan nem is érted, hogy hogy működik az árfolyam, mivel azt képzeled, hogy valaki kevesebbért adná a termékét az árfolyam változása miatt.
#24!
"Csak nem ezer embert kell vezetni, az teljesen más feladatkör, amit te kiakarsz adni.
Jelenleg nem hadvezérekre van szükség."
Ezt a hadvezéres dolgot te találtad ki.
Nem írtad, hogy szerinted miért "teljesen más feladatkör", tehát nincs mire reagálnom.
""Az informatikusoknak jó, ha 2%-uk tud kreatív lenni."
Ez szintén nem igaz."
A szűken vett szakmai problémák megoldása is kíván kreativitást, de én 20 évnyi fejlesztésben eltöltött idő alatt azt tapasztaltam, hogy a valóban kreatív programozó ritka, mint a fehér holló. Valójában csak az ismert, megtanult megoldásokból válogatnak.
"Legalábbis a korábbi kommentek alapján szerintem egyértelművé vált, hogy itt diplomás emberekről beszélünk, ahol kifejezetten nagy arányban vannak a kreatív emberek, mivel a képzés elvégzése rettentően nehéz, ha nem kreatív az adott személy."
Az munkatársaim és az ismerőseim többsége is diplomás. A vidéki diplomaosztó büfészakon végzettől az az ELTE-s prog.matosig mindenféle ismerősöm van. A többségük nem kreatív. A művész (zenész, grafikus) ismerőseim kreatívak, függetlenül attól, hogy van-e diplomájuk.
"Amúgy erre pont a humán vonalról érkezők a rosszak, mivel azok már kész keretrendszerekben gondolkoznak. A mérnököktől várják el a kreatív munkát."
Ott téved a logikát, hogy végzettséghez kötöd a kreativitást. (Itt bukik ki az is, hogy amivel indítottam az előző hozzászólásomat, azt a témát nem vágod és utána sem olvastál.) A vezetői képességek jellemzően soft skill-ek, amiket nem az iskolában sajátítanak el.
""A mérnökök többsége nem jó vezető."
Attól függ, ha hadvezéreket akarsz, akkor tényleg nem, de egy miniszterelnöknek nem hadvezér kvalitás kell."
Megint tolod ezt a hülye hadvezéres dolgot, amit te találtál ki.
Persze ettől függetlenül hülység, amit írsz, mert egy jó hadvezérnek és egy jó miniszterelnöknek is szüksége van stratégia látásmódra.
"Mondjuk egyik szakma művelői sem eredendően jó vezetők, mivel ezt nálunk nem igazán oktatják."
Epic fail. Lásd fent!
"Arról is írhatsz, hogy miért nem csigák vezetik az országokat, csak senkit nem fog érdekelni, ha az adott sci-finek nincs semmi valóság alapja.
Még egy alternatív világban játszódó sci-fi is merít az korábbi korokból, eszmékből, de amit te leírtál az annyira elrugaszkodott lenne, hogy semmi értelme."
Te sem olvastál még sci-fi könyveket, de a történelemben sem vagy jártas. Még olyan példás is írtam, ami már megvalósult a múltban és még így sem láttad a párhuzamot. Tehát a kreativitádos, a képzelőerőd nulla.
"Nem írtad, hogy szerinted miért "teljesen más feladatkör", tehát nincs mire reagálnom."
Mert az képzeled, hogy a miniszterelnök alapvető feladatköre emberek csicskáztatása, miközben ő hadvezért szerepben tündököl.
Nyilván nem írtad szó szerint, viszont ezt írtad körül.
Normális esetben a politikusoknak nincs feltűnési viszketegsége, és sokkal inkább mentorálja az embereket a legtöbb esetben. Valójában csak pár emberrel kell kifejezetten neki foglalkoznia.
"én 20 évnyi fejlesztésben eltöltött idő alatt azt tapasztaltam, hogy a valóban kreatív programozó ritka, mint a fehér holló"
Értem, én csak szőke nőket ismerek, szóval biztos a bolygón az összes nő szőke. :)
Én pont azt tapasztalom, hogy nagyon lutri, kb. minden 3. ember kreatív munkára alkalmas.
Azért torzít pl. a cégeknél a jelentkezők aránya, mivel az alkalmatlan személyeket nem veszik fel, így több helyen megfeordulnak, aki alkalmas, az meg nem nagyon vált minden héten munkát.
"A vidéki diplomaosztó büfészakon végzettől az az ELTE-s prog.matosig mindenféle ismerősöm van. A többségük nem kreatív."
Nagyon jó, örülök.
Tehát, hogy előre kijelentettük, hogy mérnökinfos végzettséggel rendelkező személyről beszélünk, így tényleg nagyon pozitív, hogy mindenféle MÁS diplomával végzett emberekről beszélsz.
Amúgy itt szintén az ellenkezőjét tapasztalom. A diplomás ismerőseim kb. 80% kreatív. Ez nyilván nem reprezeltálja az összes egyetem színvonalát, mivel az ismerősöm rendszerint a legjobb helyekre jártak.
"Ott téved a logikát, hogy végzettséghez kötöd a kreativitást."
Ott téved a logikád, hoyg nem sikerült értelmezni, amit írtam. A szövegértés pedig középiskolás anyag.
A helyzet az, hogy a kreatív megoldásokban a liberálisabb emberek jobbak, mivel nem ragaszkodnak a tanult keretrendszerekhez, mernek újítani. Kutatások is bizonyították már, hogy magasan képzett, sikeres emberek közt is több a liberális.
A mérnöki tudományokban pedig még elengedhetetlenebb, és ezért ott még jobban felül vannak reprezentálva más területekhez képest.
És akkor mégegyszer, nem szakmához kötöttem, hanem tudományos alapon jelenlegi ismereteink szerint nagyobb arányban tudunk kreatív embert találni a mérnökök közt, mint mondjuk humán végzettséggel rendelkezők közt.
"A vezetői képességek jellemzően soft skill-ek, amiket nem az iskolában sajátítanak el."
Egyrészt, ne keverd a kettőt, itt kifejezetten kreativitásról beszéltünk.
Másrészt, nem ott sajátítják el, HA nem tanítják. Viszont ezek tanulhatóak, akár iskolában is.
"Megint tolod ezt a hülye hadvezéres dolgot, amit te találtál ki."
Nem, te találdtad ki:
"Ahhoz, hogy vezess 1000 embert, nem mérnöknek kell lenni."
"Persze ettől függetlenül hülység, amit írsz, mert egy jó hadvezérnek és egy jó miniszterelnöknek is szüksége van stratégia látásmódra."
Uhh, és még te dobálózol érvelési hábis linkekkel. :DDD
Azért mert van közös jellemzőjük még nem lesz a két dolig ugyanaz.
Kb. olyan, mint ha azt mondtad volna, hogy azért mondok hülyeséget, mert mindkettőnek embernek kell lennie. :DDD
"Epic fail. Lásd fent!"
Uhh, epic fail, mert... Miért is?
Ennek sosem mondtam ellent, mivel nem vezetői kvalitásról beszéltem, hanem kreativitásról.
Továbbá azért sem epic fail, mivel még igaz is, amivel te is egyetértesz.
Nézd, tudom, hogy kínos lenne, ha inkább menj vissza középiskolába. Láthatóan rád fér.
"Te sem olvastál még sci-fi könyveket, de a történelemben sem vagy jártas."
Minkettő tévedés. :)
"Tehát a kreativitádos, a képzelőerőd nulla."
Ez meg megint simán csak hülyeség.
A kreativitáshoz nem kell megtörtént esemény és nem is erről beszéltem.
Arról beszéltem, hogy élvezhető lesz-e.
El lehet képzelni azt is, hogy hódok embereket esznek, de ettől nem lesz alapvetően jó, amit írsz róla.
#28!
Eddig olvastam: "Mert az képzeled, hogy a miniszterelnök alapvető feladatköre emberek csicskáztatása, miközben ő hadvezért szerepben tündököl."
Ha valaki egy menedzseri vagy felsővezetői, illetve miniszterelnöki feladatkört mások csicskáztatásának nevez, azzal erről a témáról nincs értelme vitázni.
Mellesleg már az első mondatodban előadtál egy szalmabábozást, miszerint én gondolom úgy, hogy "a miniszterelnök alapvető feladatköre emberek csicskáztatása, miközben ő hadvezért szerepben tündököl."
Neked vannak ezek a tévképzeteid. Sem ezt a kifejezést, sem ilyen jellegű gondolatot nem írtam. Volt egy általános vita, de te az Orbán-fóbiád miatt képtelen vagy értelmesen hozzászólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!