Normális az, ha huszonéves fiatalként úgy érzem, sokkal jobb lett volna ha a Kádár-rendszerben éltem volna?
Lakhattam volna Kádár kockában, lehetett volna Wartburgom vagy esetleg egy Ladám is. Ehettem volna 3,60-as kenyeret, ehettem volna virslit, ihattam volna sört, minden nap megtömhettem volna a hasamat. Tulajdonképpen mindenem meglett volna, amire csak vágyom. Nyugodt és boldog életem lett volna. Valószínűleg soha nem is mentem volna egyetemre, hanem otthon maradtam volna a szülőfalumban, lett volna valami szakmám és végeztem volna valami fizikai munkát.
A mai világban viszont soha nem lesz semmim. Csak a hajtás és a rohanás megy. A saját lakás mégis egy elérhetetlen álom. Dögunalmas irodai aktatológató munkát végezhetek és fizethetem a százezreket bérleti díjra és lakhatásra. A vidéket tönkretették, régen a faluban is sok munkahely volt, ma már be kell járni a városba. Bezárták a bányákat és a kohászati üzemeket. Naplopó influencereknek és celebeknek áll a világ. Az emberek utazásra, új ruhákra és egyéb felesleges dolgokra szórják a pénzt, aztán csodálkoznak ha nem marad pénzük.
Egyszerűen jobban bejön az életstílus, az a világ, amit Kádár kínált volna.
Aki életképtelenségrõl vartyog, azt nem is lehet. Mellesleg én is azt a verziót támogatom, hogy troll.
No.
Megjött a fogadatlan prókàtor az Utcabizalmi.
Ez a kérdés egyértelműen csak kitaláció
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!