Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lenne igény egy forradalmi...

Lenne igény egy forradalmi baloldali mozgalomra, ami többek között olyan kizsákmányolók ellen irányul akik ingatlan százait vásárolják fel, hogy utána pályakezdő fiatalok pénzét szedjék el velük és egy életre megakadályozzák számokra a boldogulást?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti.

2021. júl. 14. 08:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem vásárolnak fel FELESLEGESEN. Nekik abból pénzük van. Örülnél ha elvenném a pénzed felét, és odaadnám a "szegényeknek"? Csak úgy.

"Mert a gazdagabbat segíti hogy még gazdagabb legyen, míg a szegény vagy átlagos ember elé leküzdhetetlen akadályokat állít."

Milyen leküzdhetetlen akadály? Mire gondolsz?

"Nem is értem itt mindenki ingatlanos vagy miért félti annyira magát?"

Nem, én pl. most veszek lakást hitelre. A világon sehol nem tud venni az átlagember lakást hitel nélkül.

2021. júl. 14. 13:21
 22/27 A kérdező kommentje:

Abból van pénzük? Ja mert lusták dolgozni. ez a legegyszerűbb megvenni más elől olcsón tovább passzolni drágábban, rohadt kizsákmányolók.

Leküzdhetetlen akadály pl hogy felverik a lakásárakat azzal hogy enyni lakást felvásárolnak. Lehet meg tudna venni az átlagmber 15 millióért egy lakást ha ez a sok kizsákmányoló nem verte volna fel az árakat 30millióig. Arra már hitelt sem kap az ember...

2021. júl. 14. 13:25
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Ja, majd te döntöd el, hogy mi a "dolgozás" mi? :)

A magad fajta okostojásoknak csak az árokásás a munka, meg a gyári meló, amit egy betanított orángután is el tud végezni :D

2021. júl. 14. 13:33
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

"Abból van pénzük? Ja mert lusták dolgozni. ez a legegyszerűbb megvenni más elől olcsón tovább passzolni drágábban, rohadt kizsákmányolók."

Dolgozunk, több lakásunk van lemondások és hitel árán, amelyek kockázatát mi viseljük. Ha van olyan, hülye, aki olcsón eladja és drágán veszi meg. Ja, ilyen mégsincs!

2021. júl. 14. 13:45
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Az igazi komcsi archetípusa...

Aki semmit nem csinál, az kapjon meg mindent abból, amit más megkeresett. Ha én cégvezető vagyok, én támogassam az ilyen semmirekellőket, akik csak árokásásig vitték? Miért is?

2021. júl. 14. 13:51
 26/27 qkker1 ***** válasza:
100%
Ne etessétek, ez állandóan itt hisztizik, ahelyett, hogy dolgozna, és megkeresné a lakhatásra valót!
2021. júl. 16. 13:10
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ismerem a kérdezőt - páran írták, hogy már kiírt néhány hasonló kérdést -, de a lakhatási válság valóban súlyos társadalmi probléma, vagy legalábbis az lesz előbb-utóbb.

Valóban probléma, hogy befektetők (külföldi, belföldi, mindegy) szinte kényükre-kedvükre tudják felvásárolni a lakásokat, és csak a magyar embernek nem marad semmi, vagy csak egy életre eladósítva egy kis garzon

Néha gondolkodom azon, hogy ha továbbmegyünk ebbe a nem feltétlen jó irányba, akkor mi lesz? A magyar emberek hajlék nélkül maradnak, húzzák az igát, a politikusok/üzletemberek meg tovább ülnek a babérjaikon?

Senkinek semmi baja nem lenne a piacgazdasággal, ha nem egy újabb adósrabszolgaság lenne az egész.

Mondjuk azt leszögezném, hogy ez Magyarország, keleti bérekkel, nyugati árakkal. Egy nyugati országban, nyugati fizetésből megoldhatóbb a lakásbérlés, sőt, az albérletnek is vannak előnyei (mobilitás), csak azok egy ilyen kicsi, ilyen -körülményekhez képest- túlárazott országban nem annyira jelentősek.

2021. júl. 28. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!